ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΕΝΑΣ (ΤΟΤΕ) ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Ο (ΤΟΤΕ) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ .- Μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός είχε κόντρα τη διαιτησία στο κρίσιμο ματς του 2000 με την Παναχαϊκή (η οποία κέρδισε 1-0 με δικό του τέρμα), το θέμα παραμένει στην επικαιρότητα και εξακολουθεί να συζητείται και να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.
Ο sportdog μίλησε με πέντε ανθρώπους που είχαν συμμετοχή σε εκείνο το παιχνίδι και κατέγραψε τις απόψεις τους αναφορικά με την ορθότητα ή μη όσων είπε ο Κατσουράνης.
Ο διαιτητής της συνάντησης, Παναγιώτης Νίκου, ο τότε προπονητής της Παναχαϊκής, Χρήστος Αρχοντίδης, οι παίκτες της πελοποννησιακής ομάδας Γιάννης Μπαλτιμάς και Παναγιώτης Κορδονούρης αλλά και ο «πράσινος», Κώστας Κιάσσος κατέθεσαν τις γνώμες τους και θυμήθηκαν στιγμές του αγώνα…
Παναγιώτης Νίκου (διαιτητής του αγώνα): «Δεν αξίζει να σχολιάσω»
«Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα και να το σχολιάσω. Πραγματικά, δεν αξίζει. Τη δήλωση για την οποία μου λέτε, δεν τη διάβασα καν, άλλοι μου την είπαν. Δεν θέλω να πω κάτι. Δεν με απασχολεί το τι ειπώθηκε».
Χρήστος Αρχοντίδης (προπονητής της Παναχαϊκής): «Όταν το πληροφορήθηκα, θύμωσα»
«Τον Κατσουράνη εγώ τον πήγα στην Παναχαϊκή και στον Λουκόπουλο για να υπογράψει συμβόλαιο. Μετά έφυγα από την ομάδα και δεν έπαιζε, ώσπου ξαναγύρισα και τον έβαζα στα ματς, αν και πολλοί δεν τον συμπαθούσαν και με πίεζαν ώστε να μην τον χρησιμοποιώ. Ο Ζαγοράκης, πριν από λίγο καιρό όταν βρεθήκαμε στη Δράμα για μία βράβευση, μου είπε ότι ο Κατσουράνης λέει για μένα ότι με θεωρεί σαν πατέρα του.
Τώρα, γιατί το είπε αυτό, δεν ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι όταν το πληροφορήθηκα, θύμωσα. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Εμείς βάλαμε γκολ και κερδίσαμε. Ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε. Ούτε υπήρξε κάποιο γκολ δικό του που να ακυρώθηκε. Ήταν καθαρό παιχνίδι και παλικαρίσια η νίκη μας. Το θυμάμαι πολύ καλά το ματς γιατί ήταν σημαντικό αφού αν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε, θα έπαιρνε και το Πρωτάθλημα. Δηλαδή, τι θα μπορούσε να είχε κάνει η Παναχαϊκή απέναντι στον Παναθηναϊκό; Να δωροδοκήσει τον διαιτητή ή τον Παναθηναϊκό; Εκτός αν ο Κατσουράνης γνωρίζει κάποια πράγματα που δεν γνωρίζω εγώ. Πάντως, από όσο θυμάμαι οι παίκτες της Παναχαϊκής ούτε πριμ δεν πήραν για τη νίκη αυτή».
Γιάννης Μπαλτιμάς (ποδοσφαιρστής της Παναχαϊκής): «Ακούστηκαν διάφορα που δεν ισχύουν, όπως ότι μας έδωσε πριμ ο Κόκκαλης»!
«Δεν τους έφταιγε κανείς που δεν κέρδισαν εκείνο το παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Εμείς παλέψαμε και νικήσαμε τον Παναθηναϊκό. Θέλαμε τους βαθμούς για να κρατηθούμε στην κατηγορία και καταφέραμε να τους πάρουμε. Δεν ευνοήθηκε από τη διαιτησία η Παναχαϊκή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν έγινε κάποια φάση στην οποία αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός αν και οφείλω να ομολογήσω πως ήταν καλύτερός μας σε εκείνο το ματς. Θυμάμαι πως είχε δοκάρι με τον Γκούμα και ακόμη και μία πολύ καλή κεφαλιά του… Νικοπολίδη στο τέλος. Εμείς, όμως, κερδίσαμε.
Γενικά, για το συγκεκριμένο ματς ακούστηκαν διάφορα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όπως για ένα πριμ 100 εκ. δραχμών από τον Κόκκαλη. Αυτά δεν ισχύουν. Πράγματι, μοιραστήκαμε 100 εκ. αλλά όχι για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Τα πήραμε επειδή η ομάδα παρέμεινε στην κατηγορία. Ο εσωτερικός κανονισμός προέβλεπε πως θα εισπράτταμε αυτά τα λεφτά αν κρατάγαμε την Παναχαϊκή στην Α’ Εθνική. Ο Λουκόπουλος είχε έρθει πριν από το ματς και είχε δώσει την επιταγή στον Λυγνό. Μας είπε: ‘αν κερδίσουμε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, θα έχουμε σωθεί κατά 99%’ και μας έδωσε την επιταγή προφανώς για ψυχολογικούς λόγους. Ήταν, μάλιστα, λεφτά από το FILMΝΕΤ για τα τηλεοπτικά. Αυτή είναι η αλήθεια».
Παναγιώτης Κορδονούρης (ποδοσφαιτιστής της Παναχαϊκής): «Πρωτόγνωρο για εμάς το 50-50»!
«Η αλήθεια είναι ότι η διαιτησία στο ματς αυτό ήταν πρωτόγνωρη για εμάς. Ο Κατσουράνης έχει δίκιο σε ό,τι έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν ευνοήθηκε από τον διαιτητή Νίκου. Δεν πήρε τα σφυρίγματα που συνήθως δίνονται στους ‘μεγάλους’ και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Από αυτήν την άποψη, ναι ήταν πρωτόγνωρο για εμάς, να έχουμε μοιρασμένη διαιτησία, στο 50-50 κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Πάντως, ήμασταν πιο ουσιαστικοί σε εκείνον τον αγώνα και για αυτό κερδίσαμε».
Κώστας Κιάσσος (ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ): «Σωστά όσα λέει ο Κατσουράνης»
«Αυτά που λέει ο Κατσουράνης είναι σωστά. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία αλλά εκείνη την ημέρα απέναντι στην Παναχαϊκή, δεν ήταν δίκαιη. Αν δεν κάνω λάθος, σφύριζε ο Νίκου. Δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση, π.χ. κάποιο πέναλτι, αλλά γενικά σφύριζε υπέρ της Παναχαϊκής. Δεν ήταν καλός. Αυτό το ματς μας στέρησε το Πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Δεν ήταν καλή η διαιτησία, ενώ δεν το έδειξε ούτε η τηλεόραση. Επίσης, κάτι είχε ακουστεί και για κάποιο πριμ στην Παναχαϊκή, δεν ξέρω…».
Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2009, 18:13
Γράφει: Κώστας Φόλλας
sportdog.gr
ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....ΜΠΑΛΤΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ? ΑΡΧΟΝΤΙΔΗ ΤΑ 100ΕΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΙΜ?ΤΙ ΗΤΑΝ, ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ? ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΙΚΟΥ....ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΙΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΡΑΣΟΥΜΕ.....