Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ του Πολωνικού πρωταθλήματος και η Λέγκια Βαρσοβίας έχει βρει στο πρόσωπό του, τον «φύλακα άγγελό» της. Οι Πολωνοί κάνουν λόγο πως ο Γιαν Μουχά βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού, και ο Σλοβάκος πορτιέρο μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε πως ξέρει το ενδιαφέρον του «πρασίνων» και η προοπτική να αγωνιστεί στην Ελλάδα μόνο εντυπωσιασμένο τον αφήνει.
- Υπάρχουν δημοσιεύματα και πληροφορίες που θέλουν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για την απόκτησή σου. Γνωρίζεις κάτι;
«Ναι, ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ενδιαφέρον για μένα, αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι επίσημο.».
- Έχεις μιλήσει με κάποιον από τον Παναθηναϊκό
Δεν είχα κάποια επικοινωνία με κάποιον από τον Παναθηναϊκό, και δεν ξέρω κάτι επίσημο».
- Στο άκουσμα της είδησης πως αντέδρασες;
«Σίγουρα είναι πολύ τιμητικό να σε θέλει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλο κλαμπ με μεγάλη ιστορία και στην Ευρώπη».
- Η επιθυμία σου ποια είναι;
«Σίγουρα η προοπτική να έρθω στην Ελλάδα με εντυπωσιάζει. Θέλω να κάνω ένα βήμα και ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετική επιλογή. Φυσικά για να γίνει αυτό πρέπει να τα βρουν οι δυο ομάδες, αφού έχω συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με τη Λέγκια»
- Ο Παναθηναϊκός είχε στις τάξεις του έναν εξαιρετικό Πολωνό τερματοφύλακα, τον Γιόζεφ Βάντσικ. Εσύ αγωνίζεσαι στην Πολωνία αρκετά χρόνια, ξέρεις κάτι γι' αυτόν;
«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δημοφιλής στην Πολωνία, ξέρω για τον Βάντσικ, και όπως σου είπα θέλω να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό»
Πολύδωρος Παπαδόπουλος
gazzetta.gr