Ομπράντοβιτς: "Δεν μπορείς να είσαι μπασκετμπολίστας και να φοβάσαι να σουτάρεις"
Είναι γνωστό ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι τελειομανής. Γι' αυτό λοιπόν μετά την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΓΣ Ολύμπια άσκησε σκληρή κριτική στους παίκτες του.
Αναλυτικά τόνισε: "Παρά τους 30 πόντους πρέπει να κοιτάμε και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι μας. Πρώτον, μας κέρδισαν στο τελευταίο 10λεπτο με πέντε πόντους διαφορά.Δεύτερον, όπως και με την Παρτίζαν στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε 1/7 τρίποντα. Τρίτον, μας πήραν 15 επιθετικά ριμπάουντ και αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα που είχαμε και στον αγώνα της Τετάρτης. Επίσης, ήμασταν άστοχοι στις βολές και αυτό είναι ένα πράγμα που δεν μπορώ να το καταλάβω, το ίδιο και στα τρίποντα.
Είπα και στους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια, όποιος φοβάται δεν μπορεί να λέγεται μπασκετμπολίστας. Τους είπα ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσετε τον φόβο είναι να έρχεστε σε καθημερινά βάση στην προπόνηση και να κάνετε όχι 100, αλλά 1000 σουτ ο καθένας. Να φεύγετε από το γήπεδο και να πονάει το χέρι σας… Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Με την Παρτίζαν είχαμε 1/12 τρίποντα στο β’ ημίχρονο και σήμερα 1/7 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και μιλάμε για σουτ που είναι ελεύθερα, σαν σε προπόνηση. Επαναλαμβάνω, δεν μπορείς να είσαι μπασκετμπολίστας και να φοβάσαι να σουτάρεις. Είμαι 19 χρόνια προπονητής κι έχω παίξει άλλα 15 χρόνια μπάσκετ. Ξέρετε πόσους κακούς σουτέρ έχω δει που διορθώθηκαν μέσα από τη σκληρή δουλειά στην προπόνηση; Αν φοβόμαστε να σουτάρουμε, είναι μεγάλο πρόβλημα".
Ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν είχε πολλά να πει: "Γνωρίζαμε τι θα συναντήσουμε. Ο Παναθηναϊκός μετά από μια ήττα πάντα ανταποκρίνεται στο επόμενο παιχνίδι".
Για την επιλογή του να αφήσει εκτός Α 1 τον Γιασικεβίτσιους, ο Ομπράντοβιτς είπε: "Δεν θέλω να το αναλύσω… Ισχύει πάντα ένας κανόνας: Πάνω απ’ όλα η ομάδα. Πήρα μια απόφαση που είναι η καλύτερη για την ομάδα και στην προκειμένη περίπτωση για τον ίδιο τον παίκτη. Πιστεύω ότι δεν είναι έτοιμος. Ολοι γνωρίζουμε την ποιότητά του, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να παίξει όπως θέλει η ομάδα, αλλά και ο ίδιος. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να δουλέψει ακόμη πιο σκληρά, να έρχεται και στις πρωινές προπονήσεις για να φτάσει στο σημείο που θέλουμε όλοι. Μην ξεχνάμε έχουμε δύο αλλαγές ακόμη, αυτή δεν είναι η τελική απόφαση".