Τρίτη 25 Αυγούστου 2009,
Γράφει: Αλέξανδρος Μηνδρινός
Στην αποκάλυψη ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό προέβη ο αριστεροπόδαρος στόπερ, Γιαν Ντούριτσα, της Λοκομοτίβ Μόσχας, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του sportdog.
«Μιλάω με τον Παναθηναϊκό. Αύριο ή μεθαύριο θα ξέρω αν θα γίνω παίκτης του. Από τη στιγμή που άλλαξε ο προπονητής στη Λοκομοτίβ δεν παίζω και είμαι δυστυχισμένος. Για μένα θα ήταν το καλύτερο να βρω μία ομάδα στην οποία θα έχω χρόνο συμμετοχής και θα είμαι βασικός.
Αυτό που συζητούμε τώρα είναι να έρθω δανεικός για ένα χρόνο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα γνωστή στην Ευρώπη και είναι τιμητικό να παίξω σε αυτήν», δήλωσε στην «SportDay» ο διεθνής άσος.
Από τη μεριά του ο μάνατζέρ του, Βίκτορ Κόλαρ, τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι μιλάμε με τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι ο Γιαν είναι μία από τις τρεις ή τέσσερις λύσεις κεντρικών αμυντικών στη λίστα του Παναθηναϊκού. Αυτό που περιμένω είναι ένα τελικό τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό για να προχωρήσει θετικά το θέμα».
Η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» έχουν προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για την απόκτηση του Ντούριτσα. Το «τριφύλλι» έχει ζητήσει το δανεισμό του 27χρονου Σλοβάκου ποδοσφαιριστή και ο ρωσικός σύλλογος είναι θετικός, αφού ο παίκτης δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον προπονητή της ομάδας. Πάντως, στη λίστα των αμυντικών για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν ακόμη 3-4 περιπτώσεις παικτών όπως αυτή του Γιράνεκ.