Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Θέμα: Τεν Κάτε: «Δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω…» Τετ 30 Σεπ 2009, 18:40
Το τσιγάρο που κρατούσε στα χέρια του, το πρώτο βγαίνοντας από το αεροπλάνο της πτήσης προς Βουκουρέστι, ήταν σύμφωνα με τον Χενκ Τεν Κάτε η αιτία που εκνευρίστηκε με τον Ρουμάνο εικονολήπτη.
«Όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, είμαστε πρότυπα για τους νέους ανθρώπους και το τελευταίο που θέλω είναι να με βλέπουν στην τηλεόραση να καπνίζω. Είναι κακή συνήθεια, είμαι μανιώδης καπνιστής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να με καταγράφουν έτσι» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, αλλά και εκτός αυτής, για να δικαιολογήσει τον εκνευρισμό και την αντίδρασή του στο αεροδρόμιο.
Ο εικονολήπτης έχει προετοιμαστεί για να δώσει το δικό σόου, φορώντας μία κάσκα του KickBoxing, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν του επετράπη, αφού μόλις εισήλθε ο Χενκ Τεν Κάτε στην αίθουσα και διαπιστώνοντας ότι δεν είχε συμμορφωθεί με την υπόδειξη να μην χρησιμοποιήσει, οι ιθύνοντες της ΟΥΕΦΑ τον έβγαλαν εκτός συνέντευξης τύπου. Αυτό βεβαίως δεν εμπόδισε τον Ολλανδό τεχνικό και να δικαιολογηθεί για το άτυχο περιστατικό, αλλά και να κάνει χιούμορ, απαντώντας στις ερωτήσεις Ρουμάνας δημοσιογράφου:
«Είχατε μία διαμάχη στο αεροδρόμιο νωρίτερα. Θα αντιδρούσατε έτσι, αν ήσασταν στην Αγγλία, στην Ισπανία ή σε κάποιο άλλο μεγάλο πρωτάθλημα;» ήταν η ερώτηση μίας Ρουμάνας δημοσιογράφου, με τον Ολλανδό να απαντάει: «Δεν ήμουν νευριασμένος».
-Γιατί αντιδράσατε έτσι; «Έκανα τη δουλειά μου όταν μίλησα στις κάμερες που με περίμεναν στην σειρά. Κάποιες φορές πρέπει όμως να σέβονται τις ιδιωτικές μου στιγμές. Θέλω να το σέβονται αυτό. Εχω μία πολύ κακή συνήθεια, είμαι φανατικός καπνιστής και δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω. Κι όμως ο συγκεκριμένος με πλησίαζε και άρχισε να με τραβάει πλάνα ενώ κάπνιζα. Του είπα ότι ενοχλεί αυτό και δεν του είχα δώσει καμία άδεια για να το κάνει αυτό. Όπως βλέπετε (σ.σ. σηκώθηκε από την καρέκλα του και «παρουσιάστηκε» λέγοντας χαμογελαστά) είμαι βαρέων βαρών και δεν μάχομαι με… λίγα κιλά (σ.σ. ο κάμεραμαν ήταν τρομερά αδύνατος). Είμαι “εραστής”, όχι “καβγατζής” (I'm a lover, not a fighter). Σου δείχνω εκνευρισμένος γλυκιά μου (darling);».
-Νομίζαμε ότι φοβάστε το παιχνίδι… «Α, ναι, ναι…». Κάπου εκεί τελείωσε η στιχομυθία του Ολλανδού τεχνικού με τη Ρουμάνα δημοσιογράφο, με τον Τεν Κάτε να αποχωρεί χαμογελαστός.
Για το γεγονός πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου ο Ολλανδός είπε: «Θα μοιάζει με προπόνηση, γιατί θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά είναι ένα σοβαρό παιχνίδι. Μια φορά στην καριέρα μου έζησα παιχνίδι χωρίς θεατές. Είναι παράξενη αίσθηση, ακούγονται τα πάντα. Είναι πλεονέκτημα για μας, αλλά δεν σημαίνει και πολλά. Πάμε για τη νίκη, αλλά σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Ίσως υπάρξουν αλλαγές».
Ερωτηθείς για το αν η Ντιναμό είναι καλύτερη ομάδα από τη Γαλατάσαραϊ επεσήμανε πως «αυτό θα το απαντήσω μετά από το ματς. Είναι σίγουρα μια καλή ομάδα. Την είδαμε με τη Στεάουα και τη Στουρμ. Θα είναι δύσκολο, αλλά κι εμείς έχουμε καλή ομάδα. Ξέρω τους παίκτες της Ντιναμό, αλλά δεν τους έχω γνωρίσει προσωπικά».
Ο Τεν Κάτε ρωτήθηκε επίσης για το αν σε περίπτωση ήττας ο Παναθηναϊκός θα έχει ελπίδες πρόκρισης. «Φυσικά και θα έχουμε πιθανότητες, ακόμη κι αν χάσουμε. Μην ξεχνάτε πως πέρυσι, στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχαμε έναν βαθμό σε τρία ματς. Τώρα απομένουν άλλα πέντε ματς και το διάστημα είναι μεγάλο».
Ο Καντέ
Ο Σεντρίκ Καντέ εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τόνισε ότι "στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε καλά, αλλά στην Ευρώπη όχι. Γι' αυτό και ήρθαμε στη Ρουμανία για τη νίκη. Η Ντιναμό είναι μια καλή ομάδα, δεν ξέρω τους παίκτες της, αλλά θα τη δούμε σε βίντεο. Η Γαλατάσαραϊ έχει καλύτερους παίκτες, αλλά η Ντιναμό είναι καλύτερη ως σύνολο. Είναι περίεργο που οι κερκίδες θα είναι άδειες, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Προσωπικά δεν ξεκίνησα καλά τη χρονιά, ήμουν τραυματίας. Τώρα ο προπονητής με χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου".
Πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος ταξίδεψε στη Ρουμανία με διαβατήριο που είχε υπερβεί την ημερομηνία ισχύος και χρειάστηκε η επέμβαση ανθρώπου της ελληνικής πρεσβείας και σειρά διατυπώσεων, ώστε να του επιτραπεί η αποχώρηση από το αεροδρόμιο της ρουμανικής πρωτεύουσας.
prasinanea.gr
Έχει επεξεργασθεί από τον/την abaddon στις Τετ 30 Σεπ 2009, 22:09, 1 φορά
abaddon Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Θέμα: Απ: Τεν Κάτε: «Δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω…» Τετ 30 Σεπ 2009, 22:06
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΡΟΥΜΑΝΕ...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΦΑΓΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ
Ένα απρόοπτο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Χενκ Τεν Κάτε και έναν οπερατέρ ρουμάνικου τηλεοπτικού καναλιού σημάδεψε την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο Βουκουρέστι για το αυριανό παιχνίδι με την Ντιναμό.
Ο Ολλανδός έγινε έξαλλος με την συμπεριφορά του τηλεοπτικού συνεργείου και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα χέρια του απώθησε την κάμερα με την οποία ένας απεσταλμένος του καναλιού τραβούσε πλάνα από την άφιξη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φάνηκε να λέει στον οπερατέρ... «μου έχεις ζητήσει την άδεια για να με τραβάς;» και ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με το περιστατικό που έλαβε χώρο κατά την έξοδο της αποστολής των «πράσινων» από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου.
Το γεγονός έχει ήδη πάρει έκταση στον ρουμάνικο Τύπο, που σχολίασε ακόμα πως οι Έλληνες φοβούνται τους Ρουμάνους και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως έχουν φέρει μαζί τους τρόφιμα για δύο μέρες! Απίστευτα πράγματα…
Επίσης αναφέρουν πως την αποστολή του Παναθηναϊκού υποδέχτηκαν 20 άνδρες της αστυνομίας που σχημάτισαν κλοιό ώστε να περάσουν παίκτες και Τεν Κάτε...
sportdog.gr
akisdelphi Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 1250 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 63 Τόπος : ΔΕΛΦΟΙ
Θέμα: Απ: Τεν Κάτε: «Δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω…» Τετ 30 Σεπ 2009, 23:40
ΕΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΙ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ Ο ΤΕΝ-ΚΑΤΕ
abaddon Αρχαιος
Θέμα: Απ: Τεν Κάτε: «Δεν θέλω να με βλέπουν να καπνίζω…» Τετ 30 Σεπ 2009, 23:43
Καλά του έκανε. Πολύ τουπέ και θράσος έχουν οι ψωμόλυσσες οι Ρουμάνοι.Άντε, αύριο να τους κάτσουμε και 2-3 να τελειώνουμε με τους πουθενάδες.