Ο πλέον γνωστός παγκοσμίως μάνατζερ παικτών έχει στην κατοχή του το 30% των οικονομικών δικαιωμάτων του Αργεντινού άσου και το «δικαίωμα» να διαπραγματεύεται επί ευρωπαϊκού εδάφους οποιαδήποτε μετακίνηση του.
Ο Ισραηλινός ατζέντης μιλώντας στο gazzetta.gr επιβεβαίωσε τα πάντα σχετικά με τις επαφές που έχουν γίνει με τον Παναθηναϊκό, δεν θέλησε όμως να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του, αναμένοντας όπως μας είπε και ο ίδιος τις εξελίξεις στην πράσινη ΠΑΕ:
«Το γραφείο μου έχει επαφή με τον Παναθηναϊκό για τον Αουγκούστο Φερνάντες. Έχουν δοθεί οι απαραίτητες πληροφορίες στην ελληνική ομάδα και μας ενημέρωσαν ότι θα μας απαντήσουν σύντομα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, για το αν θα προχωρήσουν το θέμα ή όχι. Εγώ είμαι στο Λονδίνο τώρα και αύριο θα πάω στη Βραζιλία για μια άλλη μεταγραφική υπόθεση, όμως θα επιστρέψω στην Αγγλία το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Μέχρι τότε πιθανολογώ ότι θα έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο να πούμε. Μην με ρωτάτε να σας πω λεπτομέρειες, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Αουγκούστο Φερνάντες στον Παναθηναϊκό».
To... who is who του Αργεντίνου!
Ο Αουγκούστο Φερνάντες (γεννηθείς 10/04/86) είναι ένας δεξιός χαφ με ιδιαίτερα υψηλή τεχνική κατάρτιση. Το καλό του πόδι είναι το δεξί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αριστερό το έχει μόνο για περπάτημα.
Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ και το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε το 2006 πάντα με τους «μιλιονάριος» του Μπουένος Άιρες. Την τριετία 2006-2009 πήρε μέρος σε 84 ματς της Ρίβερ Πλέιτ σκοράροντας 4 φορές.
Η «σπεσιαλιτέ» του όμως δεν είναι το γκολ αλλά η διάσπαση της αντίπαλης άμυνας από το δεξί άκρο και οι ασίστ στους επιθετικούς. Την τελευταία σεζόν, έπαιξε δανεικός από τη Ρίβερ στη Σεντ Ετιέν. Μετακόμισε στη Γαλλία στις 28 του περασμένου Αυγούστου και παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει προετοιμασία πήρε μέρος σε 12 αγώνες πρωταθλήματος σκοράροντας 1 φορά.
Το ντεμπούτο του στο «Σαμπιονά» πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 2009 σε αγώνα με τη Ρεν και ο συνολικός χρόνος του στο πρωτάθλημα ήταν 636’. Έχει ύψος 177 εκατοστά και βάρος 71 κιλά.
Η Σεντ Ετιέν η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα δεν μπορεί να τον αγοράσει από τη Ρίβερ –ουσιαστικά από τους ατζέντηδές του που κάνουν τα κουμάντα- και έχει ενημερώσει ότι δεν θα ενεργοποιήσει στο τέλος του μήνα την οψιόν των 3 εκ. ευρώ.
gazzetta.gr