Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με 5-4-1, αλλά δεν είχε στο 100% τα αποτελέσματα που θα ήθελε ο Νίκος Νιόπλιας. Και αυτό γιατί μπορεί οι “πράσινοι” να ήταν εξασφαλισμένοι αμυντικά, είτε με τον συνήθη... ύποπτο Μπουμσόνγκ, είτε με έναν εκ τους Καντέ και Κατσουράνη, αλλά δεν είχαν “φαντασία” στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Σισέ να είναι απομονωμένος επιθετικά και να παλεύει μόνος του με τους Μποκέτι και Νάβας, οι οποίοι δεν του επέτρεψαν να απειλήσει.
Η μπάλα μπορεί να έβγαινε με ευκολία απο την άμυνα του “τριφυλλιού” και να έφτανε στην μεσαία γραμμή, αλλά εκεί ούτε οι Ζιλμπέρτο, Σιμάο που έπαιζαν στον άξονα, αλλά ούτε και οι Καραγκούνης (αριστερά) και Γκαρσία (δεξιά) μπορούσαν να τροφοδοτήσουν σωστά τον Γάλλο επιθετικό. Έτσι, οι απειλητικές επισκέψεις του Παναθηναϊκού προς την εστία του Ριζχίκοφ ήταν ελάχιστες.
Αυτό ανάγκασε τον Νίκος Νιόπλια απο τα μέσα του πρώτου μέρους, να αλλάξει το σύστημα και απο 5-4-1 να το κάνει 4-3-2-1, με τον Καντέ να τραβιέται στην αριστερή πλευρά, τον Σπυρόπουλο να προωθείται στα χαφ και τους Καραγκούνης, Γκαρσία να πηγαίνουν πιο κοντά στον Σισέ. Και πάλι όμως... Ευκαιρίες δεν δημιουργήθηκαν. Το αντίθετο μάλιστα. Οι “πράσινοι” είχαν ένα κενό πεντάλεπτο μεταξύ 38'-43', που οι Ρώσοι απείλησαν με τους Ργιατσάντσεφ και Κορνιλένκο (καταπληκτική επέμβαση του Τζόρβα), όμως η αδράνεια των παικτών του “τριφυλλιού” δεν στοίχισε.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης όμως και πάλι ο Νίκος Νιόπλιας επανέφερε το 5-4-1, με αποτέλεσμα η επιθετική ανυπαρξία της ομάδας να συνεχίσει να δίνει χώρο στην Ρούμπιν για να κάνει το παιχνίδι της. Η αλλαγή του Μπουμσόνγκ μάλιστα, αποδιοργάνωσε την άμυνα του “τριφυλλιού” που σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε εκτεθειμένη, χωρίς ωστόσο να το πληρώσει. Η είσοδος του Μαρίνου έδωσε λίγη ταχύτητα στην δεξιά πλευρά, όμως αυτές του Γκοβού και του Χριστοδουλόπουλου επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να φανεί λίγο απειλητικός.
Έτσι, όπως και στο παιχνίδι της Αθήνας χρειάστηκε να μπούμε στο τελευταίο 15λεπτο για να αρχίσουν οι «πράσινοι» τις ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Πότε με τον «Λάζο», πότε με τον «Σιντ» και πότε με τον Ζιλμπέρτο. Κάτι που απέδειξε οτι ενδεχομένως ο Νίκος Νιόπλιας έπρεπε να είχε ρισκάρει νωρίτερα και να είχε κυνηγήσει τη νίκη, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
leoforos.gr
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΝΙΟΠΛΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ 80 ΛΕΠΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΡΘΙΟ ΠΤΩΜΑ ΜΕΣΑ? ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ 80-85 ΛΕΠΤΑ, ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΝΙΟΠΛΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...ΑΝ ΔΕΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ...
kokostur Παλιος
Αριθμός μηνυμάτων : 321 Ημερομηνία εγγραφής : 14/08/2009 Ηλικία : 54 Τόπος : Κώστας@Xανιά
Τελικα βλεπουμε πως η...τολμη που εδειξε στο 2ο ημιχρονο με ΟΣΦΠ απλα προεκυψε επειδη ο ΟΣΦΠ προηγηθηκε...και ετσι βρεθηκε με την πλατη στον τοιχο. Για ενα ακομη παιχνιδι εδειξε πως φοβαται παρα πολυ και κατεβαζει την ομαδα (ανεξαρτητου αντιπαλου) με κυριο σκοπο να μη χασει. Δεν θα μπω σε περαιτερω αναλυσεις...αφου ειδαμε ακομη ενα παιχνιδι που αναλυσεις δεν χωρουν...
vigor Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 549 Ημερομηνία εγγραφής : 13/08/2009 Ηλικία : 44 Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Βάσει βαθμολογίας, με 2 νίκες και μη νίκη της Κοπεγχάγης στη Ρωσία, περνάμε. Βάσει εμφανίσεων, καλύτερα να επικεντρωθούμε από τώρα στο πρωτάθλημα.
ΥΓ: Επειδή η ανατροπή ξεσήκωσε τα μυαλά μας, θα πω το εξής. Η ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όποτε παίζει αμυντικά, δεν τρώει γκολ αλλά δεν κάνει ούτε μισή φάση. Όποτε παίζει επιθετικά, δεν υπάρχει κανείς να καλύψει τα λάθη στα μετώπισθεν και ρουφάμε καναδυό μπαλάκια. Κοινώς, δεν υπάρχει ισορροπία, μεταξύ άμυνας και επίθεσης! Μη σας ξεγελά το ματς με γαύρο. Δυο νίκες θα κάνουμε φέτος, όπως ο γαυρουά με μας πέρυσι. Και στο τέλος θα πανηγυρίσουν οι άλλοι, όπως εμείς πέρυσι! Μια χαρά συμφωνίες, για να παρηγορείται ο χαμένος!
ΠΕΤΡΟGOAL Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 891 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΡΕΘΥΜΝΟ
πονεσαν τα ματια μου τετοιο υλικο και βλεπεις αυτο το εκτρωμα!!!
τι πρεπει να γινει για να φυγει ο νιοπλιας!!!! να χαθουν ολα!!! ειμαι υπερ του να μενουν οι προπονητες, αλλα δεν μπορω αλλο, ο ανθρωπος ειναι σε σύγχυση , φοβατε και την σκιά του!! και μην ακουσω για ελλείψεις , και η ματσεστερ με τα τρίτα επεζε αλλα την ίδια μπαλα είδα!!
θα το σκεφτώ σοβαρά αν θα ξανακάτσω να δω αυτην την ομάδα , ειναι πλέον χάσιμο χρόνο και ειδικα αυτην την εποχη δεν υπαρχει χρόνος για χασιμο!!
georgedelphi Νεος
Αριθμός μηνυμάτων : 101 Ημερομηνία εγγραφής : 05/08/2009 Τόπος : ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
το ειχα πει και πριν τον αγωνα με τους γαυρους..ΟΤΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ Ο ΝΙΟΠΛΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑΛΕΝΤΑ. ΓΙΑ ΣΥΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ...!!! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ 2,3 ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΚΑΟΥΤΕΡ!!!!!
Μάκης Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 354 Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2009 Ηλικία : 66 Τόπος : Ξάνθη πια !
Συμφωνώ με όλους παραπάνω. Απλά ο Νόμπλιας είναι ... ελάχιστος. Θα πρέπει ο πατέρας να σκεφτεί σοβαρά να τον αλλάξει από τώρα γιατί βλέπω τη χρονιά χαμένη και να μη χαθεί και η επόμενη λόγω ... χρόνου προσαρμογής του επόμενου προπονητή. Και δεν παίζουμε μπάλα ρε παιδιά. Δε βλεπόμαστε πια (με μικροεξαιρέσεις).
vigor Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 549 Ημερομηνία εγγραφής : 13/08/2009 Ηλικία : 44 Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συμφωνώ με όλους παραπάνω. Απλά ο Νόμπλιας είναι ... ελάχιστος. Θα πρέπει ο πατέρας να σκεφτεί σοβαρά να τον αλλάξει από τώρα γιατί βλέπω τη χρονιά χαμένη και να μη χαθεί και η επόμενη λόγω ... χρόνου προσαρμογής του επόμενου προπονητή. Και δεν παίζουμε μπάλα ρε παιδιά. Δε βλεπόμαστε πια (με μικροεξαιρέσεις).
Το πρωτάθλημα έχει ήδη χαθεί! Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Ο γαυρουά παίζει το ένα φιλικό πίσω από το άλλο! Κι εμείς είμαστε χάλια. Παίζουμε χωρίς τερματοφύλακα (χτες έκανε 7 λάθος διωξήματα!!!), χωρίς κανέναν αυτοματισμό και χωρίς ίχνος αυτοπεποίθησης, αφού ο κόουτς είναι κυριολεκτικά...ΧΕΣΜΕΝΟΣ. Σε όλα αυτά, φίλε Μάκη, πρόσθεσε τους τραυματισμούς και έδεσε το γλυκό.
ΥΓ: Ας βγάλει τη χρονιά ο Νιόπλιας, με εντολή να προωθήσει 2-3 μικρούς και το καλοκαίρι ας παραδώσουν το απόλυτο κουμάντο του μαγαζιού σε έμπειρο και πετυχημένο κόουτς!
ΥΓ2: Η φετινή χρονιά μου θυμίζει την περσυνή από την ανάποδη: - Ο γαυρουά καθαρίζει τα ματσάκια εύκολα ή δύσκολα, όπως εμείς πέρυσι. - Εμείς έχουμε κακή φυσική κατάσταση και πολλούς τραυματισμούς, όπως ο γαυρουά πέρυσι. - Παρόλο που όλοι περίμεναν εύκολη επικράτηση του γαύρου φέτος, κέρδισε ο Πάο των τόσων απουσιών και του ανύπαρκτου ποδοσφαίρου. Ακριβώς το αντίθετο έγινε πέρυσι στο ντέρμπι του πρώτου γύρου.
Όλα αυτά τυχαία; Δε νομίζω.
ΥΓ3: Ας μην παραμυθιαζόμαστε. Στην Ελλάδα καμιά ομάδα δεν παίζει μπάλα και αυτό είναι λυπηρό. Βαρέθηκα να ακούω δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις και στο τέλος όλα να γυρίζουν γύρω από δυο πλουσιόπαιδα που τσακώνονται ποιος θα βγει από πάνω.
ΥΓ4: - Εγώ έγινα Παναθηναϊκός μέσα από βραδυές κόντρα σε Γιούβε, Άγιαξ κλπ. Εκεί θέλω να ανήκω και θλίβομαι όταν με περιπαίζει μια...γοργόνα της Κοπεγχάγης ή μια...Ρούμπιν Σκατάν!!! - Εγώ θυμάμαι πριν 7-8 χρόνια τον πρόεδρο της Μπάρτσα του Ριβάλντο να αποχωρεί στο 83 από το γήπεδο, μην αντέχοντας να βλέπει το θρίλερ! Θυμάμαι 90000 φιλάθλων να κουνάνε άσπρα μαντήλια, μην αντέχοντας να μας βλέπουν να παίζουμε τη μεγάλη Μπάρτσα σαν τη γάτα με το ποντίκι από το 75 ως το 96 του αγώνα! Τέλος, θυμάμαι τον Πουγιόλ να έχει πέσει κάτω, πιάνοντας τα μαλλιά του, μιμούμενος τον Κυριάκο, που έκανε την ίδια ώρα την ίδια κίνηση, ενώ η πόρνη μπάλα είχε πριν λίγα δευτερόλεπτα περάσει 5 πόντους δίπλα από το δοκάρι στην τελευταία φάση του ματς!
Έτσι έχω γαλουχηθεί και για τέτοιες στιγμές ζω. ΧΕΣΤΗΚΑ για τους μ$#λάκες τους κόκκινους και το σανό που τρώνε. Εμένα με νοιάζει να είμαι ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έγινε το 2000 σε ένα ταξίδι στην Αμβέρσα. Συναντώ έναν Ολλανδό από Άμστερνταμ και του λέω..."Άγιαξ,ε;" "Yes", μου λέει παρήφανος. "Me Panathinaikos" , του λέω. Ποτέ δε θα ξεχάσω το βλέμμα σεβασμού και αναγνώρισης που μου έριξε!!! Αυτή είναι η ομάδα μου, αυτός είναι ο PANATHINAIKOS! Όλα τα άλλα, πλέον, με αφήνουν ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιάφορο!!!
makedon72 Νεος
Αριθμός μηνυμάτων : 7 Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2010 Ηλικία : 52 Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΗ
εγω παιδια πιστευω οτι εγιναν λαθη το καλοκαιρι αλλα σιγα σιγα θα βελτιωθουμε.Ο Νιομπλιας θα παει καλα απο δω και περα.Εγω πιστευω πως πηγαν να τον φανε ο ΚΑΡΑ και ο ΚΑΤΣΟΥΡ αλλα δε τους βγηκε
thanasis_ Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 546 Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009 Ηλικία : 46
Οι Καρακατσουρ εφαγαν τον Τεν Κατε...γιατι δεν ειχαν ορεξη να δουλεψουν σκληρα...και να τους συμπεριφερεται σαν ισους μεταξυ ισων...τον Νιοπλια δεν ειχαν κανενα λογο να τον διωξουν...αφου τους εδωσε ολες τις αρμοδιοτητες που ηθελαν...απλα τον τελευταιο καιρο ο Σισε δειχνει να παιρνει την κατασταση των αποδητυριων πανω του...κατι που προφανως δεν αρεσει στους Καρακατσουρ...αλλα δεν τολμανε να του πουνε και τιποτα...
ΠΕΤΡΟGOAL Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 891 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΡΕΘΥΜΝΟ
που να τον διωξουν ρε θαναση , που θα ξαναβρουν καποιον να τον κανουν κουμαντο , και να ειναι καφενιο.
σημερα πηραμε συνεντευξη απο τον υπευθηνο ακαδημιων του Παναθηναικού εδω κάτω. Σε ένα απο τα πουλά που μας ειπε , ειπε και κάτι που κουφάθηκα.
λεει ο νιοπλιας ποτε θέλετε να κάνουμε προπονηση στις 10 ή στις 11??
Τα μισά ατομα είπαν 10 και τα άλλα μισά στις 11 , ξερεις τι έγινε ?
ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΜΕΝ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ 11!!! ΚΑΦΕΝΕΙΟ!!
ΤΟΝ ΝΙΟΠΛΙΑ τον ξέρει προσωπικά οπως και πολλοι εδω κάτω που ειναι μεσα στα πραγματα , δουλευταράς αλλα δεν μπορει να αντέξει το βαρος την δεδομένη στιγμη, θελει ενα προπονητη με προσωπικότητα!!
Tropikano Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 546 Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2009 Ηλικία : 42
Αν εχει δει κανεις πιο soft ομαδα απο τον φετινο γαυρο ας μας το πει..Ακου θα παρει πρωταθλημα,με πιο τροπο θα το παρουνε θα μας εξηγησει καποιος??Απο τον πρωτο γυρο θα το χασουνε και θα τους μεινει η προπαγανδα..Εμεις τουλαχιστον αναγνωριζουμε τα χαλια μας,αυτοι..Γκαλακτικος τρομαρα τους ..
makedon72 Νεος
Αριθμός μηνυμάτων : 7 Ημερομηνία εγγραφής : 20/09/2010 Ηλικία : 52 Τόπος : ΣΑΛΟΝΙΚΗ