ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΦΡΕΙΤΑΣ, ΑΣΑΝΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΝΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟ. ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.-
Τέσσερις είναι οι βασικοί υποψήφιοι για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό. Τα φαβορί φαίνεται ότι είναι ο Γιάννης Σαμαράς και ο Κάρλος Φρέιτας της Μπράγκα, ενώ ακολουθούν στη λίστα οι Αλιόσα Ασάνοβιτς και Τζιανλούκα Νάνι, ο οποίος αποχώρησε πριν λίγους μήνες από τη Γουέστ Χαμ.
Βεβαίως, δεν αποκλείεται στην πορεία να προκύψουν κι άλλες λύσεις, ωστόσο με αυτούς μέσα στην εβδομάδα η διοικούσα επιτροπή των Γιάννη Βεκρή, Δημήτρη Γόντικα, Φάνη Βουτσαρά και Γιώργου Νίκα θα έχει συναντήσεις για να επιλεχθεί ο καλύτερος βάσει των κριτήριων που έχουν τεθεί.
Τα κριτήρια
Ποια είναι τα κριτήρια, όμως, που έχουν θέσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού; Αρχικά, θα πρέπει ο νέος τεχνικός διευθυντής να ταιριάζει στη φιλοσοφία του συλλόγου και φυσικά με τον προπονητή, Νίκο Νιόπλια. Θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, να γνωρίζει από οργάνωση των ακαδημιών και να κατέχει το σκάουτινγκ. Τέλος, θα πρέπει να μπορεί πέρα από το αγοράζει παίκτες και να πωλάει στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Σαμαράς: Η σχέση με Νιόπλια
Όσον αφορά τον Γιάννη Σαμαρά φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα λόγω των άριστων σχέσεων που διατηρεί με τον Νίκο Νιόπλια. Οι δύο άνδρες θέλουν να συνεργαστούν με τον προπονητή του «τριφυλλιού» να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «SportDay» ο Γιάννης Σαμαράς παρουσιάζεται επιφυλακτικός για το αν θα μπορέσει να βασιστεί στην υπάρχουσα μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού.
Φρέιτας: Συνεργάτης του Πεσέιρο
Πολύ δυνατά «παίζει» το όνομα του Κάρλος Φρέιτας της Μπράγκα, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον άλλοτε τεχνικό του Παναθηναϊκού, Πεσέιρο, στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.
«Έχω ακούσει για τον Παναθηναϊκό, είναι μεγάλος σύλλογος και είναι πρόκληση για οποιονδήποτε να εργαστεί σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν έχω κάτι χειροπιαστό. Από Δευτέρα θα γνωρίζω περισσότερα», δηλώνει σήμερα στον ελληνικό Τύπο ο Φρέιτας.
Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει τις πρώτες επαφές μαζί του, ωστόσο δεν είναι εύκολη περίπτωση λόγω του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχει με τον πρόεδρο της ομάδας, Αντόνιο Σαλβαντόρ, που λήγει τον Οκτώβρη.
Ασάνοβιτς: Θέλει, άλλα…
Ο ίδιο έχει δηλώσει επανειλημμένως (και σε εμάς εδώ στον sportdog) ότι θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον Παναθηναϊκό. Ο Αλιόσα Ασάνοβιτς, που είναι βοηθός του Μπίλιτς στην εθνική Κροατίας, βλέπει με καλό μάτι την προοπτική των «πράσινων», ωστόσο δεν είναι στις πρώτες επιλογές των ανθρώπων του «τριφυλλιού».
Νάνι: Ήθελε τον Μουν!
Ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής ανέλαβε την Γουέστ Χαμ μαζί με τον Τζόλα και εδώ και λίγο καιρό αποτελεί παρελθόν από τον αγγλικό σύλλογο. Ήταν ο άνθρωπος που εισηγήθηκε το περασμένο καλοκαίρι τη μεταγραφή του Μπράιας Μουν έναντι 1,6 εκ. ευρώ! Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ιταλία είναι θετικός στο να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο μιλώντας ο ίδιος στο «Goal» διέψευσε τις επαφές με τους «πράσινους». «Δεν έχω επαφή με τον Παναθηναϊκό», τόνισε.
από sportdog
Έχει επεξεργασθεί από τον/την gipos13 στις Κυρ 06 Ιουν 2010, 12:14, 1 φορά
Όπως αναφέρουν τα Prasinanea.gr o παλαίμαχος άσος του "τριφυλλιού", Πάολο Σόουζα, πρότεινε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να μιλήσουν στον Κάρλος Φρέιτας για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.
Ο Σόουζα δεν περιορίστηκε να προτείνει τον Φρέιτας, αλλά επικοινώνησε και μαζί του για να τον πείσει να δει ζεστά το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού. "Πήγαινε στον Παναθηναϊκό, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για σένα να εργαστείς σε ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και να φανεί η δουλειά σου" ήταν η προτροπή του Σόουζα.
Το θέμα του τεχνικού διευθυντή είναι αυτό που... τρέχει στον Παναθηναϊκό με τον Κάρλος Φρέιτας και τον Γιάννη Σαμαρά να είναι τα φαβορί. Ο Πορτογάλος τονίζει πως είναι τιμή του να συνεργαστεί με το τριφύλλι ενώ ακούστηκε και το όνομα του Τζανλούκα Νάνι.
Οι υποψήφιοι για το τριφύλλι είναι τέσσερις, αλλά οι δύο είναι ιδιαιτέρως γνωστοί στο ελληνικό κοινό καθώς πρόκειται για τον Γιάννη Σαμαρά και τον Αλιόσα Ασάνοβιτς. Ο Νίκος Νιόπλιας έχει καλές σχέσεις με τον Έλληνα και πρώην συμπαίκτη του και φέρεται να «ψηφίζει» αυτό για να πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή καθώς θα έχουν άριστη συνεργασία. Στην περίπτωση του Κροάτη, είναι εμπόδιο ότι βρίσκεται και στην εθνική της πατρίδας του.
Φρέιτας: «Τιμή μου»
Όσον αφορά τους άλλους δύο, ο Κάρλος Φρέιτας διαθέτει το ιδανικό προφίλ για τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει συμβόλαιο με την Μπράγκα μέχρι τον Οκτώβριο, δήλωσε στην εφημερίδα «Goal» πως είναι τιμή του να τον θέλει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός: «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και σίγουρα είναι τιμητικό να με θέλει μία τέτοια μεγάλη ομάδα με κύρος στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως θα μου επιτρέψετε να μην πω περισσότερα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα επαγγελματικά μου από το τηλέφωνο. Βρίσκομαι σε διακοπές με την οικογένειά μου για να συζητήσουμε κάποια θέματα. Ολα όσα αφορούν εμένα, την Μπράγκα και την καριέρα μου θα τα εξετάσω από τη Δευτέρα με το που θα επιστρέψω...». Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής έχει αναδείξει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Νάνι και τον Ρικάρντο Κουαρέσμα.
Νάνι: «Καμία επαφή»
Ο Ιταλός Τζανλούκα Νάνι μίλησε στην ίδια εφημερίδα με τον Φρέιτας αλλά δεν ήταν τόσο ενήμερος για τον Παναθηναϊκό όσο ο Πορτογάλος: «Δεν μπορώ να σας μιλήσω τώρα, γιατί είμαι σε ένα επαγγελματικό ραντεβού. Δεν έχω καμία επαφή με κανέναν».
από gazzeta
minos13 Νεος
Αριθμός μηνυμάτων : 102 Ημερομηνία εγγραφής : 02/08/2009 Ηλικία : 51 Τόπος : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Λοιπον απο τους 4...οι 2 δεν εχουν καν την προυπηρεσια σαν τεχνικοι διευθυντες (Ασανοβιτς και Σαμαρας), ο Ιταλος εκτος του Πιρλο και του Τονυ...καταχρεωσε τη Γουεστ Χαμ, φερνοντας ακριβοπληρωμενα παλτα και η ομαδα φετος σωθηκε 2 αγωνιστικες πριν το τελος φετος. Τον Πορτογαλλο δεν τον ξερω, αλλα θα κρατησω την καλη γνωμη που εχει γιαυτον ο Σοουζα. Τελικα ομως θα παρουμε τον Σαμαρα γιατι εχει 2 προσοντα που δεν εχει κανενας αλλος...1) Ειναι ο πιο φθηνος και 2) Μιλαει Ελληνικα...
akisdelphi Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 1250 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 63 Τόπος : ΔΕΛΦΟΙ
Λοιπον απο τους 4...οι 2 δεν εχουν καν την προυπηρεσια σαν τεχνικοι διευθυντες (Ασανοβιτς και Σαμαρας), ο Ιταλος εκτος του Πιρλο και του Τονυ...καταχρεωσε τη Γουεστ Χαμ, φερνοντας ακριβοπληρωμενα παλτα και η ομαδα φετος σωθηκε 2 αγωνιστικες πριν το τελος φετος. Τον Πορτογαλλο δεν τον ξερω, αλλα θα κρατησω την καλη γνωμη που εχει γιαυτον ο Σοουζα. Τελικα ομως θα παρουμε τον Σαμαρα γιατι εχει 2 προσοντα που δεν εχει κανενας αλλος...1) Ειναι ο πιο φθηνος και 2) Μιλαει Ελληνικα...
Α ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΛΛΑ 2??? ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΟ ΠΑΙΚΤΑΡΑ(ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ)
Α ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΛΛΑ 2??? ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΟ ΠΑΙΚΤΑΡΑ(ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ)
Ο πατέρας του είναι???? Καλά που ζω εγώ....λέτε να τον φέρει..λύνουμε το πρόβλημα του δεξιού χαφ και αλλαγής του Σισσέ και παρτενέρ και όλα. Άκη με φτιαξες!!!