Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Θέμα: 38 χρόνια «Γουέμπλεϊ» Σαβ 01 Αυγ 2009, 01:57
Έστω και καθυστερημένα (γιατί τότε δεν υπήρχε ακόμα το forum), ένα αφιέρωμα σε μια πορεία που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Παναθηναικοί και να αισθάνονται υπερήφανοι.............
Σαν σήμερα στις 2 Ιουνίου του 1971 ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε σε τελικό ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Οι "πράσινοι" ξεπερνώντας τα εμπόδια της Ζενές Ες, της Σλόβαν Μπρατισλάβας, της Έβερτον, και του Ερυθρού Αστέρα, έφτασαν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου αντιμετώπισαν τον Αγιαξ στο "Γουέμπλεϊ". Το αποτέλεσμα δεν ήταν το ιδανικό (ήττα με 2-0), ωστόσο κανείς δεν θα ξεχάσει το σπουδαίο κατόρθωμα της ομάδας του "τριφυλλιού".
Στο δρόμο για τον τελικό, ο Παναθηναϊκός πέτυχε συνολικά 16 γκολ και δέχθηκε 10. Τα 10 από τα γκολ του σημείωσε ο Αντώνης Αντωνιάδης, που αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Στις εγχώριες διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός δεν τα πήγε καλά, μετά μάλιστα από συνεχόμενα πρωταθλήματα (1969 και 1970). Στο πρωτάθλημα τερμάτισε τρίτος, με πρώτη την ΑΕΚ, ενώ το Κύπελλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, με τον Παναθηναϊκό να αποκλείεται στον προημιτελικό γύρο από τον ΠΑΟΚ.
2 Ιουνίου 1971, ημερομηνία - ορόσημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Αγιαξ, των Ρίνους Μίχελς και Γιόχαν Κρόϊφ, την ομάδα - μοντέλο, που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη. Με τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών στο μεγαλοπρεπές "Γουέμπλεϊ", "πάλεψε" όσο μπορούσε, αλλά η διαφορά δυναμικότητας από την ομάδα του Αμστερνταμ ήταν εμφανής.
"Παρότι δεν σηκώσαμε το Κύπελλο, νιώσαμε όλοι υπερήφανοι. Είχαμε πετύχει έναν άθλο. Το όνομα της χώρας μας ακούστηκε σε όλη τη Γη. Μακάρι να ξαναβρεθεί κι άλλη ελληνική ομάδα, να πετύχει αυτό τον θρίαμβο", τόνισε ο "στρατηγός" του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος.
Α` Φάση 16/9/70
Α` Αγώνας: Ζενές Ες - Παναθηναϊκός 1-2 Γήπεδο:Εμίλ Μαϊρις Θεατές: 2.502 Η πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου δεν στάθηκε ισχυρό εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπήκε φουριόζος και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο είχε πετύχει δύο γκολ. Οι πράσινοι προηγήθηκαν μόλις στο 6` με τον Αντωνιάδη. Η ισοφάριση των γηπεδούχων στο 11` με τον Ντι Τζένοβα, δεν πτόησε την ελληνική ομάδα, η οποία πήρε τη νίκη με δυνατό σουτ του Ελευθεράκη στο 35`. ΖΕΝΕΣ ΕΣ: Χόφμαν Ι., Χόφμαν, Σάουλ (75` Ερ), Μοροκούτι, Ταγκράβα, Σέλερ (80` Χόσμαλα), Ντρούε, Αλαμάνο, Ντι Τζένοβα, Λάγκερ, Μπαρτολόσι. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς (86` Καψής), Καμάρας, Σούρπης, Βλάχος, Ελευθεράκης, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Καλιγέρης (80` Δεληγιάννης). Διαιτητής: Μεσέμ (Γαλλία)
Β` Αγώνας 30/9/70: Παναθηναϊκός - Ζενές Ες 5-0 Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας Θεατές: 18.656 Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε ο επαναληπτικός στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τον Παναθηναϊκό να παίρνει πανηγυρική πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με το επιβλητικό 5-0. Μετά το πρώτο γκολ από τον Ελευθεράκη (17`), ο Αντωνιάδης ανέλαβε δουλειά πετυχαίνοντας 4 τέρματα (26`, 29`, 37`, 58`). ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς (40` Μητρόπουλος), Βλάχος, Καμάρας, Σούρπης, Ελευθεράκης, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Καλλιγέρης (46` Γονιός). ΖΕΝΕΣ ΕΣ: Χόφμαν Ι., Ρενέ, Χόφμαν, Σάουλ, Μοροκούτι, Ταγκράβα, Σούλερ, Ντρούε, Αλαμάνο, Ντι Τζένοβα, Λάγκερ. Διαιτητής: Λευτίνι (Μάλτα).
Β` Φάση 21/10/70
Α` Αγώνας: Παναθηναϊκός - Σλόβαν 3-0 Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας Θεατές: 24.565 Η ομάδα από την Τσεχοσλοβακία, που την προηγούμενη χρονιά είχε καταπλήξει την Ευρώπη με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αποδείχθηκε τελικά εύκολη λεία για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Στη γεμάτη Λεωφόρο, οι παίκτες του Φέρεντς Πούσκας πραμγατοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και φιλοδώρησαν με τρία τέρματα τους αντιπάλους τους, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο. Δομάζος (3`), Αντωνιάδης (55`) και Δεληγιάννης (82`) οι σκόρερ του τριφυλλιού. "Δεν μπορούσα να φανταστώ έναν τέτοιο φανταστικό Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι ήδη αποκλειστήκαμε", δήλωσε ο προπονητής της Σλόβαν, Τ. Βίτσεν. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Καμάρας, Σούρπης, Ελευθεράκης, Γραμμός, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Καλιγέρης (75` Δεληγιάννης). ΣΛΟΒΑΝ: Βέντσελ, Μούτκοβιτς, Σλόχα Ι, Σλόχα, Χρίβλακ (46` Σβέλχικ), Χορίβλιτσκα, Τσάκποβιτς Ι, Τσάκποβιτς, Μόντερ (84` Γιούρεν), Γιοκλ, Μέντβικ. Διαιτητής: Μπαρπουλέσκου (Ρουμανία).
Β` Αγώνας 4/11/70: Σλόβαν - Παναθηναϊκός 2-1 Γήπεδο: Τέχελνομ Πόλι Θεατές: 16.874 Μπορεί να έχασε στην Μπρατισλάβα, ωστόσο εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους "8" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η εκπληκτική απόδοση του τερματοφύλακα του τριφυλλιού, Τάκη Οικονομόπουλου, σε συνδυασμό με το γκολ του Αντωνιάδη (52`) ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στους πράσινους το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Η Σλόβαν προηγήθηκε στο 33` με τον Μούτερ, αλλά το τέρμα του Αντωνιάδη έβαλε ταφόπλακα στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για τη μεγάλη ανατροπή. Το γκολ του Τσάκποβιτς στο 58`, απλά έδωσε στη Σλόβαν μια νίκη γοήτρου. ΣΛΟΒΑΝ: Βέντσελ, Μούτκοβιτς, Σλόχα Ι, Σλόχα, Χρέβνιακ, Μένεβνιτς, Γιοκλ, Μούτερ, Τσάκποβιτς Ι, Τσάκποβιτς, Σβέφλικ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Καμάρας (46` Μητρόπουλος), Σούρπης, Ελευθεράκης, Γραμμός, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Καλιγέρης (76` Δεληγιάννης). Διαιτητής: Λεβ (Σουηδίας).
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Α` Αγώνας 09/03/71: Εβερτον - Παναθηναϊκός 1-1 Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ Θεατές: 49.049 Ο άγνωστος μέχρι εκείνο το παιχνίδι, Ανθιμος Καψής έμελε να βάλει τη δική του σφραγίδα στη μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη, επιτυχία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και έδωσε τη ...μισή πρόκριση στην ομάδα του. Ο Φέρεντς Πούσκας επέλεξε τον Καψή να μαρκάρει το αστέρι της Εβερτον, τον περίφημο Τζον Ρόιλ, έναν από τους καλύτερους επιθετικούς. Οι πράσινοι άντεξαν στο σφυροκόπημα της αγγλικής ομάδας, η οποία στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τη γερμανική Γκλάντμπαχ, και 9` πριν τη λήξη, στις 9 η ώρα, ο ποδοσφαιριστής με τον νούμερο 9 (Αντώνης Αντωνιάδης), με ένα ξερό σουτ έγραψε το 0-1 μέσα στο Γκούντισον Παρκ. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η Εβερτον ισοφάρισε με τον Τζόνσον κι ενώ προηγούμενος ο Ρόιλ είχε κάνει επιθετικό φάουλ πάνω στον Οικονομόπουλο. ΕΒΕΡΤΟΝ: Ράνκιν, Ράιτ, Νιούτον, Κένιον, Χαρστ, Κέντολ, Χάρβεϊ, Μπολ, Χάζμπαντ (Τζόνσον), Ρόιλ, Μόρισεϊ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Καμάρας, Σούρπης, Καψής, Γραμμός, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Ελευθεράκης. Διαιτητής: Γκλέκνερ (Αν. Γερμανία).
Β` Αγώνας 24/03/71: Παναθηναϊκός - Εβερτον 0-0 Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας Θεατές: 25.112 Οι 25.000 θέσεις της Λεωφόρου ήταν πολύ λίγες για να χωρέσουν τους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού για την πρόκρισή του στους "4" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο κόσμος κρέμονταν σαν τα "τσαμπιά" από τις κερκίδες δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα. Παναθηναϊκός και Εβερτον έμειναν στο 0-0, με τους πράσινους να φτάνουν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά το σουτ του Δομάζου στο 88` βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ράνκιν. Το γκολ του Αντωνιάδη στο Λίβερπουλ στάθηκε αρκετό για να δώσει στους πράσινους την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Καμάρας, Σούρπης, Καψής, Γραμμός, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Αθανασόπουλος. ΕΒΕΡΤΟΝ: Ράνκιν, Ράιτ, Νιούτον, Λάμπον, Χαρστ, Κέντολ, Χάρβεϊ, Μπολ, Γουίτλ, Ρόιλ, Μόρισεϊ (74` Τζόνσον). Διαιτητής: Ελιές (Γαλλία).
Έχει επεξεργασθεί από τον/την abaddon στις Παρ 14 Αυγ 2009, 23:09, 1 φορά
Μάκης Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 354 Ημερομηνία εγγραφής : 26/07/2009 Ηλικία : 66 Τόπος : Ξάνθη πια !
Θέμα: Απ: 38 χρόνια «Γουέμπλεϊ» Σαβ 01 Αυγ 2009, 06:45
Πήγαινα 6η δημοτικού τότε και ακόμα τα θυμάμαι.
abaddon Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Θέμα: Απ: 38 χρόνια «Γουέμπλεϊ» Παρ 14 Αυγ 2009, 23:10
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Α` Αγώνας 13/04/71: Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός 4-1 Γήπεδο: "Μαρακανά" Θεατές: 89.000 Το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό άρχισε να ξεθωριάζει μετά τη συντριβή από την Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν αγνώριστοι προς το χειρότερο, με τον Τάκη Οικονομόπουλο να πραγματοποιεί μία από τις χειρότερες εμφανίσεις στην καριέρα του. Ο Οστιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς γηπεδούχων. Πέτυχε τρία γκολ (14`, 47`, 68`) και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του μια ανάσα από τον τελικό. Το τέταρτο γκολ των ερυθρολεύκων πέτυχε ο Γιάνοβιτς στο 39`. Το μοναδικό γκολ του Καμάρα, με κεφαλιά, στο 55 θα αποδεικνυόταν υπερπολύτιμο στη ρεβάνς. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόβκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστόιτς, Φιλίποβιτς. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος (72` Κωνσταντίνου), Τομαράς, Βλάχος, Καμάρας, Σούρπης, Καψής, Γραμμός, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Ελευθεράκης. Διαιτητής: Νιεμάγερ (Αυστρία).
Β` Αγώνας 28/04/71: Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 3-0 Γήπεδο: Λεωφόρος Αλεξάνδρας Θεατές: 25.110 Στις 28 Απριλίου ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία στο γήπεδο της Λεωφόρου. Νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0 και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα αγωνιζόταν στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μόλις στο 2` ο Αντωνιάδης έδωσε το σύνθημα, ενώ στο 54` διπλάσιασε τα τέρματά του και της ομάδας του βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκριση. Το διαβατήριο για το Γουέμπλεϊ σφραγίστηκε στο 63` όταν ο Καμάρας με θαυμάσιο σουτ διαμόρφωσε το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. "Ο όρκος που είχαμε δώσει στο δωμάτιο του Δομάζου, μας είχε κάνει θηρίο. Πιο πολύ πεισμώσαμε όταν είδαμε τυπωμένα φυλλάδια των γιουγκοσλάβων με την ένδειξη `Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ερυθρός Αστέρας - Αγιαξ`, διηγείται ο Κώστας Ελευθεράκης. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Βλάχος, Καμάρας, Σούρπης, Καψής, Γραμμός, Φυλακούρης (60` Χατζηανδρέου), Αντωνιάδης, Δομάζος, Καλιγέρης (54` Αθανασόπουλος). ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Κλενκόφσκι, Νόβκοβιτς, Μπογκίεβιτς, Παύλοβιτς, Γιάνκοβιτς, Κάρασι, Οστόιτς, Ατσίμοβιτς, Φιλίποβιτς. Διαιτητής: Οντιζ ντε Μεντιβίλ (Ισπανία)
ΤΕΛΙΚΟΣ
2 Ioυνίου 1971: Στάδιο Γουέμπλεϊ: Αγιαξ - Παναθηναϊκός 2-0 Θεατές: 83.179 Η 2η Ιουνίου 1971 μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική ημερομηνία όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Οι πράσινοι αγωνίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στον μεγάλο Αγιαξ, την ομάδα που τα τελευταία χρόνια μεσουρανούσε στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στεραίωμα. Ομως, η διαφορά δυναμικότητας ήταν φανερή. Η ειρωνεία για τον Παναθηναϊκό είναι ότι και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στην αρχή και στο τέλος της αναμέτρησης. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5` ο Βαν Ντάικ με γυριστή κεφαλιά, μετά από έξοχη σέντρα του Κάιζερ. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από ...ελληνικό πόδι, όταν στο 85` ο Καψής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. ΑΓΙΑΞ: Στούι, Βάσοβιτς, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Κρολ, Χάαν, Μιούρεν (46` Μπλάνκερμπουργκ), Νέσκενς, Κάιζερ, Κρόιφ, Βαν Ντακ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Βλάχος, Καμάρας, Σούρπης, Καψής, Γραμμός, Φυλακούρης, Αντωνιάδης, Δομάζος, Ελευθεράκης. Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία).
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ
Ακούστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1971, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Καβάλας (2-0) και…έκανε θραύση! Ο Φραγκίσκος Σούρπης είχε την έμπνευση των στίχων, οι Μπιτλς έβαλαν τη σύνθεση (εν αγνοία τους είν΄ η αλήθεια…), συγκρότημα της εποχής ανέλαβε την ενορχήστρωση (τραγουδά ο Σάκης Παπανικολάου) και το τραγούδι του Γουέμπλεϊ (σε ρυθμούς του σουξέ της εποχής «Obladi Oblada») ήταν έτοιμο! Κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών και έγινε ανάρπαστος, ενώ σήμερα θεωρείται σπάνιο συλλεκτικό απόκτημα.
Φεύγω από το σπίτι μου το πατρικό Έχω στο Λονδίνο μια δουλειά Βρήκα σ΄ ένα σύντομο λογαριασμό Πως τα γκολ είναι γλυκά σαν τα φιλιά Ένα γκολ, δύο γκολ…στον αέρα Πάντσο η ομάδα πετά Ένα γκολ, δύο γκολ τέτοια μέρα Άνοιξη έχει η καρδιά Όταν θα γυρίσω θα στο ξαναπώ Όσο μ΄αγαπάς πως σ΄ αγαπώ Πράσινο μαντήλι δέσε στα μαλλιά Τώρα έχω στο Λονδίνο μια δουλειά Ζενες Ες με θυμάσαι ακόμα Σλόβαν με ξέρεις καλά Του Αστέρα το κόκκινο χρώμα Πράσινη πήρε μπογιά Με ζεστή καρδιά και ψυχή βαθιά, ξανά, Δώσε τη μάχη άλλη μια φορά, Παναθηναϊκέ! Πράσινο τον Τάμεση θέλω να δω Μέσα σ΄ ένα Κύπελλο χρυσό Κι έξω από το Μπάκιγχαμ έχω σκοπό Να κολλήσω το τριφύλλι θυρεό Προχωρείτε του ΠΑΟ, λιοντάρια Στο Γουέμπλεϊ βάλτε φωτιά Σαν κι εσάς διαλεχτά παλικάρια Μόνο η Ελλάδα γεννά!
Θέμα: Απ: 38 χρόνια «Γουέμπλεϊ» Σαβ 15 Αυγ 2009, 09:02
bravo re abaddon
akisdelphi Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 1250 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 63 Τόπος : ΔΕΛΦΟΙ
Θέμα: Απ: 38 χρόνια «Γουέμπλεϊ» Σαβ 15 Αυγ 2009, 15:00
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ...ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΤΑ 10 ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ (ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ) ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.