Οι πράσινοι παρουσιάστηκαν νωθροί στο πρώτο σετ όμως στη συνέχεια ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έφτασαν στην τελική νίκη.
Η ΕΑΠ έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Πέτρογλου κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 16-25. Κάπου εκεί άρχισε η αγωνιστική άνοδος του Κώστα Χριστοφιδέλη.
Ο έμπειρος ακραίος «συμμάζεψε» την υποδοχή των πρασίνων κάτι που διευκόλυνε το έργο του Πάβελ Ζαγκούμνι. Σε ένα ακόμα φιλικό ο Πολωνός έδειξε τη μεγάλη του κλάση και οι πράσινοι πήραν με χαρακτηριστική άνεση το δεύτερο σετ με 25-19.
Το παιχνίδι στη συνέχεια ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Ο Στέλιος Καζάζης αντικατέστησε στα μισά του τρίτου σετ τον κουρασμένο Γκιγιόμ Σαμικά, με τον Βασίλη Μινούδη και εκεί άλλαξε η ροή του άγώνα.
Μέχρι τότε οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, όμως πράσινοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι και κατάφεραν να πάρουν το τρίτο σετ με 25-23, κάνοντας έτσι το 2-1 στο παιχνίδι.
Στο τέταρτο σετ οι Πατρινοί τα έδωσαν όλα για να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως εκείνοι όμως που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι παίκτες του Τριφυλλιού αφού κατάφεραν να πάρουν και το τέταρτο σετ με 25-23 και παράλληλα και τη νίκη.
Κλειδί η απόδοση των Μινούδη και Ψάρρα
Ο Στέλιος Καζάζης δήλωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού: «Ήταν άλλο ένα τεστ απέναντι στην καλή ομάδα που έχει φέτος η Ε.Α Πατρών. Τηρουμένων των αναλογιών παίξαμε καλύτερα από ότι στο χθεσινό (σ.σ Παρασκευή) φιλικό σε ορισμένους τομείς. Ήμασταν περισσότερο επίμονοι στο σερβίς μας και το μπλοκ μας λειτούργησε καλά στις χαλασμένες υποδοχές των αντιπάλων.
Σημαντικός παράγοντας για τη νίκη μας ήταν η απόδοση του Μινούδη. Τόσο μπροστά όσο και πίσω ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Παράλληλα σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Ψάρρα που μπήκε στο 11-11 του τέταρτου σετ στη θέση του Ζαγκούμνι και έδωσε ρυθμό στην ομάδα και έτσι πήραμε τη νίκη».
Μινούδης: «Είμαι αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά»
Ο MVP της αναμέτρησης, σύμφωνα με τον Στέλιο Καζάζη, Βασίλης Μινούδης τόνισε από την πλευρά του: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον ρόλο μου μέσα στην ομάδα και εγώ από τη μεριά μου θα δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Υγεία να έχουμε πάνω από όλα. Καθώς, διάθεση υπάρχει και μάλιστα πάρα πολύ και από όλους. Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν.
Σε ότι αφορά τώρα στα φιλικά με την ΕΑΠ, σίγουρα παίξαμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα και θεωρώ ότι βγήκαμε κερδισμένοι από αυτούς τους τέσσερις αγώνες. Σίγουρα δεν είχαμε σταθερή απόδοση, όμως αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό».
Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΕΑΠ, Γιώργος Χριστόπουλος, είπε: « Είμαστε καλά και εμείς και ο ΠΑΟ. Αυτό είναι θετικό αλλά αυτό θα το δείξει το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε για άλλα δυο φιλικά πριν από την πρεμιέρα. Πιστεύω ότι και με την προσθήκη του Ριβέρα θα παρουσιαστούμε ακόμα πιο δυνατοί. Πάντως σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας»
Παναθηναϊκός – Ε.Α Πατρών 3-1
Τα σετ: 16-25, 25-19, 25-23, 25-23
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Σαμικά 3, Ντονάς 15, Σμαραγδής 6, Πανταλεών 11, Χριστοφιδέλης 15, Ζαγκουμνι 2, λίμπερο ο Παπαδημητρίου με 84% ( Ψάρρας , Μινούδης 6).
ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Ροντρίγκεζ 11, Κίτσιος 6, Κόβατς 5, Ζέκοφ 2, Γιορντάνοφ 15, Πέτρογλου 20, λίμπερο ο Γκαράς με 71%, (Καραγκιόζης 1, Κιτσαντάς 2, Αρμενάκης 5).
prasinanea.gr