12/11/2009
Ο Τζιμπρίλ Σισέ παραχώρησε συνέντευξη στην αγγλική “Mirror Sport” και περιστράφηκε κυρίως γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στη Λίβερπουλ. Ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού είπε ότι έχει "περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά τη δύσκολη αρχή στην Ελλάδα" ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Premier League!
Ας ξεκινήσουμε από το τέλος λοιπόν, με τον Αγγλο δημοσιογράφο να περιγράφει το δέσιμο που έχει ο Σισέ με την Αγγλία, και λόγω βεβαίως της θητείας του σε Λίβερπουλ και Σάντερλαντ αλλά και της μόνιμης διαμονής της οικογένειάς του στο νησί. Ο δημοσιογράφος τονίζει πως ο Σισέ μπορεί κάποια στιγμή να δελεαστεί για την επιστροφή του στην Premier League, παρά το γεγονός ότι είναι «μεγάλος σταρ στην Ελλάδα».
Ο Σισέ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και τόνισε πως τώρα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση, μετά τη δύσκολη αρχή: «Είχα μια δύσκολη αρχή στην Ελλάδα, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει ο κόσμος. Τώρα είμαι πιο αισιόδοξος, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλοί και είναι διαφορετική, τελείως διαφορετική εμπειρία».
Για να προσθέσει: «Όμως όλοι γνωρίζουν πως είμαι δεμένος με την Αγγλία και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Γνώρισα τόσες καλές στιγμές εκεί, η οικογένειά μου είναι ακόμα εκεί και θα δούμε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».
Ο Γάλλος σούπερ σταρ στα της Λίβερπουλ, δήλωσε πως «πονάει» που η αγαπημένη του ομάδα δεν «έχτισε» στην κατάκτηση του Champions League το 2005, για μελλοντικές επιτυχίες: «Μετά την κατάκτηση του Champions League και με τον τρόπο που το πετύχαμε, είμαι στεναχωρημένος που βλέπω την ομάδα να υποφέρει όπως τώρα. Αγάπησα τη Λίβερπουλ, ακόμα την αγαπώ και είναι μέσα στην καρδιά μου. Οι οπαδοί είναι φανταστικοί και αξίζουν πολλά περισσότερα. Είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, πάντα υποστηρίζουν την ομάδα τους».
Και συνέχισε: «Πίστευα ότι η Λίβερπουλ θα συνέχιζε ανάλογα και με περισσότερες επιτυχίες μετά την κατάκτηση του Champions League. Όμως τώρα οι εποχές είναι δύσκολες για τη Λίβερπουλ. Και είναι εύκολο να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Η Λίβερπουλ δεν έχει ποιότητα σε εναλλακτικές λύσεις, δεν έχει το βάθος που απαιτείται για μια ομάδα τοπ επιπέδου».
Παρακάτω βγήκε και το παράπονό του, δηλώνοντας εμμέσως πως θα «χωρούσε» στη φετινή Λίβερπουλ: «Χρειάζεσαι παραπάνω από μόνο δύο επιθετικούς όταν είσαι τοπ κλαμπ. Στην πραγματικότητα, αν είσαι τοπ κλαμπ στο Champions League, χρειάζεσαι τέσσερις επιθετικούς. Τουλάχιστον τέσσερις και πιθανότατα περισσότερους, με διαφορετικά χαρακτηριστικά».
Στο ίδιο μοτίβο: «Η Λίβερπουλ έχει τον Φερνάντο Τόρες και τον Νταβίντ Νγκογκ. Γνωρίζω τον Νγκογκ και είναι πραγματικά πολύ καλός παίκτης. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ πρέπει να έχουν υπομονή μαζί του γιατί είναι πολύ ταλαντούχος. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ νέος και ακόμα μαθαίνει. Η Λίβερπουλ δεν έχει το βάθος που πρέπει και εναλλακτικές λύσεις σε θέσεις που χρειάζεται, ώστε να πετυχαίνεις σε διαφορετικές διοργανώσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα».
Ο Τζιμπρίλ Σισέ διατηρεί συχνή επικοινωνία με τον κάπτεν της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ και πιστεύει ότι όταν ο «Στίβι» επανέλθει από τον τραυματισμό του, οι Reds θα ανέβουν επίπεδο. Ωστόσο τονίζει πως όταν λείπει αυτός και ο Τόρες από την ομάδα, η Λίβερπουλ δεν έχει προσωπικότητα: «Η Λίβερπουλ είχε τόσους τραυματισμούς και το πληρώνει, ειδικά αυτούς του Τόρες και του Τζέραρντ. Με κάθε σεβασμό για τους υπόλοιπους παίκτες, η Λίβερπουλ χωρίς Τζέραρντ και Τόρες δεν είναι η ίδια. Μπορούμε να κάνουμε τη συζήτηση αυτή και για άλλες ομάδες που χάνουν μεγάλους παίκτες, αλλά εκείνες έχουν αντικαταστάτες».
Και συνέχισε: «Η Λίβερπουλ δυσκολεύεται να σκοράρει χωρίς Τόρες και Τζέραρντ. Το γκολ και η δημιουργία ευκαιριών είναι μεγάλο μέρος του προβλήματος και αυτού που πάρει στραβά για τη Λίβερπουλ αυτήν τη στιγμή. Είχε και ατυχία φυσικά, υπάρχει περίπτωση να ξαναδούμε αυτό που έγινε με το γκολ με τη φουσκωτή μπάλα στο Σάντερλαντ; Αυτό ήταν παρανοϊκό».
Ακολούθως ο Σισέ αναφέρθηκε στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2006, που τον ώθησαν στην έξοδο από τη Λίβερπουλ και ξεκαθάρισε πως δεν ήθελε να φύγει από το «Κοπ». Τότε είχε υποδείξει τον Ράφα Μπενίτεθ ως υπαίτιο: «Δεν θέλω να κρίνω τον Μπενίτεθ. Αλλά δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Το ίδιο αισθάνονται και άλλοι παίκτες. Είχα ένα καλό ρεκόρ στο σκοράρισμα για τη Λίβερπουλ και είμαι ακόμα περήφανος για αυτό. Είχα φανταστική σχέση με τους οπαδούς. Επέστρεψα δύο φορές ως αντίπαλος, με τη Σάντερλαντ και τη Μαρσέιγ και με υποδέχτηκαν φανταστικά και τις δύο».
«Αυτό δείχνει πόσο δυνατή είναι η σχέση μου με τους οπαδούς της Λίβερπουλ. Αυτό ίσως προέρχεται και από την κατάκτηση του Champions League το 2005. Ήταν μια σημαντική στιγμή για το κλαμπ και θα ήθελα πάρα πολύ να ξαναγίνει στο μέλλον από τη Λίβερπουλ».
Γιάννης Γιαννούλας
ΣΙΣΣΕ ...ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ...ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ...ΘΑ ΠΕΙΣ ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ.....