www.Green-Fans.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μόνο για πράσινες καρδιές Panathinaikos fans forum

ΠόρταλΦόρουμLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Επόμενο παιχνίδι

Εφημεριδες
Πρόσφατα Θέματα
» YΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ?????
Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤετ 17 Αυγ 2016, 15:22 από YIANNIS090807

» ?????
Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤρι 19 Φεβ 2013, 20:50 από Tropikano

» Πριμ δίχως όνομα στους παίκτες της ΑΕΚ
Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 13:07 από nice view

» Απίστευτα πράγματα..
Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 12:30 από nice view

» Πίτσα γενεθλίων!
Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΚυρ 11 Μαρ 2012, 00:27 από nice view

» ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΣαβ 25 Φεβ 2012, 13:53 από nice view

» «Οι βάζελοι νομίζουν ότι έγιναν Ολυμπιακοί»
Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤετ 22 Φεβ 2012, 09:07 από nice view

Παρόντες χρήστες
133 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 133 επισκέπτες

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 380, στις Τρι 25 Μάης 2010, 19:41
Λεξεις Κλειδια
   Panathinaikos
Pao    Forum
   Green  fans
Panatha   Gate 13
 Panathinaikos
basket     volley
Panathinaikos  FC
Links

pao-google.com
Το πρασινο google

Greenvoice13
Η φωνη των παναθηναικων

La Curva Giallorossa
Roma fans

free web hostingHosting24.com web hosting

Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος»

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
g3thanasis
Αρχαιος
Αρχαιος
g3thanasis

Αριθμός μηνυμάτων : 1062
Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009
Τόπος : athina

Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος»   Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤετ 09 Σεπ 2009, 19:15

sportdog team
Δεν άφησε αναπάντητο ο Γιώργος Σουφλιάς τον εκνευρισμό που έβγαλαν προς τα έξω οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σχετικά με την κωλυσιεργία στο γηπεδικό ζήτημα του συλλόγου. Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ αποφάσισε να απαντήσει προσωπικά και γραπτώς τα όσα του καταμαρτυρούν οι διοικούντες το «τριφύλλι», εκφράζοντας το θυμό του, αλλά και το επιμένοντας πως πάνω απ’ όλα πρέπει να τηρείται ο νόμος.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σουφλιά:

«Με έκπληξη είδα σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και δήθεν ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις όποιες καθυστερήσεις στην έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η αρχική έκπληξη ομολογώ ότι στη συνέχεια έγινε θυμός, όταν διαπίστωσα ότι υπάρχουν και προσωπικές επιθέσεις ότι δήθεν είτε δεν ελέγχω τους συνεργάτες μου είτε αδιαφορώ για υποσχέσεις που έχω δώσει και αναγκάζομαι να απαντήσω προσωπικώς για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση:

Πρώτον. Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το ΥΠΕΧΩΔΕ, ασχολήθηκα προσωπικά με το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Είναι επίσης γνωστό ότι εγώ έφερα προς ψήφιση στη Βουλή το νόμο για τη Διπλή Ανάπλαση, στον Βοτανικό και την Λεωφ. Αλεξάνδρας που προβλέπει την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ έλεγξαν, ετοίμασαν και εγώ υπέγραψα χωρίς καμία καθυστέρηση τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, στη συνέχεια την απόφαση οριοθέτησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το νέο γήπεδο. Και βέβαια, όπως είχα δεσμευτεί, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ήδη προχωρήσει τα αναγκαία έργα υποδομής στην περιοχή, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να γίνει και να λειτουργήσει το γήπεδο.

Δεύτερον. Ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας που έχει έρθει από το Δήμο Αθηναίων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έχει ελλείψεις και συγκεκριμένα λείπουν: α) Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις φορολογικές υποχρεώσεις (αμοιβές μηχανικών και πάσης φύσεως φόρους και εισφορές) για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5, Κεφ. Γ, παρ.3 του Π.Δ. 8/13-7-1993 (ΦΕΚ 795 Δ’).

β) Η προβλεπόμενη από το Ν.1221/81 συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης των 2.700 θέσεων αυτοκινήτων, που είναι υποχρεωτικές για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τη ρύθμιση 12 του Ν.3481/06, καθώς και τη μεταγραφή της.

Για όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωθεί προφορικώς εδώ και δύο εβδομάδες όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι αρμόδιοι του Παναθηναϊκού και ο Δήμος Αθηναίων, ενώ λόγω της παρατεινόμενης καθυστέρησης ενημερώθηκαν και γραπτώς.

Τρίτον. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, αλλά πρέπει να τηρείται και ο Νόμος. Τα στοιχεία που λείπουν δεν είναι «τυπικά» αλλά αναγκαία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Τα απαιτεί η Νομοθεσία για την έκδοση των αδειών. Είναι γνωστό ότι είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά και φίλαθλος γενικότερα. Θέλω το καλό του ελληνικού αθλητισμού και, όπως όλοι, θέλω και το καλό της ομάδας που αγαπώ και υποστηρίζω από μικρό παιδί. Σε όλη μου τη θητεία ως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, μου ζήτησε κάτι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, φρόντισα να το προωθήσω υπό τον απαράβατο όρο να είναι σύννομο. Χρονοτριβές, όμως, από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ δεν υπήρξαν ποτέ.

Και θέλω να είμαι σαφής. Επιθυμώ πολύ, ως Υπουργός αλλά και ως οπαδός του Παναθηναϊκού, να εγκριθεί επί των ημερών μου η οικοδομική άδεια του νέου γηπέδου. Λείπουν όμως αναγκαία έγγραφα και η κατάσταση είναι απλή: Αν δεν έρθουν τα έγγραφα που λείπουν, η άδεια ΔΕΝ μπορεί να εκδοθεί. Αν έρθουν τα έγγραφα, η άδεια θα εκδοθεί αμέσως».
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
g3thanasis
Αρχαιος
Αρχαιος
g3thanasis

Αριθμός μηνυμάτων : 1062
Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009
Τόπος : athina

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος»   Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤετ 09 Σεπ 2009, 20:06

Ο Δήμος αντικρούει τον Σουφλιά: «Δεν πήραμε κανένα αίτημα! Τελεία και παύλα»

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Αθηναίων στα όσα υποστήριξε ο Γιώργος Σουφλιάς ,ε γραπτή του δήλωση για την πορεία του γηπεδικού ζητήματος του Παναθηναϊκού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε… «ουδέν αίτημα έχει φθάσει στον Δήμο από την Πολιτεία μέχρι σήμερα».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μέχρι σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.31 μ.μ. που εκδόθηκε η ανακοίνωση του κου Σουφλιά, ουδέν γραπτό αίτημα έχει φθάσει στο Δήμο Αθηναίων, από την ηγεσία ή τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με την οικοδομική άδεια του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Με την παραλαβή οποιουδήποτε γραπτού αιτήματος για την αποστολή νομίμων εγγράφων, ο Δήμος Αθηναίων όπως και μέχρι σήμερα έχει αποδείξει, θα τα αποστείλει εντός 48 ωρών. Τελεία και παύλα».
Green ACTION LEVEL
Νεος
Νεος

Αριθμός μηνυμάτων : 34
Ημερομηνία εγγραφής : 01/08/2009

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος»   Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤετ 09 Σεπ 2009, 20:11

Για όποιον είναι μηχανικός (μάχιμος όχι παπάρας της θεωρίας) ή τουλάχιστον έχει φίλο μηχανικό (και να μπορεί να ρωτήσει) εύκολα συμπεραίνονται τα εξής: Η 2η έλλειψη του φακέλου της αδείας που αφορά την συμβολαιογραφική πράξη των χώρων στάθμευσης είναι εύκολη. Μπορεί να γίνει το αργότερο σε μία βδομάδα, απαιτεί συμβολαιογράφο και δεν έχει εφορίες. Η 1η έλλειψη που αφορά στις αμοιβές των μελετητών προκαλεί εντύπωση. Μόνο σαν αστειότητα μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ξέχασαν να συνυποβληθούν τα τιμολόγια αμοιβών των μελετητών του έργου (μαζί με τα σχετικά διπλότυπα της εφορίας κλπ). Εδώ έχει ευθύνη και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Όσον αφορά τις μελέτες του δημαρχείου τότε αυτές έχουν συνταχθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και δεν απαιτούνται αμοιβές και φορολογικά για μελέτες συνταχθέντες από δημόσια υπηρεσία. Όσον αφορά τις μελέτες του γηπέδου που πλήρωσε η ΠΑΕ τότε σαφώς απαιτούνται αμοιβές και φορολογικά που πρέπει να τα υποβάλει ο Παναθηναικός (δηλαδή ο τζίγκερ που το έχει και πάνω του). Μιλάμε πάντως ότι αυτό είναι χοντρό κονδύλι.. ίσως γύρω στο μύριο. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αν η ΠΑΕ κινηθεί με λογική ταχύτητα η άδεια μπορεί να βγει σε 10 μέρες. Αυτά τα απλά... όλα τα άλλα που ακούγονται για κοροϊδία και εμπαιγμό είναι παπαριές. Όποιος δεν θέλει να ζημώσει (δηλαδή η ΠΑΕ) δέκα μέρες κοσκινίζει.
YIANNIS090807
Αρχιλεουρας
Αρχιλεουρας

Αριθμός μηνυμάτων : 555
Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2009
Τόπος : ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος»   Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤετ 09 Σεπ 2009, 21:17

Σαν μηχανικός (μάχιμος), που κατά κάποιο τρόπο γνωρίζει τις διαδικασίες, δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Green ACTION LEVEL. Λέω δυστυχώς γιατί όντως το θέμα α), δηλαδή οι αμοιβές των μηχανικών, τα φορολογικά κλπ, είναι υποχρέωση της ΠΑΕ, η οποία θα έπρεπε να το έχει λήξει. Είναι κάτι το οποίο γίνεται σε ΜΙΑ μέρα. Πας πληρώνεις τράπεζες, εφορίες κλπ, καταθέτεις τα χαρτιά και ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΜΕΣΑ την άδεια. Αυτό που δεν γνωρίζω όμως (για να μην λέω παπαριές), είναι το ποιου υποχρέωση είναι η συμβολαιογραφική πράξη (θέμα β). Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μας το πει.
Φαντάζομαι ότι για να καθυστερεί ο ΠΑΟ τις αμοιβές, θα πρέπει να είναι θέμα του Δήμου. Σου λέει η ΠΑΕ, να πάω να ακουμπήσω το 1 μύριο περίπου και να μην στείλει την συμβολαιογραφική πράξη ο Δήμος...Τι γίνεται τότε??
Πάντως αν λείπουν μόνο αυτά τα δύο πράγματα η άδεια μπορεί να εκδοθεί σε λιγότερο από μία εβδομάδα.....
abaddon
Αρχαιος
Αρχαιος
abaddon

Αριθμός μηνυμάτων : 2460
Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009
Τόπος : Πειραιάς

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος»   Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος» EmptyΤετ 09 Σεπ 2009, 22:46

Απάντηση από ΠΑΟ σε Σουφλιά

Το σίριαλ της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έχει, όπως φαίνεται, πολλά «επεισόδια» ακόμα. Μάλιστα εξαπολύονται νέες «αιχμές» κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά!

Πριν από λίγη ώρα αρμόδιες πηγές της «πράσινης» ΠΑΕ εξήγησαν το εξής, σε σχέση με τα γεγονότα που προηγήθηκαν εντός της ημέρας γύρω από την υπόθεση:

«Ο Δήμος επικαλείται και σωστά κατά την γνώμη μας το εξής παράδοξο στοιχείο που δείχνει την σύγχυση και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα. Το ΠΕΧΩΔΕ ζητάει συμβόλαια και πράξεις για 2700 θέσεις του γηπέδου όταν ο ίδιος ο Σουφλιάς και στο νόμο που έφτιαξε αλλά και σε όλες τις υπουργικές αποφάσεις που ακολούθησαν αναφέρει ρητά ότι το γήπεδο εχει 1700 αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης.

Τις άλλες 1000 τις παίρνει 500 από το εμπορικό κέντρο και 500 από το πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου. Για αυτές τις 1000 θα πρέπει να ζητήσει συμβολαιογραφικές πράξεις αν και όταν κατασκευαστούν τα κτίρια. Για το γήπεδο αποκλειστικά και την άδεια του γηπέδου ο δικός του νόμος λέει 1700 και αυτός ζητάει 2700 που δεν προκύπτουν από τον δικό του νόμο»!

sportdog.gr

Σουφλιάς: «Είμαι Παναθηναϊκός, αλλά πρέπει να τηρείται ο νόμος»
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
www.Green-Fans.com :: Ποδόσφαιρο :: Γηπεδικό-
Μετάβαση σε: