Επίσημη πρόταση μπορεί να μην έχει γίνει από πλευράς Παναθηναϊκού στον Γουίλιαμ Γκαλάς, όπως ανέφεραν σημερινά (8/6) δημοσιεύματα στην Γαλλία, ωστόσο είναι δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς πρασίνων για τον 33χρονο αμυντικό. Και εφόσον αυτό το ενδιαφέρον μετουσιωθεί σε πρόταση που θα ικανοποιεί τον διεθνή στόπερ, τότε ο μέχρι πρότινος άσος της Αρσεναλ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστει στο Τριφύλλι. Αλλωστε, όπως τόνισε στο sport.gr "αν τα βρούμε, έρχομαι..."!
Από την ώρα που έγινε γνωστό μέσω των γαλλικών ιστοσελίδων το θέμα περί "πρότασης του Παναθηναϊκού στον Γουίλιαμ Γκαλάς" ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να εντοπίσουμε τον 33χρονο άσο, ο οποίος βρίσκεται με την Εθνική του ομάδα στη Ν. Αφρική για το Μουντιάλ. Μετά... κόπων και βασάνων καταφέραμε να βγάλουμε άκρη, χάρη και στην βοήθεια γάλλου συναδέλφου και είχαμε μια ολιγόλεπτη συνομιλια με τον φερόμενο μεταγραφικό στόχο των πρασίνων.
"Γνωρίζω για ενδιαφέρον, δεν έχω πρόταση"
Λέγοντάς του ότι επικοινωνούμε από την Ελλάδα, μας διέκοψε απότομα αναφέροντας "ξέρω, ξέρω θα με ρωτήσετε για τον Παναθηναϊκό...". Κατόπιν μπήκαμε στο... ψητό και τον ρωτήσαμε, αν όντως του έχει γίνει πρόταση από τους πράσινους. "Γνωρίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον, όμως δεν έχω καμία πρόταση στα χέρια μου", ήταν η απάντησή του.
"Δυνατό κλαμπ στην Ευρώπη ο ΠΑΟ"
Σε νέα ερώτησή μας, αναφορικά με το αν θα τον ενδιέφερε η προοπτική να αγωνιστεί στο Τριφύλλι, ο Γκαλάς δεν ήταν καθόλου αρνητικός, αντιθέτως έριξε το... γάντι στους πράσινους λέγοντας: "Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Αρκεί φυσικά να ικανοποιηθώ στο οικονομικό κομμάτι. Αλλωστε, ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ δυνατό κλαμπ στην Ευρώπη με ισχυρό όνομα, ενώ και ο Τζιμπρίλ (σ.σ. Σισέ) μου έχει πει τα καλύτερα". Κάπου εκεί η συνομιλία μας έλαβε τέλος...
Οπως γίνεται αντιληπτό, ο έμπειρος αμυντικός δεν έχει πρόβλημα να έρθει στην χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Σισέ, με τον οποίο είναι συμπαίκτες στην Εθνική Γαλλίας θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να τον πείσει. Ωστόσο, όπως έκανε σαφές και στις δηλώσεις του, θα πρέπει να ικανοποιηθεί στον οικονομικό τομέα.
Τι κασέ έχει, τι ζητάει
Το κασέ του ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ ετησίως και σύμφωνα με το... περιβάλλον του είναι διατεθειμένος να ρίξει τις απαιτήσεις του το πολύ μέχρι τα 2,500.000€ και φυσικά δεν συζητά για μονοετές συμβόλαιο, άλλωστε γι' αυτό έχει απορρίψει την πρόταση της Αρσεναλ για μονοετή ανανέωση του συμβολαίου που εκπνέει στις 30 Ιουνίου.
"Καμία πρόταση, αλλά είναι στη λίστα"
Από τον Παναθηναϊκό, διέψευδαν ότι έχουν κάνει πρόταση στον γάλλο. "Δεν έχουμε καταθέσει καμία πρόταση στον Γκαλάς και δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση πριν οριστικοποιηθούν τα θέματα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή", έλεγαν από την πράσινη ΠΑΕ, ωστόσο πρόσθεταν πως "είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στην λίστα των μεταγραφικών στόχων της ομάδας". Αλλωστε, ο Κώστας Αντωνίου, προτού αποχωρήσει από την θέση του είχε κάνει μια προεργασία στο θέμα του 33χρονου αμυντικού.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=66735#ixzz0qIoxiMuy