"Με καρδιά και μυαλό"Δημήτρης Μιχάλης | 11/12/2009 1:31:10 μμΠάθος για διάκριση με καρδιά και μυαλό είναι τα συστατικά που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, σύμφωνα με τον Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής μέσος του "τριφυλλιού", σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της βράβευσης του για το Best Goal της 13ης αγωνιστικής, τόνισε πως οι νίκες θα έρθουν πιο εύκολα, εάν βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας, αναφέρθηκε με καλά λόγια στον νέο τεχνικό της ομάδας, Νίκο Νιόπλια, ενώ χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Τέλος, ζήτησε την στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
"Με είδε ο Γιώργος που ήμουν έξω από την περιοχή, έκανε την σέντρα όπως έπρεπε, εγώ αποφάσισα να κάνω το σουτ και με λίγη τύχη η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Το πιο σημαντικό φέτος είναι να διορθώσουμε την αμυντική λειτουργία, γιατί στην επίθεση κουτσά στραβά, βρίσκουμε την λύση. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα, για να έρχονται πιο εύκολα οι νίκες και όχι με άγχος, όπως γίνεται τώρα", δήλωσε αρχικά ο "Κατσούρ" και συνέχισε, αναφερόμενος στον νέο τεχνικό της ομάδας, Νίκο Νιόπλια.
"Δούλευε στην Εθνική Ελπίδων, έχει αφήσει πολύ καλό έργο, πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι για να κάνουμε μια νέα αρχή. Ολοι θέλουμε να δείξουμε πάθος για διάκριση, για να πάρουμε τον τίτλο και νομίζω ότι μπορούμε με καρδιά και μυαλό να τα καταφέρουμε. Συνήθως υπάρχει θετική ψυχολογία, όταν γίνονται αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Να δούμε στην πορεία τι θα γίνει, να δουλέψουμε μαζί, να μάθουμε τι ζητά από εμάς ο νέος προπονητής και να φτάσουμε στον στόχο".
Οσον αφορά στον αγώνα της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ηρακλή, είπε: "Είναι το πρώτο ματς του νέου προπονητή, δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα, εμείς πρέπει να δείξουμε τον δρόμο. Πρέπει να μπούμε με το ίδιο πάθος όπως με τον Ατρόμητο, που μπήκαμε δυνατά. Θα είναι θετικό να πάρουμε την νίκη, γιατί θα δώσει χρόνο στον προπονητή και στην ομάδα. Ενα αρνητικό αποτέλεσμα φέρνει μουρμούρες και ανακατωσούρες, ενώ μια νίκη θα μας δώσει ηρεμία για να δουλέψουμε".
Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρώτο γκολ που πέτυχε, αλλά και στο νικητήριο γκολ που είχε πετύχει ως παίκτης της ΑΕΚ στη Ριζούπολη εναντίον του Ολυμπιακού: "Ναι το θυμάμαι, είναι με την Παναχαϊκή. Ηταν μια πάσα του Κλάιχ, πέρασα την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ. Δεν ξεχωρίζω κάποιο, όλα τα γκολ που έχω πετύχει είναι σημαντικά.
Το γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στην Ριζούπολη ήταν σημαντικό, γιατί ήταν ντέρμπι, αλλά εάν ερχόταν και ο τίτλος, θα το θυμόμουν περισσότερο. Γενικότερα, ήταν ένα γκολ σαν όλα τα αλλά. Αλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, δεν δίνουν τα ντέρμπι το πρωτάθλημα, αλλά τα υπόλοιπα παιχνίδια".
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας: "Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη, πρέπει ο κόσμος να είναι κοντά μας, να μας στηρίξει γιατί τον χρειαζόμαστε. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".
Ο παλαίμαχος παίκτης του "τριφυλλιού", Κώστας Μπατσινίλας, αφού βράβευσε τον Κώστα Κατσουράνη, δήλωσε: "Εύχομαι στον Κώστα καλή επιτυχία. Πάντα να σκοράρει και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουν τα χαφ, γιατί δίνουν σημαντικούς πόντους στην ομάδα και εάν συνεχίσει έτσι, θα καταφέρνουμε να παίρνουμε τους βαθμούς, που θα μας δώσουν τελικά τον τίτλο".
ΑΠΟ sport.gr ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ