Το δρόμο της πρόκρισης επί της Σπάρτα Πράγας, έδειξε στον Παναθηναϊκό ο Κριστόφ Βαζέχα, μέσω του «Sentra 103» και της εκπομπής «Φουλ Επίθεση» με τον Βασίλη Βέργη.
Μεταξύ άλλων, ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» τόνισε πως το μυστικό για τους «πράσινους» είναι να παρουσιαστούν παθιασμένοι και πεπεισμένοι πως μπορούν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.
Επίσης, μίλησε για το πρώτο ματς στην Τσεχία, αλλά και τους Τεν Κάτε, Σισέ και Μπιάρσμιρ, ενώ δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει όλα τα φόντα προκειμένου να κατακτήσει το επικείμενο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3» o Κριστόφ Βαζέχα:
-Για το πως πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Σπάρτα: «Ο προπονητής ξέρει πως πρέπει να παίξει η ομάδα. Για μας απ΄έξω όλα φαίνονται εύκολα. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Χρειάζεται πάθος και πίστη για την πρόκριση. Με τη βοήθεια και του κόσμου που θα γεμίσει το γήπεδο, όλα θα πάνε καλά».
-Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Σπάρτα στη Πράγα: «Η ομάδα απέκτησε πολλούς καλούς παίκτες και κανείς δεν περίμενα τέτοια εικόνα όπως αυτή της Πράγας. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από την Σπάρτα και πιστεύω θα προκριθεί».
-Για το άγχος που πιθανόν να έχει ο Σισέ: «Μερικές φορές συμβαίνει και σε μεγάλους παίκτες να έχουν πολύ άγχος. Ήθελε να αποδείξει αμέσως ότι αξίζει τα λεφτά που παίρνει. Γι΄ αυτό τον λόγο όταν έχασε το πέναλτι στο ματς της Πράγας δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι θα μπορέσει να δείξει στα επόμενα παιχνίδια ότι είναι πολύ καλός παίκτης».
- Για τον Τεν Κάτε: «Η διοίκηση του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη, αφού πέρσι η ομάδα δεν πήρε τίποτα. Πιστεύω όμως ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά από δω και μπρος, η θέση του θα είναι δύσκολη στην ομάδα. Την στιγμή που παίζεις καλά ποδόσφαιρο και αποκλειστείς από ατυχία, αυτό είναι άλλο πράγμα. Αν όμως η ομάδα δεν παίζει, τίποτα, δεν κάνει ευκαιρίες και κάποιοι παίκτες δεν παίζουν στην θέση τους, τότε κάτι δεν πάει καλά.
-Για τον Μπίαρσμιρ: «Τον είδα κι εγώ αγωνιζόμενο πριν τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός . Πιστεύω ότι είναι πολύ καλός παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα δείξει πως αξίζει να παίζει στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει άμεσα. Είναι έμπειρος και σε δυο τρεις βδομάδες θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να βοηθήσει την ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Όμως είναι δύσκολο σε καινούργιους παίκτες να είναι καλοί από την πρώτη μέρα».
-Για το πρωτάθλημα: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει έμπειρους, αλλά και νέους που μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από πέρσι».
-Για το τουρνουά των σχολείων της Άρσεναλ:
«Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πήραμε μέρος σ΄ αυτό το τουρνουά. Πήγαμε τρεις βδομάδες στην Αγγλία με ηλικίες του ΄93, ΄94 και ΄95 . Η ηλικία του ΄95 τα πήγε πολύ καλά και μπήκε στη πρώτη τετράδα. Σημασία πάντως δεν έχει η θέση, αλλά η συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά. Είμαι έξη χρόνια που δουλεύω με τα μικρά παιδιά και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Βλέπω ότι τα παιδιά μπορούν να γίνουν κάθε μέρα καλύτερα».
Online 14:55 4/8
goalday.gr