Υπόθεση… παναθηναϊκή ήταν η κλήρωση της Α1, αφού πριν από την έναρξή της, ο ΕΣΑΚΕ βράβευσε τους κορυφαίους παίκτες για τη σεζόν 2008-09.
Όπως ήταν φυσικό ο Παναθηναϊκός σάρωσε τα βραβεία, αφού τέσσερις παίκτες του ήταν στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν.
Ο Βασίλης Σπανούλης βραβεύτηκε ως ο καλύτερος πλέι μέικερ, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως καλύτερος σούτινγκ γκαρντ, ενώ οι Μπατίστ και Πέκοβιτς παρέλαβαν τα βραβεία τους για τη θέση του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ αντίστοιχα.
Επίσης, ο Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε και δεύτερο βραβείο, αφού ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν που μας πέρασε, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν.
«Σημασία δεν έχουν οι ατομικοί τίτλοι, αλλά οι ομαδικοί. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που είμαι μέλος μιας τέτοιας οικογένειας, όπως είναι ο Παναθηναϊκός με σπουδαίους ανθρώπους, παράγοντες, συμπαίκτες και προπονητικό τιμ», είπε ο Σπανούλης κατά την παραλαβή των βραβείων του.
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την πλευρά του υποστήριξε πως «είμαι τυχερός που ανήκω στον Παναθηναϊκό και συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά», ενώ ο Μάικ Μπατίστ δεν βρισκόταν στην κλήρωση και το βραβείο του παρέλαβε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης.
Ο Νίκολα Πέκοβιτς παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να κάνει τόσα πολλά πράγματα από την πρώτη κιόλας χρονιάς στην Ελλάδα και υποσχέθηκε να δώσει τα πάντα για να πετύχει ο Παναθηναϊκός ένα ακόμη τριπλ κράουν τη φετινή σεζόν.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά και τους παίκτες του για την επιτυχία της περσινής περιόδου.
«Είμαι ευτυχισμένος που έχω αυτούς τους παίκτες, αλλά και μια διοίκηση που είναι πάντα κοντά μας και δουλεύει το ίδιο σκληρά με την ομάδα. Ευχαριστώ τον κ. Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο, αλλά και όλα τα παιδιά για τη δουλειά που κάνουν», είπε.
prasinanea.gr