Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Θέμα: Υπόλογοι ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμος! Τρι 08 Σεπ 2009, 18:44
Και το παιχνίδι σε βάρος του Παναθηναϊκού συνεχίζεται !ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμος Αθηναίων επιδίδονται σε ένα απίστευτο παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών αναφορικά με την μη έκδοση της οικοδομικής άδειας του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού!
Σύμφωνα με πηγές στο ΥΠΕΧΩΔΕ η μη έκδοση οικοδομικής άδειας οφείλεται στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς Δήμου Αθηναίων να προσκομίσει ένα τυπικό έγγραφο. Ταυτόχρονα στο Δήμο κάνουν λόγο για προφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς ο φάκελος είναι πλήρης και το μόνο που λείπει είναι η τυπική έγκριση του από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.
Είναι προφανές ότι η «δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά». Είναι επίσης προφανές ότι τόσο ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ Γιώργος Σουφλιάς όσο και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ Νικήτας Κακλαμάνης είτε αδυνατούν να ελέγξουν τους συνεργάτες και υφισταμένους τους είτε αδιαφορούν για τις υποσχέσεις που έχουν απλόχερα δώσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Από κει και πέρα, όπως είναι λογικό όλη αυτή η συμπεριφορά τη δεδομένη χρονική στιγμή τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια όλων και κινδυνεύουν να καταστούν αναξιόπιστοι. Πάντως, στο «τριφύλλι» ετοιμάζονται τις προσεχείς ημέρες να «μιλήσουν»με συγκεκριμένα έγγραφα και στοιχεία...
Νίκος Αθανασίου gazzetta.gr
dimitris mitsoy Νεος
Αριθμός μηνυμάτων : 5 Ημερομηνία εγγραφής : 31/07/2009
Δηλαδη τωρα που παμε σε εκλογες σε ενα μηνα και εαν δεν βγει κυβερνηση και ξαναπαμε εκλογες και μετα με τον προεδρο της δημοκρατιας ξαναπαμε σε εκλογες ποτε θα βγει κυβερνηση και ποτε θα ξανα ασχοληθουν με το γηπεδο? Απο του χρονου και βλεπουμε?
«Μπαλάκι» οι ευθύνες για την καθυστέρηση στην οικοδομική άδεια για τον Βοτανικό. Υπουργείο και Δήμος συννενοημένοι παίζουν παιδικά παιχνιδάκια εις βάρος του Έλληνα πολίτη και των έργων.
Μάλλον δεν έχει ενδιαφέρον για τους φορείς καθώς δεν τα έχουν βρει στο ποιος θα φάει, ανάμεσα σε υπουγείο και δημαρχείο, τη μεγαλύτερη μίζα προκειμένου να τρέξουν το έργο. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους φορείς αλλά ούτε και κάτι διαφορετικό από την ποιότητα και τις αρχές του κράτους και των υπηρεσιών του. Είναι γνωστό πως εαν ζούσε ο Διογένης θα έψαχνε με το φανάρι να βρει κάτι που να λειτουργεί σωστά και υπεύθυνα στο Ελληνικό κράτος. Κατά τα άλλα αυτοί οι αρμόδιοι, πιστοί στη δημαγωγία, ισχυρίζονται πως κάνουν ό,τι είναι δυνατό για το πρότζεκτ του γηπέδου. Ας ελπίσουμε η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, με αποφασιστικότητα να δρομολογήσει και να επιταχύνει το έργο, εκτός αν μιμηθούν τους προηγούμενους. Ο λαός και εμείς θα είμαστε εδώ να διαπιστώσουμε και να κρίνουμε.
Εγώ προσωπικά όσες φορές έχω μπλέξει με αυτές τις υπηρεσίες, έχω διαπιστώσει πως είναι πιο εύκολο να τετραγωνίσεις τον κύκλο. Μια υπόθεση για να ολοκληρωθεί πρέπει να την τρέξεις εσύ ως πολίτης διότι αν περιμένεις από αυτούς θα βρουν τρόπους ώστε να πληρώσεις και από πάνω ή από τα λάθη που θα έχουν κάνει οι ημιμαθείς του σαθρού συστήματος θα έχεις βγει και μαθηματικά χαμένος. Ακόμη και μια ΠΑΕ με μεγάλη δύναμη αδυνατεί να ξεφύγει από την αναβλητικότητα και ανευθυνότητα του κράτους και των φορέων του. Παρόλα αυτά Ελλάδα είσαι η χώρα μας και σε αγαπάμε. Τώρα αν μπορείς να κάνεις έργα που και που και να παράγεις κάτι κάπου κάποια φορά, θα το εκτιμήσουμε.
Μου άρεσε ποιο πάνω το ήπιο "...κινδυνεύουν να καταστούν αναξιόπιστοι...". Είναι σαν να λέμε η ιερόδουλη κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ότι εργάζεται στο χώρο της πορνείας ή ο κατά συρροήν κλέφτης, μιζαδόρος, κομπιναδόρος κινδυνεύει να καταστεί αναξιόπιστος στην κοινωνία και να χαρακτηριστεί απατεώνας. Αυτή η ηπιότητα μας έχει φέρει ως εδώ και η ατιμωρησία. Είμαι υπουργείο άρα και δε λογοδοτώ σε κανένα για το πότε θα κινήσω ένα θέμα, είμαι δημαρχείο άρα και έχω την εξουσία να κάνω ότι θέλω και όταν το θέλω, είμαι πολεοδομία και αν θυμηθώ ή αν δεν είναι σε διακοπές, σε αργία ή σε insomnia οι τεμπελουπάλληλοι θα ανοίξω ένα φάκελλο μιας υπόθεσης που μοιάζει σαν ληγμένη κονσέρβα. Είμαι δικαστήριο και αν θέλω σε τρενάρω με αναβολές για 2-3 το λιγότερο χρόνια αλλά αν θέλω να περάσω μια αύξηση μισθού ενός συνδικάτου...το περνάω σε μια νύχτα. Ας μη συνεχίσω... οι εμπλεκόμενοι με τις δημόσιες υπηρεσίες γνωρίσουν.
Δε νομίζω να υπάρχει καλύτερο Δημοψηφισμα στην εν λόγω κατηγορία για το ποιός θα πάρει την ευθύνη για την καθυστέρηση του πρότζεκτ του γηπέδου. ΥΠΕΧΩΔΕ ή Δήμος ή κάποιος άλλος ή ο ΚΑΝΕΝΑΣ.
Σιγά μη φταίει ένα ολόκληρο υπουργείο με έμφυχο δυναμικό! Σιγά μη φταίνε κάποιοι άλλοι που χειρίζονται το θέμα. Ποιος άραγε να φταίει; Φταίνε τα άψυχα τα έγγραφα! Αχ καημένα έγγραψα να είχατε ψυχή να κινηθείτε από μόνα σας, να δώσετε εντολή στο άψυχο στυλό να υπογράψει και να δώσετε εντολή σε ένα έμψυχο περιστέρι να τα πάει εκεί που πρέπει και να δόσει μια κουτουλιά με μια βαριά οικοδομής, όχι σε κεφάλι χοιρινού καθώς αυτή ήταν μια μέθοδος να σκοτώσεις το χοιρινό, αλλά σε κεφάλι υπεύθυνου να ξυπνήσει και να εργαστεί, έστω και σε ένα διάλλειμμα από τον πολυάσχολο χρόνο του που σπαταλά στην απόλαυση των χρημάτων που εισρέουν από τις μίζες ή οπουδήποτε αλλού, να κινήσει και την υπόθεση. Μα είναι δυνατόν να φταίνε οι άνθρωποι; Τα χαρτιά και τα έγγραφα φταίνε! Μην κατηγορείτε τα έμψυχα, τα άψυχα φταίνε!