Το 2 στα 2 έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΕΑΠ στην Πάτρα. Οι πράσινοι επικράτησαν με 3-1 σετ και στο δεύτερο φιλικό με τους Πατρινούς δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία.
Σε αντίθεση με το παιχνίδι της Παρασκευής, οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο ματς και με αιχμές του δόρατος τους Σαμικά και Σμαραγδή πήραν τα δύο πρώτα σετ. Στη συνέχεια η κούραση έκανε την εμφάνισή της και έτσι η ΕΑΠ ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Οι πράσινοι ωστόσο επανήλθαν δριμύτερη στο τέταρτο σετ και πήραν τη νίκη.
Εκείνα τα στοιχεία που κρατούν άπαντες στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού είναι τα πολύ καλά διαστήματα που είχε η ομάδα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες έχουν κάνει μόνο 3 προπονήσεις.
Στα αξιοσημείωτα είναι και η θετική εμφάνιση του Στάθη Ντονά που αντικατέστησε τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Ο Κολομβιανός αισθάνθηκε ενοχλήσεις μετά το πρώτο φιλικό και προτιμήθηκε να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου.
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο τεχνικός του Τριφυλλιού Στέλιος Καζάζης δήλωσε: «Για την ομάδα μου ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία αυτά τα 2 φιλικά παιχνίδια απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα όπως ήταν η Πάτρα. Για τις 3 προπονήσεις που έχει κάνει μαζί όλη η ομάδα, υπήρχαν κομμάτια που τα πήγαμε καλύτερα από ότι περίμενα αλλά σε άλλα σημεία δείξαμε τεχνικές αδυναμίες. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος αλλά η ομάδα μου πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».
Σε ανάλογο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Νίκου Σμαραγδή: «Υπάρχει πάρα πολύ κούραση αλλά πιστεύω ότι για 2-3 προπονήσεις που έχουμε κάνει όλοΙι μαζί πήγαμε πολύ καλά και σημειώσαμε δυο νίκες που είναι σημαντικές και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της συνέχειας».
ΕΑΠ – Παναθηναϊκός 1-3
Τα σετ: 19-25, 21-25, 25-21, 18-25
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ντονάς 8, Ζαγκούμνι , Σαμικά 12 , Χριστοφιδέλης 8, Σμαραγδής 12, Πανταλέων 7, λίμπερο ο Παπαδημητρίου με 68%, (Ψάρρας 1).
prasinanea.gr