07 Νοε, 15:25 Από sportdogteam
Όσιμ: Δεν είπα την μπάλα πόρνη!
Την άποψή του για τον φετινό Παναθηναϊκό εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Ίβιτσα Όσιμ, ενώ μίλησε ακόμα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, τα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα κ.α.
Ο 68χρονος τεχνικός, μάλιστα, σχολίασε στις δηλώσεις του ότι χρησιμοποίησε πιο σκληρό χαρακτηρισμό για την μπάλα -στην περίφημη ατάκα του-, που ο μεταφραστής τού προσπάθησε να ωραιοποιήσει.
Αναλυτικά η συνέντευξη στην «ΟΜΑΔΑ»:
Κατ΄ αρχήν εύχομαι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας. Ταχύτατη ανάρρωση. Πόσο σας έχει αλλάξει ως άνθρωπο αυτή η περιπέτεια; Πώς τη βιώσατε;
"Πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα! Έχασα την επαφή με τον κόσμο και όταν ξύπνησα μου έλεγαν άλλοι τι συνέβη. Δεν θυμάμαι τίποτα. Το μόνο που θυμάμαι και έχει γίνει ανέκδοτο (σχετικά με την ευθυμία που έχω) συνέβη στην Εντατική όταν μου είπε ο χειρούργος, τώρα θα πρέπει να αλλάξεις ζωή και συνήθειες και του απάντησα: "Ε, τότε γιατρέ να ανοίξουμε μια σαμπάνια...". Αν δεν ήμουν στο Τόκιο που όλα λειτούργησαν αστραπιαία και σωστά, δεν θα ζούσα".
Παρακολουθείτε τον Παναθηναϊκό;
"Όποτε μπορώ τον παρακολουθώ. Μέσω τηλεόρασης ή Ιντερνέτ. Όχι ολοκληρωμένους αγώνες πρωταθλήματος. Με τη Στουρμ τον είδα".
Είστε λάτρης του ελκυστικού ποδοσφαίρου, σας αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει;
"Δεν τον έχω δει σε πολλά ματς και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Μου άρεσε σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟ στον αγώνα με τη Στουρμ στο ΟΑΚΑ. Έχει αποκτήσει ταυτότητα, έχει ποιοτικούς παίκτες και θέλει περισσότερο δέσιμο. Οι παίκτες ακόμη δεν γνωρίζονται αρκετά".
Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ;
"Έχει τα φόντα ο Παναθηναϊκός να φτάσει μακριά, αλλά όπως σας είπα πρέπει να αποκτήσει φυσιογνωμία, να δέσει καλύτερα ως σύνολο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μπάλα κάνει τα γνωστά της... τερτίπια για να μην επαναλάβω τη γνωστή φράση. Από μια στιγμή, από ένα δευτερόλεπτο μπορεί να κριθούν όλα. Ακόμη και στην παράταση".
Το ξέρετε ότι η περίφημη ατάκα "η μπάλα είναι πόρνη", που είχατε πει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας όταν χάνατε με 2-0 μέχρι το 80’ στο Καυταντζόγλειο, και νικήσατε τελικά με 3-2,έχει γίνει σλόγκαν;
"Ότι είναι δική σου η μετάφραση (σ.σ. απάντησε στον ίδιο τον Δημήτρη Παναγιωτάκη που βοήθησε για να γίνει αυτή η συνέντευξη) και είχα πει ότι η μπάλα είναι π.....να, το είπες; Εσύ το ωραιοποίησες! Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια".
Γνωρίζετε τον Χενκ Τεν Κάτε; Αυτήν την περίοδο θεωρεί ότι κάποιοι δημοσιογράφοι του κάνουν πόλεμο. Είχατε βιώσει και εσείς τέτοια κατάσταση έτσι νομίζατε στην αρχή;
"Υπάρχει σχολή ολλανδική που έχει 4-5 εκπροσώπους στον ευρωπαϊκό χώρο που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Τεν Κάτε. Παρακολουθώ τα επιτεύγματά τους. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος: δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα ο πόλεμος και η κόντρα με τον προπονητή. Βέβαια πρέπει να δώσεις κι εσύ αφορμές".
Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει πάρει 12 στα 13 πρωταθλήματα. Πόσο λογικό φαίνεται αυτό στον κ. Όσιμ;
"Μπορεί να είναι και λογικό αν αναλογιστούμε ότι στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός έχει ανάλογη πορεία. Μπορεί, λέω. Όταν κάνεις σωστή επένδυση σε δυναμικό και πλέον παίζεις με τον αέρα του πρωταθλητή, σου συμπεριφέρονται διαφορετικά. Συνεπώς από τους αντιπάλους σου, υπάρχει δέος γιατί παίζουν με πρωταθλητή και από τη διαιτησία σχετική εύνοια ως πρωταθλητής. Στην Ελλάδα οι μεγάλες ομάδες ευνοούνται".
Εσείς κατακτήσατε 2 Κύπελλα με τον ΠΑΟ (στη διετία 1992-94 που έμεινε) και ένα σούπερ Καπ, αλλά δεν πήρατε το πρωτάθλημα. Είναι ανεκπλήρωτος πόθος; Θα συνεργαζόσασταν ξανά με τον ΠΑΟ, έστω και από άλλο πόστο;
"Θεωρώ ότι η νοοτροπία που εμφύσησα στην τότε ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν αφορμή και απέφερε πρωταθλήματα και μετά την αποχώρησή μου (σ.σ. την πρώτη έχασε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ με 1 β. διαφορά όταν βούιξε ο τόπος ότι ο Ολυμπιακός κάθισε και έχασε στη Ν. Φιλαδέλφεια). Ε, τώρα πλέον είναι δύσκολο να συνεργαστώ με τον ΠΑΟ, αφού έχω και το πρόβλημα της υγείας μου. Πρέπει να αναρρώσω πλήρως"
ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΑ Μεσα Μαζικης Εξαθλιωσης ΞΕΣΚΙΣΑΝ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΣΑΝ ΜΠΕΚΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΟΥ CL
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ !!!! ΘΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ !!!