Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Θέμα: Η πρώτη του αυτοκράτορα Τρι 01 Σεπ 2009, 11:30
Την πρώτη τους προπόνηση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έκαναν οι παίκτες του πράσινου αυτοκράτορα της Ευρώπης.
Οι μπασκετμπολίστες του Τριφυλλιού συγκεντρώθηκαν το πρωί στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ όπου υπό το βλέμμα του Δημήτρη Ιτούδη πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση. Παρόντες στο πρώτο ραντεβού ήταν οι Μάικ Μπατιστ, Ντρου Νίκολας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρης Διαμαντίδης, Δημήτρης Βεργίνης, Γιώργος Μπόγρης, Κώστας Τσαρτσαρής και οι πιτσιρικάδες Κωνσταντίνος Τάγαρης, Μιχάλης Χατζόπουλος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιάννης Καραμολέγκος. Απόντες από την πρεμιέρα ήταν όλοι οι πράσινοι διεθνείς (Σπανούλης, Φώτσης, Καλάθης, Τέπιτς, Πέκοβιτς και Σερμαντίνι) καθώς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός του Τριφυλλιού βρίσκεται στη Βαρκελώνη όπου παρακολουθεί το σεμινάριο προπονητών και διαιτητών που διοργανώνει η Ευρωλίγκα. Λίγο μετά την έναρξη της πρώτης προπόνησης εμφανίστηκε στο γήπεδο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιος του Παύλου, ο οποίος χαιρέτησε το προπονητικό τιμ και τον Αλβέρτη και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Δημήτρη Ιτούδη και τους ανθρώπους του Τριφυλλιού. Στα της προπόνησης ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους αφού πρόσφατα αφαίρεσε μία κίστη, ενώ τόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης όσο και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα δείχνοντας ότι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν όλο το καλοκαίρι.
Οι δηλώσεις των πράσινων: Διαμαντίδης: «Κίνητρο για τον Παναθηναϊκό είναι κάθε χρόνο οι τίτλοι. Οι στόχοι είναι γνωστοί δεν χρειάζεται να τους ξαναλέμε. Ξεκινάμε από το σημείο μηδέν. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στα δύσκολα, όπως έγινε πέρσι και κατακτήσαμε όλους τους τίτλους».
Τσαρτσαρής: «Καθάρισε το μυαλό μου. Ξεκουράστηκα και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Οι φιλοδοξίες είναι ίδιες όπως κάθε χρόνο. Ίσως φέτος να υπάρχουν και καλύτερες δυνατότητες. Πέρσι, είχα πολλούς τραυματισμούς και αντιμετώπισα πολλά προβλήματα, οπότε η ξεκούραση ήταν απαραίτητη και είμαι σίγουρος ότι θα μου κάνει καλό».
Γιασικεβίτσιους: «Όλα ξεκινούν από το μηδέν. Ότι έγινε πέρσι ανήκει στο παρελθόν ξεκινάμε με σκληρή δουλειά για να πετύχουμε και φέτος όλους τους στόχους. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξαναείδα τα παιδιά και χαίρομαι». Ο Λιθουανός ρωτήθηκε και για τη δήλωση του Κλέιζα ότι θέλει να τον κερδίσει με την απάντησή του να είναι αφοπλιστική: «Ναι αν παίξουμε τένις μπορεί να με κερδίσει. Αλλά το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα».
Μπόγρης: «Πρέπει να κάνουμε σκληρή δουλειά . Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα, με αυτούς τους συμπαίκτες και αυτό το προπονητικό τιμ. Υπόσχομαι να δώσω το καλύτερο δυνατό και με σκληρή να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας».
Μπατίστ: «Τι να συζητάμε τώρα. Οι στόχοι είναι πάντα ίδιοι. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός. Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι. Θέλουμε να κάνουμε ότι και πέρσι. Όλοι θέλουν να μας νικήσουν από τη στιγμή που είμαστε καλύτεροι και έχουμε πάρει όλα τα τρόπαια. Η χρονιά είναι άλλη μια πρόκληση για εμάς. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς και πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να επαναλάβουμε ότι καταφέραμε πέρσι. Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερο σπίτι μου. Πάντα χαίρομαι όταν ξεκινάω την προετοιμασία με την ομάδα. Οι στόχοι οι δικοί μου όπως και της ομάδας είναι πάντα υψηλοί».
Νίκολας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένο που έμεινα στην Αθήνα και μακάρι να μείνω για πολλά χρόνια ακόμα. Πιστεύω ότι η δεύτερη χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη για τον Παναθηναϊκό και θα πετύχουμε τους στόχους μας».
Ιτούδης: «Οι στόχοι είναι γνωστοί δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η εμπειρία του 2007 είναι σημαντική. Ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε και να διορθώσουμε. Τόσο το κίνητρο της διοίκησης όσο και όλων των ανθρώπων του Παναθηναϊκό είναι πάντα πολύ υψηλό». Για την περίπτωση του Κώστα Παπανικολάου είπε: «Δεν διαψεύδουμε ούτε επιβεβαιώνουμε φήμες. Ο Παναθηναϊκός πάντα έχει τα μάτια του και τα αυτιά του ανοικτά για κάθε καλή περίπτωση και η διοίκηση της ομάδας έκανε, όπως πάντα άλλωστε, ότι περνά από το χέρι της για να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός».
Αλβέρτης: «Μη με ρωτήσετε τι τίτλο θα έχω και τι θα κάνω. Εγώ θα είμαι δίπλα στην ομάδα. Είμαστε μία οικογένεια και ο καθένας από το δικό του πόστο θα κάνει ότι μπορεί για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».