Ο Αλέξης Κούγιας έκανε παρέμβαση στην εκπομπή «Η δίκη» και αφού ξεκαθάρισε πως δεν εκτιμάει ως διαιτητή τον κύριο Βοργιά, καθώς έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα, αποκάλυψε πως υπάρχουν τέσσερις κασέτες από την υπόθεση Μακάμπι-Ολυμπιακός, ενώ ως παραγκάρχη χαρακτηρίζει τον Αχιλλέα Μπέο. Αναφορά γίνεται και στο περιεχόμενο από τις κασέτες που άκουσε, όπου πέρα από τους διαλόγους για το ματς στο Ισραήλ, αλλά και εκβιασμό στη γυναίκα του Δαλούκα.
«Το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μπέος, ο οποίος με έχει προσλάβει για την υπόθεση της προηγούμενης παράγκας με τον Μητρόπουλο όπου ήταν οι τότε παραγκάρχες και έστηναν τους διαιτητές… Εγώ ανέλαβα τον Δαλούκα γιατί ήρθε και μου είπε ότι είναι καθαρός διαιτητής και γι αυτό τον κυνηγάνε. Του ζήτησαν να συνεργαστεί και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να έχει καλές διαιτησίες, ενώ εκείνος αρνήθηκε να έχει ραντεβού με κάποιον από το περιβάλλον του Ολυμπιακού κάτι που του το ζήτησε ο Μπέος», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Παναχαϊκής.
Στη συνέχεια ο γνωστός δικηγόρος κάνει λόγο για τις κασέτες που του τις έδωσε να τις ακούσει κορυφαίος Έλληνας παράγοντας που εμπιστεύεται ο ίδιος ο Κούγιας. «Τα όσα άκουσα αν υπήρχε κράτος θα είχε βάλει φυλακή τον Μπέο και την παρέα του… Δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιοι είναι μέσα στη κασέτα, αλλά οι φωνές τους ακούγονται καθαρά. Εγώ παραιτήθηκα από την υπόθεση του Δαλούκα γιατί δεν μου είπε όλη την αλήθεια… Έχω πει στον κύριο Μπιτσαξή και την εισαγγελέα κυρία Παπανδρέου τα ονόματα και τα παιχνίδια»
Οι αποκαλύψεις όμως συνεχίστηκαν με τον Αλέξη Κούγια να μιλάει για εκβιασμό στην γυναίκα του Δαλούκα! «Ο άνθρωπος που έχει τις κασέτες ζήτησε να με δει μετά την παραίτησή μου από την υπόθεση Δαλούκα. Με έβαλε και άκουσε μια κασέτα η οποία αφορούσε το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός και το Άρης-Παναθηναϊκός, όπου ο νέος αρχηγός της παράγκας όριζε τον διαιτητή», η κουβέντα μετά πήγε σε άλλη κασέτα στην οποία ο κύριος Κούγιας άκουσε: «…Άκουσα πως απειλούσαν την γυναίκα του Δαλούκα, μιλούσαν για Τσετσένους, Βούλγαρους και Ρουμάνους, ενώ έλεγαν στον Δαλούκα πως δεν έχει άλλα περιθώρια».
leoforos.gr