Αν δει κάποιος τα σχόλια σε πολλά open forum το τελευταίο δίμηνο θα καταλάβει πως πολλοί χρήστες δε διαφέρουν σε λεκτική συμπεριφορά από αυτόν που χαστούκισε τον αθλητή του Αρη, στον αγώνα Ηρακλής-Άρης της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αθλητικός πολιτισμός σε όλο του το μεγαλείο! Εδώ το green-fans φαίνεται να είναι οργανωμένο απομονώνοντας αυτά τα φαινόμενα. Σε offline συζητήσεις μου σε συνέδρια και συμβούλια στο εξωτερικό έχω διαπιστώσει πως αυτό το φαινόμενο της εξαθλίωσης είναι παγκόσμιο και εμφανίζεται κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες. Στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και σε άλλες χώρες αν ρωτήσεις ένα ηλικιωμένο θα σου απαντήσει πως δεν αναγνωρίζει πλέον τη συμπεριφορά πολλών νέων κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Παλαιότερα είχαμε αγράμματους πλην μορφωμένους μέσα από την πάλη της ζωής, σήμερα παράγουμε (άνεργους) αμόρφωτους εγράμματους. Άραγε αυτοί οι «απίθανοι» τύποι πως συμπεριφέρονται στον εργασιακό τους χώρο ή και στην οικογένειά τους; Μήπως καλύτερα όντας διπρόσωποι και διχασμένοι. Θέλω να πιστεύω πως είναι λίγοι αλλά προκαλούν απαίσια τους πολλούς οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα για να τους απομονώσουν. Τουλάχιστον στην Αγγλία και σε άλλες χώρες το σύστημα αναγκάζει το βάρβαρο να γίνεται αρνάκι μέσα στο γήπεδο υπό το φόβο της αυστηρής, δίκαιης και παραδειγματικής τιμωρίας. Αν διάβασα καλά από τους δημοσιογράφους ο εν λόγω βάρβαρος-χούλιγκαν πήγε σαν "κύριος" και κάθισε ξανά στη θέση του. Πρέπει και στον Παναθηναϊκό να απομονωθούν αυτοί οι λίγοι ανεγκέφαλοι εξαιτίας των οποίων και η ομάδα τιμωρείται, κτυπά άσχημα στο πρεστίζ της αλλά και οι αγνοί φίλαθλοι που έχουν πληρώσει το εισιτήριο αδυνατούν, λόγω τιμωριών, να απολαύσουν την αγαπημένη τους ομάδα και να την υποστηρίξουν μέσα σε κόσμια και αθλητικά πλαίσια. Αυτοί οι λίγοι «ανεγκέφαλοι» απομακρύνουν πάρα πολλούς υγιείς φιλάθλους και οικογένειες από τα γήπεδα τα οποία θέλουμε και ευελπιστούμε να είναι καθαρά και γεμάτα.