Όταν είσαι εναντίον της βίας είσαι εναντίον της βίας. Δεν είσαι περίπου, δεν είσαι σήμερα και δεν ήσουν χθες. Ήσουν, είσαι και θα είσαι εναντίον της παντού και πάντα. Δεν μπορεί να είσαι για παράδειγμα εναντίον της βίας στα γήπεδα αλλά υπέρ της στη Λεωφόρο Συγγρού. Δεν μπορεί να είσαι εναντίον της στα τρένα και υπέρ της στο Σύνταγμα. Οι ομάδες έχουν ένα θέμα με τη βία. Στα λόγια όλες είναι κόντρα αλλά στην πράξη πολλές φορές, πολλά πράγματα αλλάζουν.
Μη μπερδεύουμε όμως πράγματα και καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση. Είναι άλλο πράγμα να κάνεις επίθεση σε ένα άδειο λεωφορείο και άλλο πράγμα σε ένα γεμάτο με παίκτες. Είναι άλλο πράγμα να πετάς και να πετυχαίνεις παίκτες που αγωνίζονται φωτοβολίδες και αεροβόλα και άλλο πράγμα να γίνεται ένα ατύχημα με ένα βαρελότο. Θα μου πεις ρε Πέσμα είσαι ο χειρότερος υποκριτής. Μόλις δεν μας έλεγες ότι ή είσαι κατά ή είσαι υπέρ; Και τώρα αρχίζεις τα μεσοβέζικα;
Ποτέ δεν ήμουν υπέρ, πάντα εναντίον ήμουν και θα είμαι. Είναι αίσχος να πηγαίνουν να κάνουν επίθεση στο πούλμαν του Ολυμπιακού στη λογική του μας τα είχαν κάνει και αυτοί. Είναι επικίνδυνο (αν και δεν έχει να κάνει με βία) να πετάς τόσα βεγγαλικά σε ένα περιορισμένο χώρο με τόσο κόσμο. Θα γίνει ατύχημα κάποια στιγμή είναι βέβαιο. Όπως και έγινε. Όμως ρε παιδί μου είναι άλλο πράγμα να γίνει ένα ατύχημα και άλλο να παίρνεις ένα πρωτάθλημα επειδή τρομοκράτησες τους παίκτες της άλλης ομάδας με τη σωματική τους ακεραιότητα. Είναι άλλο πράγμα να σημαδεύεις τον Τζόρβα και άλλο ένα ατύχημα μίας κοπέλας του Σεκιούριτι.
Υπάρχει μία ομάδα που όπου και να έχει πάει στην Ελλάδα οι οπαδοί της έχουν ρημάξει όλη την πόλη. Κάνουν επεισόδια παντού και πάντα και η διοίκησή της δεν το μαθαίνει ποτέ. Πάντα είναι προβοκάτσια, πάντα φταίει κάποιος άλλος, πάντα κάτι άλλο. Αυτή η διοίκηση θα έπρεπε να είναι με μόνιμα σκυμμένο κεφάλι απέναντι στην κοινωνία μας. Απασχολεί νομίζετε εμένα ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα εάν έχεις γίνει στη διαδρομή της παλαβής το πανηγύρι από επεισόδια και φασαρίες; Φτάσαμε φέτος στο σημείο πάλι να μην μπορούμε να πάμε στο γήπεδο από τα όσα γίνονται σε αυτό.
Όλοι έχουν ευθύνες αυτό είναι βέβαιο. Όμως όπως γίνεται σε ένα έγκλημα. Άλλος έχει περισσότερες και άλλος λιγότερες. Άλλο πράγμα ο εκ φόνος προ μελέτης και άλλο ο κατά λάθος.
Άλλο ο φόνος και άλλο η απόπειρα. Όταν είσαι η ομάδα που τρώει τη μία τιμωρία από την UEFA πίσω από την άλλη και πέφτεις στα πόδια του Θεοδωρίδη να σε σώσει κάθε φορά έχεις δικαίωμα να κρίνεις τους άλλους; Άλλο πράγμα να τα καις όπου πας, να έχεις πάρει πρωτάθλημα με το αίσχος της Ριζούπολης, οι οπαδοί σου να κυνηγάνε το πούλμαν για χιλιόμετρα και να σφυράς κλέφτικα και όταν μία φορά παθαίνεις κάτι από όσα έχεις κάνει να μιλάς για ντροπή. Η ντροπή είναι όλη δική σου απλά που φιλότιμο για ντροπή…sportaction.gr
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΟΚΟ ΣΙΧΑΜΑΤΑ..........