«...ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ». Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Μ. ΚΟΡΕΪΡΑ ΣΤΟΝ SPORTDOG ΓΙΑ ΦΕΡΕΪΡΑ-ΠΑΟ. «ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ».Η συμφωνία μεταξύ τού Παναθηναϊκού και του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει ήδη επιτευχθεί και ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει απλώς τον Νικόλα Πατέρα να το ανακοινώσει επίσημα στον Τύπο.
Αυτό σχολίασε σε δηλώσεις του στον sportdog ο Μιγκέλ Κορέιρα, της εφημερίδας «A΄ Bola», ο οποίος μίλησε και σε άλλα ελληνικά Μέσα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ακόμα, ο Πορτογάλος δημοσιογράφος, που ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, σχολίασε ότι ο 64χρονος προπονητής δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής στην Ελλάδα, λόγω της παρουσίας τού Κάρλος Φρέιτας αλλά και των Καραγκούνη και Κατσουράνη ('
' '
''
''
') στο «τριφύλλι».
Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο συμπατριώτη του τεχνικός θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ το Σάββατο για να δει το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ηρακλής και την Τετάρτη θα κάθεται στον πάγκο των «πράσινων» για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα.
«Υπάρχει συμφωνία, θα την ανακοινώσει ο πρόεδρος»
-Κύριε Κορέιρα τι γνωρίζετε για τις διαπραγματεύσεις τού Παναθηναϊκού με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα;
«Με βάση αυτά που ξέρω εγώ υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, είναι τελειωμένο μετά και την χθεσινή επαφή που είχε με τον Φρέιτας και τον Αντωνίου. Απλώς ο Ζεσουάλδο περιμένει να βγει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και να το ανακοινώσει στις εφημερίδες».
-Μπορεί να οδηγήσει ξανά τον Παναθηναϊκό στην κορυφή;
«Από όσο γνωρίζω είναι ευχαριστημένος που άφησε μία μικρή ομάδα, όπως ήταν η Μάλαγα και πηγαίνει σε μία μεγάλη όπως ο Παναθηναϊκός. Θέλει να πάρει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη και έχει μέλλον στην ομάδα».
«Από τις καλύτερες λύσεις για Παναθηναϊκό»
-Πιστεύετε ότι είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για τον πάγκο τού Παναθηναϊκού αυτήν τη στιγμή;
«Ναι, σίγουρα μία από τις καλύτερες που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός. Είναι ένας μεγάλος προπονητής, έχει μεγάλη πείρα, μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Θα τον αγαπήσουν και οι παίκτες του».
-Μπορείτε να μου πείτε κάποια στοιχεία από τον χαρακτήρα του;
«Μοιάζει με τον Σάντος
(ωχ ωχ ωχ ωχ ), αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Σε γενικές γραμμές είναι κλειστός, αλλά αν τον γνωρίσεις καλύτερα ανοίγεται. Του αρέσει πολύ η δουλειά του, είναι ήσυχος άνθρωπος και δεν του αρέσει να μιλάει πολύ στις εφημερίδες».
«Ξέρει να προσεγγίζει όλους τους ποδοσφαιριστές»
-Πώς είναι οι προπονήσεις κάνει;
«Του αρέσει πολύ η δουλειά του και εργάζεται πολλές ώρες την ημέρα. Γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι η προπόνηση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για να αποδώσει η ομάδα μέσα στο γήπεδο αυτά που θέλει και δίνει μεγάλη βαρύτητα. Είναι δάσκαλος για τους νεαρούς παίκτες, αλλά γενικότερα ξέρει να προσεγγίζει όλους τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι είναι καλό για τους μικρούς τού Παναθηναϊκού, τον Νίνη, τον Σιμάο κ.λπ, που θα έρθει στην Ελλάδα».
«Με 4-3-3 και Σισέ»
-Πώς να περιμένουμε τον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του;
«Όταν έπαιρνε πρωταθλήματα με την Πόρτο, έπαιζε 4-3-3. Ένα σύστημα που μπορεί να το παίξει και στον Παναθηναϊκό, λόγω του Σισέ. Είναι δεδομένο ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα. Δίνει μεγάλη σημασία στο να μην φάει γκολ».
«Στην εξέδρα με Ηρακλή, στον πάγκο με Μπάρτσα»
-Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε πόσο χρόνο προσαρμογής πιστεύετε ότι θα χρειαστεί στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
«Σίγουρα θα χρειαστεί να γνωρίσει καλύτερα την ομάδα, όμως είναι θετικό για αυτόν ότι θα είναι μαζί του ο Φρέιτας, που είναι Πορτογάλος. Όπως και ο Καραγκούνης με τον Κατσουράνη
( ξανα ωχ ωχ ωχ ωχ ), τους οποίους επίσης γνωρίζει. Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί χρόνο συμμετοχής, πιστεύω ότι το Σάββατο θα είναι στην Αθήνα για να δει το παιχνίδι εναντίον τού Ηρακλή, με τον Γκμοχ στον πάγκο και την Τετάρτη, με την Μπαρτσελόνα, θα κάθεται αυτός στον πάγκο».