Έχει γίνει πολύ κουβέντα και ντόρος πάνω σ'αυτό το θέμα.Οι οπαδοί έχουν διχαστεί ή μάλλον τετραχαστεί (ανακαλύπτουμε και νέες λέξεις μ'αυτή την ομάδα, έχουμε λαλήσει τρομάρα μας....). Τα γεγονότα όμως έχουν ως εξής: Έχουμε μια τετράδα αμυντικών χαφ που λίγες ομάδες στην Ευρώπη έχουν. Και δεν υπερβάλω καθόλου! Κι έτσι και ακούσεις γνώμες και απόψεις, μπορεί και να φτάσεις στο συμπέρασμα πως είναι όλοι άχρηστοι!
Ο Σίλβα ο περιπατητής, ο Μάτος ο άφαντος σε σοβαρούς αγώνες, ο Σιμάο ο ξυλοκόπος και ο Κατσουράνης ο άτιτλος......
Για να μην τρελαθούμε λοιπόν και το γυρίσουμε στο χόκει επί χόρτου, ήθελα να πω την ταπεινή μου άποψη για τον καθένα από αυτούς. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Ζιλμπέρτο Σίλβα: Βασικό αμυντικό χαφ της εθνικής Βραζιλίας. Χωρίς αμφιβολία δεν είναι ο ίδιος παίκτης που ήταν στην Άρσεναλ. Αρκείται στο να κάνει καλά και σοβαρά τη δουλειά του χωρίς να ρισκάρει ιδιαίτερα. Για να τον δικαιολογήσω, από τη μια θα σταθώ στην ηλικία του και από την άλλη θα φέρω στο μυαλό μου τι συμπαίκτες είχε στην Άρσεναλ. Ο Σίλβα δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που θα επιδιώξει την προβολή του μέσα στο γήπεδο. Η δουλειά του είναι να κρατάει τη θέση του, να κλείνει ΧΩΡΟΥΣ και να συνδέει την άμυνα με το κέντρο, ώστε να μην ανοίγουν πολύ οι γραμμές. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται περιπατητής παίκτης που κάνει πάνω από 11χλμ. σε κάθε παιχνίδι. Άποψή μου είναι πως είναι απαραίτητο να έχει μόνιμα μια θέση στην ενδεκάδα.Βέβαια θα μπορούσε να πάρει κάποιες ανάσες αυτή την περίοδο, αλλά σε αυτό θα επανέλθω παρακάτω......
Σιμάο: "ο εξολοθρευτής". Κάθε σοβαρή ομάδα που στοχεύει ψηλά, πρέπει να έχει κάποιον στο κέντρο να κυνηγάει και να ρίχνει ξύλο. Ο παίκτης ορισμός του παιχνιδιού αυτού είναι ο Τζεναρο Γκατούζο. Ο Σιμάο είναι το αμυντικό χαφ που θα τρέχει συνεχώς, θα μαρκάρει σκληρά και θα ρίχνει που και που και καμιά ψιλή. Άτεχνος και ολίγον τι ατσούμπαλος, αλλά τον δικαιολογώ λέγοντας πως η δουλειά του δεν είναι να φτιάχνει παιχνίδι αλλά να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου.Και σε αυτό είναι άριστος. Το παράπονο μου είναι πως θα ήθελα να τον δω να βελτιώνεται λίγο στις μεταβιβάσεις.....
Μαρσέλο Μάτος: Δαντελένιο αμυντικό χαφ. Ίσως ο πιο τεχνίτης από αυτούς που έχουμε στη θέση αυτή.Μπορεί να σου βγάλει κάθετη μπαλιά πάρε βάλε. Κάηκε την πρώτη χρονιά που ήρθε, γιατί είχε παίξει ήδη ένα πρωτάθλημα και τον βάλαμε βασικό και σε δεύτερο.Αυτό του βγήκε την δεύτερη χρονιά σε τραυματισμούς.Όχι τόσο δυναμικός και ικανός στο να κόβει στο κέντρο, αλλά άριστος στο να δημιουργεί. Πολύ χρήσιμος με αντιπάλους ομάδες που ταμπουρώνονται, καθώς μπορεί να παρατήσει εντελώς τα αμυντικά καθήκοντα στον έτερο αμ. χαφ και να έχει το νου του μόνο μπροστά.Εξαιρετικό σουτ από μακρινή απόσταση.
Κώστας Κατσουράνης: Ο πιο ολοκληρωμένος και ταλαντούχος Έλληνας παίκτης κατά την ταπεινή μου άποψη. Μεγάλη προσωπικότητα με ηγετικά χαρίσματα. Είναι στην ουσία συνδιασμός των χαρακτηριστικών του Σίλβα και του Μάτος. Εξαιρετική σοβαρότητα στα αμυντικά του καθήκοντα και εύκολες μπαλιές μπροστά που ανεβάζουν την ομάδα. Πολύ καλό σουτ και άψογα τελειώματα σε στημένες φάσεις. Στο δεύτερο γκολ με την Σπάρτα φαίνεται η εξυπνάδα του και το διάβασμα που κάνει στο παιχνίδι.ΚΑΝΕΙΣ άλλος αμ. χαφ της ομάδας δεν θα ακολουθούσε τη φάση.Θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Σίλβα στην αρχή της χρονιάς προκειμένου εκείνος να ξεκουραστεί και να πάρει ανάσες για τα πιο δύσκολα ματς......
Αυτά τα λίγα, γιατί οι παίκτες είναι και γνωστοί σε όλους. Θα ήθελα πραγματικά να δω τα σχόλια σας σχετικά με το ποιο θα έπρεπε να είναι το ΒΑΣΙΚΟ δίδυμο αμυντικών χαφ στην ενδεκάδα της ομάδας. Είναι ένα ζήτημα για δυνατούς λύτες
Θα ολοκληρώσω λέγοντας πως για μένα θα έπρεπε να μείνουν και τα 4 αμυντικά μας χαφ στην ομάδα.......