www.Green-Fans.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μόνο για πράσινες καρδιές Panathinaikos fans forum

ΠόρταλΦόρουμLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Επόμενο παιχνίδι

Εφημεριδες
Πρόσφατα Θέματα
» YΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ?????
αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΤετ 17 Αυγ 2016, 15:22 από YIANNIS090807

» ?????
αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΤρι 19 Φεβ 2013, 20:50 από Tropikano

» Πριμ δίχως όνομα στους παίκτες της ΑΕΚ
αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 13:07 από nice view

» Απίστευτα πράγματα..
αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 12:30 από nice view

» Πίτσα γενεθλίων!
αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΚυρ 11 Μαρ 2012, 00:27 από nice view

» ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΣαβ 25 Φεβ 2012, 13:53 από nice view

» «Οι βάζελοι νομίζουν ότι έγιναν Ολυμπιακοί»
αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΤετ 22 Φεβ 2012, 09:07 από nice view

Παρόντες χρήστες
12 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 12 επισκέπτες

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 380, στις Τρι 25 Μάης 2010, 19:41
Λεξεις Κλειδια
   Panathinaikos
Pao    Forum
   Green  fans
Panatha   Gate 13
 Panathinaikos
basket     volley
Panathinaikos  FC
Links

pao-google.com
Το πρασινο google

Greenvoice13
Η φωνη των παναθηναικων

La Curva Giallorossa
Roma fans

free web hostingHosting24.com web hosting

αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
akisdelphi
Αρχαιος
Αρχαιος
akisdelphi

Αριθμός μηνυμάτων : 1250
Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009
Τόπος : ΔΕΛΦΟΙ

αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ   αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΣαβ 28 Νοε 2009, 19:48

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι στα "Πράσινα Νέα"
Επιμέλεια: Θανάσης Κρεκούκιας | Δημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2009 15:33

Print Share9 Μοιράσου το Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Χουάν Χοσέ Μπορέλι, μιλάει στα Πράσινα Νέα για το κυριακάτικο ντέρμπι, τον Σεμπαστιάν Λέτο, την Εθνική Ελλάδος και το Μουντιάλ, θυμάται τα δικά του ελληνικά "clasicos" και τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του "τριφυλλιού" και στέλνει μήνυμα νίκης στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι έφυγε από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό με προορισμό το Πριγκιπάτο των Αστουριών στη Βόρεια Ισπανία και την ομάδα του Οβιέδο. Η πρόκληση της Πριμέρα Ντιβισιόν ήταν πολύ μεγάλη και ο χαρισματικός «Jota Jota» άφησε την Παιανία μετά από 5 χρόνια παραμονής, στη διάρκεια της οποίας έγραψε τη δική του χρυσή σελίδα στο μεγάλο ποδοσφαιρικό βιβλίο του ΠΑΟ, κερδίζοντας τίτλους, προσφέροντας στιγμές σπάνιας ομορφιάς τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία των «πράσινων», όταν έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1995-96.

Πάνω απ’ όλα όμως ο Μπορέλι έφυγε από την Αθήνα έχοντας μαζί του την αγάπη των φίλων του Παναθηναϊκού και τον θαυμασμό όλων των ποδοσφαιρόφιλων της Ελλάδας. Και αυτό γιατί στην πενταετία που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, έκανε τη διαφορά μέσα στο γήπεδο, ξεδίπλωσε τις μοναδικές του αρετές και την αναμφισβήτητη τεχνική του, κερδίζοντας την καθολική αναγνώριση των φιλάθλων.

Την τελευταία 5ετία υπηρετεί το άθλημα από τη θέση του αρχιπροπονητή των ακαδημιών της αγαπημένης του Ρίβερ Πλέιτ. Από το Μπουένος Άιρες, στο οποίο είναι μόνιμα εγκατεστημένος μετά την ευρωπαϊκή του περιπλάνηση, μας μίλησε για τις αναμνήσεις του από το «τριφύλλι», για τις μεγαλύτερες στιγμές του στον Παναθηναϊκό και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον «αιώνιο αντίπαλο».

Πράσινα Νέα: Χουάν, την Κυριακή ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τι αναμνήσεις σου ξυπνάει το ντέρμπι των «αιωνίων»;

J.J.Borelli: Αυτά είναι τα παιχνίδια για τα οποία ζουν και αναπνέουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Τα ντέρμπι είναι το σημείο αναφοράς κάθε χρόνο για όλους, φιλάθλους, δημοσιογράφους, παίκτες και διοικήσεις. Έχουν μεγάλη βαρύτητα γιατί πέρα από τους βαθμούς δίνουν και ψυχολογικό προβάδισμα σε όποιον πάρει θετικό αποτέλεσμα. Εκεί μετριέται η πραγματική αξία, εκεί φαίνεται το τσαγανό, ο τσαμπουκάς, η δύναμη, η πίστη για τη νίκη.

Πράσινα Νέα: Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει καλά τη φετινή σεζόν και θα πάει στο ντέρμπι με αέρα δυο βαθμών και την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

J.J.Borelli: Το γνωρίζω και πραγματικά χαίρομαι που η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή. Κρίμα που δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη την Κυριακή και να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο. Όμως, αν θες τη γνώμη μου, αφού Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ξεχωρίσει τόσο πολύ στο πρωτάθλημα, σε αυτά τα ματς θα κριθούν πολλά. Οι δικοί μας πρέπει να πάνε στην έδρα του αντιπάλου και να δείξουν ποιος είναι το «αφεντικό». Να παίξουν με ψυχή και μυαλό και να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται στην 1η θέση. Τα ντέρμπι μπορεί να κρίνονται πολλές φορές στις λεπτομέρειες και από αστάθμητους παράγοντες, όμως πάνω απ’ όλα είναι παιχνίδια χαρακτήρα.

Πράσινα Νέα: Πόσο θυμίζουν τα δικά μας ντέρμπι τα αντίστοιχα της Αργεντινής μεταξύ Ρίβερ και Μπόκα;

J.J.Borelli: Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, ειδικά στο πάθος με το οποίο ζουν οι φίλαθλοι αυτούς τους αγώνες. Τέτοια ματς ξεκινούν στην ουσία μια εβδομάδα πριν και τελειώνουν μια εβδομάδα μετά. Εξαρτάται ακόμα περισσότερο και από το αν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, γιατί το γόητρο πάντα υπάρχει. Πάντως και εδώ στην Αργεντινή και στην Ελλάδα το «θερμόμετρο» χτυπάει πάντα κόκκινο και η ένταση πολλές φορές οδηγεί σε ακρότητες και βιαιότητες που καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Πράσινα Νέα: Είσαι πληροφορημένος αρκετά καλά για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διατηρείς ακόμα επαφές;

J.J.Borelli: Ο Παναθηναϊκός είναι το δεύτερο σπίτι μου φίλε. Στην Ελλάδα έχω αφήσει αρκετούς καλούς φίλους με τους οποίους μιλάω συχνά. Υπάρχει και η δορυφορική τηλεόραση, οπότε παρακολουθώ όσα παιχνίδια μπορώ, οπωσδήποτε όλα τα ευρωπαϊκά. Βοηθάει επίσης το γεγονός ότι πλέον αγωνίζονται πολλοί συμπατριώτες μου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει περισσότερη πληροφόρηση.

Πράσινα Νέα: Ένας από αυτούς είναι και ο Σεμπαστιάν Λέτο που πέρυσι αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, όμως φέτος φόρεσε τα «πράσινα».

J.J.Borelli: Ήταν λάθος του Ολυμπιακού που δεν τον κράτησε. Και βέβαια πολύ καλή κίνηση του Παναθηναϊκού να τον αγοράσει από τη Λίβερπουλ. Τον θυμάμαι πριν λίγα χρόνια που αγωνιζόταν στη Λανούς. Από μικρός έδειξε ότι είναι μεγάλο ταλέντο με καταπληκτική τεχνική. Δεν είναι τυχαίο ότι βρέθηκε σε ηλικία μόλις 21 ετών στη Λίβερπουλ. Είναι επένδυση για το παρόν και το μέλλον και χαίρομαι που μαθαίνω ότι κάνει καλές εμφανίσεις με τον ΠΑΟ.

Πράσινα Νέα: Φαντάζομαι θα έμαθες και για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Και εκεί πρωταγωνιστούν πολλοί παίκτες του «τριφυλλιού».

J.J.Borelli: Παρακολούθησα το ματς με την Ουκρανία από την τηλεόραση και χάρηκα πολύ για τη νίκη και την πρόκριση της Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός πάντοτε έδινε πολλούς παίκτες στην Εθνική ομάδα και αυτό είναι άκρως τιμητικό για τον σύλλογο. Ακόμα και το γκολ το έβαλε «δικός μας» και οι περισσότεροι στην ενδεκάδα ήταν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού σίγουρα θα νιώθουν περήφανοι για αυτό. Και φυσικά όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι που μετά από 16 χρόνια θα ξαναβρεθούν σε ένα Μουντιάλ. Το 1994 είχαμε παρακολουθήσει όλοι το Αργεντινή – Ελλάδα με το τελευταίο γκολ του Ντιέγκο στην Εθνική.

Πράσινα Νέα: Πες μου και τις εντυπώσεις σου από την περιπετειώδη πρόκριση της Αργεντινής και την παρουσία του Μαραντόνα στον πάγκο.

J.J.Borelli: Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε λίγο, αλλά όπως περίμεναν όλοι, η Αργεντινή θα ξαναδώσει το παρόν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο Μαραντόνα έχει πολλά ακόμα να δείξει στον πάγκο της Εθνικής και είμαι σίγουρος πως όταν μαζευτεί όλη η ομάδα το καλοκαίρι, με τη σωστή προετοιμασία και την απουσία προβλημάτων, θα ξαναβρεί το δρόμο της και θα πάει μακριά. Κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία και την ποιότητα των παικτών της Αργεντινής. Αποτελεί σίγουρα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πράσινα Νέα: Ας έρθουμε ξανά στον Παναθηναϊκό. Μίλησέ μου για τα δικά σου ντέρμπι εδώ στην Ελλάδα.

J.J.Borelli: Στα χρόνια που έμεινα στον Παναθηναϊκό, έπαιξα σε πολλά ντέρμπι. Από την πρώτη μέρα που έφτασα στην Ελλάδα, όλοι μιλούσαν για αυτά τα παιχνίδια. Και αν πρέπει να διαλέξω, τότε σίγουρα υπάρχουν δυο τέτοια ντέρμπι που μου έχουν μείνει αξέχαστα. Καταρχήν το πρώτο μου, τον Ιανουάριο του 1992 στο ΟΑΚΑ. Μεγάλη νίκη με 3-0, καταπληκτική εμφάνιση και φανταστική ατμόσφαιρα στην κερκίδα. Και το δεύτερο τον Δεκέμβριο του 1995 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», που είχαμε κερδίσει 2-1. Είχα σκοράρει το πρώτο γκολ και το δεύτερο ο Καπουράνης. Μακάρι να συμβεί και την Κυριακή κάτι ανάλογο.

Πράσινα Νέα: Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταγωνιστής και στην Ευρώπη. Μια ομάδα που έχει χαρίσει ιστορικές στιγμές στον κόσμο της. Εσύ έχεις ζήσει μια τέτοια μεγάλη πορεία.

J.J.Borelli: Η συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ του 1995-96 είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική μου πορεία. Φτάσαμε στους «4» της διοργάνωσης, πετύχαμε την τεράστια νίκη επί του Άγιαξ και μπορέσαμε να συνδυάσουμε την καλή παρουσία στην Ευρώπη με την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα. Ήταν μια αξέχαστη χρονιά όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού. Μάλιστα στο παιχνίδι εναντίον της Λέγκια, στον προημιτελικό που κερδίσαμε 3-0, πέτυχα και ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας μου.

Πράσινα Νέα: Πριν ένα χρόνο περίπου βρέθηκες στο ΟΑΚΑ παρακολουθώντας την νίκη – πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Ανόρθωσης. Πώς ένιωσες ακούγοντας ένα κατάμεστο στάδιο να σε αποθεώνει;

J.J.Borelli: Αυτές είναι μοναδικές, ανεκτίμητες στιγμές στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Η συγκίνησή που ένιωσα εκείνο το βράδυ δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια. Είναι μεγάλο πράγμα μετά από τόσα χρόνια να βλέπεις την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου στο πρόσωπό σου. Γι’ αυτό σου λέω, έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στην καριέρα μου. Τις σεβάστηκα, τίμησα την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Όμως στην καρδιά μου μέσα χώρεσαν μόνο η Ρίβερ και ο Παναθηναϊκός. Και εκεί συνεχίζουν να βρίσκονται μέχρι και σήμερα. Η «τριφυλλάρα» είναι η μισή μου ζωή και η ομάδα με την οποία έφτασα στην κορυφή. Και αυτό δεν ξεχνιέται…

Πράσινα Νέα: Κλείνοντας, τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους του Παναθηναϊκού;

J.J.Borelli: (σε άπταιστα ελληνικά!) Μακάρι να πάνε όλα καλά την Κυριακή και να κερδίσει ο Παναθηναϊκός! Πάμε παιδιά για τη νίκη! Και μην ξεχάσεις να με πάρεις τηλέφωνο την Κυριακή το βράδυ για να μου πεις το αποτέλεσμα!

Λίγα λόγια για τον Juan Jose Borelli

Ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1970 στο Σαν Ισίδρο του Μπουένος Άιρες. Από μικρός γράφτηκε στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ και το 1988 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Σε ηλικία 20 ετών έκανε το ντεμπούτο του και αγωνίστηκε στην Αργεντινή για ενάμιση περίπου χρόνο. Με τη φανέλα της Ρίβερ έπαιξε σε 35 παιχνίδια και σκόραρε 3 γκολ. Το 1991 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Στην αρχή δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί, όμως ο συμπατριώτης του Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Βαρδινογιάννης τον πίστεψαν και τον στήριξαν με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ο Μπορέλι εξελίχθηκε σε φυσικό ηγέτη των «πράσινων», κέρδισε δυο συνεχόμενα νταμπλ (1994-95 & 1995-96) και πρωταγωνίστησε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την περίοδο 1995-96 σκόραρε 4 φορές και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού απέναντι στον μεγάλο Άγιαξ. Αγωνίστηκε σε 86 ματς πρωταθλήματος και σημείωσε 26 γκολ, φτάνοντας στο ζενίθ της καριέρας του με την κλήση του στην Εθνική Αργεντινής από τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή της «αλμπισελέστε», Ντανιέλ Πασαρέλα.

Στο τέλος του 1996 έφυγε για την Ισπανία και αγωνίστηκε για 6 μήνες στην Οβιέδο, πριν ξαναπεράσει τον Ατλαντικό για να επιστρέψει στην Ρίβερ. Από το 1998 μέχρι το 2001 έπαιξε στη San Lorenzo, στη συνέχεια έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Tigre και την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην Ουρουγουάη και την Deportivo Maldonado. Τον Γενάρη του 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα και φόρεσε τη φανέλα του Ακράτητου. Με τη λήξη της περιόδου σταμάτησε την ενεργό δράση και επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου από το 2004 εργάζεται ως προπονητής στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ.

apo prasinanea.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
nice view
Λεουρας
Λεουρας
nice view

Αριθμός μηνυμάτων : 542
Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009

αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ   αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ EmptyΣαβ 28 Νοε 2009, 20:18

XOYAN EΣΥ ........ΧΟΥΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΕΤΟ

ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΕΣΥ..... ΔΙΠΛΟ ΜΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ Ο ΛΕΤΟ ΑΥΡΙΟ

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

αα ρε Μπορέλι νά'σουν εδώ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
www.Green-Fans.com :: Ποδόσφαιρο :: Νέα-Ειδήσεις-Ανακοινώσεις-
Μετάβαση σε: