Ενθουσιασμένος από τη μέχρι στιγμής παρουσία του στον Παναθηναϊκό είναι ο Ματίας Μπιάρσμιρ και δεν έκρυψε τη χαρά του σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα «gp» της πατρίδας του.
Ο νεαρός άσος μίλησε ακόμα για την κλήση του στην εθνική ομάδα Ανδρών της πατρίδας του, αλλά και για τη ζωή στην Αθήνα:
«Είμαι έκπληκτος από την κλήση μου στην εθνική ομάδα, αλλά χαίρομαι γιατί θα έχω δίπλα μου τους Μαϊστόροβιτς και Μέλμπεργκ.
Επίσης, είμαι ενθουσιασμένος από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό, αφού δίνω τα πάντα για να μπω στο κλίμα της ομάδας και να καθιερωθώ. Είμαστε πολύ καλό σύνολο και ο προπονητής μου μού δίνει ευκαιρίες στο αρχικό σχήμα. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας.
Εξάλλου, η ζωή στην Αθήνα είναι πολύ καλή και εγώ περνάω εξαιρετικά».
Σισέ: «Γιατί το έκανα»
Ο ΣΙΣΕ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΚΟΛ. «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ», «ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ».- Αφού υποσχέθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ κι άλλα γκολ, μετά τα δύο που έβαλε κόντρα στην Ξάνθη, εξήγησε το δέσιμό του με τους οπαδούς της ομάδας. Ο Γάλλος άσος αναφέρθηκε στον «τρελό» πανηγυρισμό του, να χτυπήσει δηλαδή με δύναμη το σημείο της καρδιάς του και να φιλήσει τη φανέλα με το «τριφύλλι», τονίζοντας ότι ήταν μια αντίδραση προς τιμήν του «πράσινου» κόσμου.
Ο Γάλλος άσος παρουσιάστηκε ακόμη, με δηλώσεις του στην «SportDay», ρεαλιστής επισημαίνοντας ότι ξέρει τι περιμένει η ομάδα του απ’ αυτόν και χαρακτηρίζοντας τον εαυτό «σκληρό» λόγω του ότι έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Αναφορικά με τον σύλλογο τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.
«Θα με δουν οι αντίπαλοι»
Η σχέση του Σισέ με τον κόσμο είναι μοναδική. Αυτό φάνηκε στο ματς με την Ξάνθη. Ο Γάλλος άσος έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ωστόσο, όλο το γήπεδο τον αποθέωνε εν χορώ. Αυτό έδωσε «φτερά» στον Τζιμπρίλ που «ξεμπούκωσε», πήρε μπρος, σκόραρε δις και πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στον κόσμο της ομάδας.
Ο Σισέ αναφέρθηκε στη σχέση με τους φιλάθλους της ομάδας και εξήγησε ότι για «πάρτη» τους χτύπησε το χέρι του στην καρδιά όταν πέτυχε το πρώτο γκολ.
«Γνωρίζω τι περιμένει η ομάδα από εμένα γι' αυτό έψαχνα και τα γκολ. Είμαι σκληρός χαρακτήρας. Αυτό το στοιχείο το απέκτησα παίζοντας σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και μου αρέσει να μιλάω ρεαλιστικά. Φυσικά και μπορώ να πετύχω κι άλλα γκολ.
Γι' αυτό είμαι εδώ και θα το δουν και οι αντίπαλοί μας και ο κόσμος της ομάδας με τον οποίο έχω δεθεί. Σε αυτόν αφιέρωσα τα δύο γκολ φιλώντας τη φανέλα και χτυπώντας το μέρος της καρδιάς», τόνισε ο Σισέ και πρόσθεσε:
«Δεν είναι δείγμα, είναι απόδειξη!»
Όσο για την ομάδα, ο Γάλλος αστέρας τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πετύχει έξι σερί νίκες. Η επίδοσή μας δεν είναι μόνο δείγμα των αγωνιστικών μας επιδιώξεων, αλλά και απόδειξη ότι έχουμε μία ομάδα που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα».
«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ήταν να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Είχαμε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο και η ομιλία του προπονητή μας στην ανάπαυλα ήταν σημαντική. Νομίζω πως ο προπονητής βρήκε τις κατάλληλες λέξεις για να μας δώσει ώθηση. Δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση μας και πιστεύω πως είχε δίκιο. Βρήκε τις κατάλληλες λέξεις για να μας δώσει κίνητρο, για να μπούμε στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό κάναμε και σκοράραμε άλλα τρία γκολ στο β' ημίχρονο. Και αυτό είναι καλό για την ψυχολογία της ομάδας, γιατί τώρα έχουμε δυο εβδομάδες χωρίς πρωτάθλημα και είναι καλό σε αυτή τη διακοπή να έχουμε καθαρό μυαλό και τους τρεις βαθμούς στην τσέπη μας».
Η εμφάνιση σας ήταν ...δήλωση στους αντιπάλους σας, πως είστε το φαβορί για τον τίτλο;
«Όχι, δεν δηλώνουμε τίποτα, απλά προσπαθούμε να είμαστε σοβαροί και να παίζουμε το ποδόσφαιρο μας. Να κερδίσουμε βαθμούς. Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι, δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και μπαίνουμε στο γήπεδο, προσπαθώντας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».
Περί κριτικής…
«Η κριτική είναι λογική, απλά διαφέρει ο τρόπος που τη χρησιμοποιείς. Αν τη χρησιμοποιείς, νομίζοντας πως οι άνθρωποι δεν σε συμπαθούν, ότι είναι εναντίον σου, τότε θα είναι δύσκολο για σένα. Αν όμως την εκλάβεις με καλό τρόπο και προσπαθήσεις να αναλύσεις γιατί ο κόσμος σε κριτικάρει και πάρεις τα καλά και τα κακά στοιχεία της κριτικής, τότε μερικές φορές είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Έχει γραφτεί ότι δεν έχω σκοράρει πολλά γκολ μέχρι στιγμής, το ίδιο πιστεύω και εγώ και προσπαθώ να σκοράρω γκολ. Είχα μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα, έχασα τον πατέρα μου πριν από λίγες ημέρες. Ήταν δύσκολο για την οικογένεια μου, όμως ο σύλλογος με στήριξε, σε μια δύσκολη στιγμή. Και η κριτική είναι μέρος του αγώνα. Παίζω ποδόσφαιρο δέκα χρόνια και τα δέκα χρόνια ακούω τα ίδια. Πρέπει να είσαι δυνατός και πίστεψε με είμαι δυνατός. Και πρέπει να χρησιμοποιείς την κριτική με καλό τρόπο».
Για την απόφαση του να παραμείνει στην Ελλάδα...
«Δεν ήθελα να πάω από τώρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, γιατί η κηδεία είναι την Παρασκευή και για μένα ήταν σημαντικό και υποχρέωση να αγωνιστώ στο παιχνίδι. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής και έπρεπε να παίξω σε αυτό το παιχνίδι για να τον τιμήσω, προσπαθώντας να σκοράρω. Σκόραρα δυο γκολ γι' αυτόν, φεύγω την Πέμπτη και την Παρασκευή θα θάψω τον πατέρα μου, για μένα ήταν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό να προσπαθήσω να παίξω και να σκοράρω γκολ γι' αυτόν, για την οικογένεια, τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου...»
Για την υπόθεση «τίτλος»
«Ο τίτλος είναι αυτό που σκεφτόμαστε. Δεν θέλω να ...προαναγγείλω κάτι, τουλάχιστον πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Θα ήταν ασέβεια. Η ομάδα μου σέβεται τους πάντες και γνωρίζει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, όμως το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, το δείξαμε και στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Φυσικά θέλουμε το πρωτάθλημα, όμως δεν είναι κάτι που πρέπει απλά να το λέμε, αλλά να το δείχνουμε στο γήπεδο και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει...»
Για το αν η μηχανή των γκολ… πήρε μπροστά...
«Συγκρίνω την τελευταία σεζόν μου στην Οσέρ, με αυτή στον Παναθηναϊκό. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στην Οσέρ. Σκόραρα τότε το πρώτο μου γκολ την πέμπτη αγωνιστική... Ίσως είναι σύμπτωση, όμως τότε τελείωσα τη σεζόν με 26 γκολ. Θα δούμε... Πραγματικά χρειαζόμουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα... Για να αρχίζω να βρίσκω το ποδόσφαιρο μου»
Κατσουράνης: Δεν έχω ξαναβάλει τέτοιο γκολ!
Μοναδικό για τους θεατές αλλά και για τον ίδιο ήταν το γκολ που πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης εναντίον της Λάρισας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μάλαρτζ με κεφαλιά έξω από την αντίπαλη περιοχή.
Με δηλώσεις του μετά το ματς, ο 30χρονος μέσος παραδέχτηκε πως δεν έχει ξανακάνει κάτι αντίστοιχο στην καριέρα του. Όσο για την εικόνα του παιχνιδιού ο άσος του Παναθηναϊκού τόνισε πως οι «πράσινοι» βραχυκύκλωσαν στο πρώτο μέρος και το τέρμα που πέτυχε ο Βύντρα στις καθυστερήσεις, έκανε πιο εύκολη την δουλειά τους στην συνέχεια.
Αναλυτικά:
«Πετύχαμε και σήμερα (σ.σ χθες) τον στόχο μας, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν, θα έλεγα, βραχυκυκλωμένοι, δεν μπορούσαμε να βρούμε λύσεις και η Λάρισα κρατούσε καλά την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε λύσεις και πήραμε το παιχνίδι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα».
- Το γκολ του Βύντρα ήταν αυτό που ξεκλείδωσε το παιχνίδι;
«Σίγουρα. Όταν βάζεις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια πάντα έχει μεγάλη σημασία».
- Κώστα, τέτοιο γκολ έχεις σημειώσει ξανά;
«Όχι, δεν θυμάμαι να έχω ξαναβάλει τέτοιο γκολ».
- Τι σκέφτηκες εκείνη την ώρα όταν είδες να έρχεται η μπάλα;
«Τίποτα. Να την στείλω στο τέρμα».
Στο… αεροπλάνο θα γιορτάσει τα γενέθλιά του ο Ζιλμπέρτο. Σήμερα συμπληρώνει τα 33
Τα 33α γενέθλιά του θα γιορτάσει σήμερα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αφού γεννήθηκε στις 07/10/1976, στο Λαγόα ντε Πράττα της Βραζιλίας.
Ο διεθνής άσος βρίσκεται σε ταξίδι για την πατρίδα του, προκειμένου να πάρει μέρος στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των προκριματικών του Μουντιάλ 2010 και, όπως είπε σε συμπαίκτες του μετά το ματς με τη Λάρισα, το καλύτερο δώρο θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τα... κεράκια, πάντως, θα τα σβήσει μέσα στο αεροπλάνο.
sportdog.gr