Μια πολύ σημαντική διάκριση έλαβε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος ψηφίστηκε από τους αρχηγούς των υπολοίπων ομάδων ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής της περσινής περιόδου.
Ο 28χρονος άσος διεκδικούσε το βραβείο μαζί με τους Γιώργο Καραγκούνη και Γιώργο Φωτάκη και ήταν αυτός που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήρε τον τίτλο.
Στην παραλαβή του βραβείου από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο ο Σαλπιγγίδης ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του που τον βοηθάνε ώστε να αποδίδει τόσο καλά λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι δύσκολο να περιγράψω πόσο όμορφα αισθάνομαι που παίρνω αυτό το βραβείο για δεύτερη χρονιά.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που με ψήφισαν αλλά και τους συμπαίκτες μου χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να καταφέρω τίποτα.
Οτιδήποτε καταφέρνω είτε μόνος μου είτε με την ομάδα το αφιερώνω στην οικογένεια μου η οποία είναι κοντά μου στα εύκολα και στα δύσκολα ε. Εύχομαι σε δέκα μέρες να πανηγυρίσουμε όλοι οι Έλληνες τη πρόκριση στο παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι μια μεγάλη χαρά και μια μεγάλη γιορτή και εύχομαι να το ζήσουμε όλοι».
Όσο για τον πρόεδρο της ΕΠΟ χαρακτήρισε κόσμημα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Τιμήθηκε ο Γκούμας
Πέρα από τον «Σάλπι» στη χθεσινή εκδήλωση του ΠΣΑΠ τιμήθηκε και ο Γιάννης Γκούμας ο οποίος σταμάτησε το ποδόσφαιρο και υποστήριξε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για τη βράβευση. Το αφιερώνω στη σύζυγο μου και τους γονείς μου.
Ο ποδοσφαιριστής ξέρει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να παίζει γιατί δε βλέπει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές αλλά αυτές που σε στιγματίζουν είναι οι κακές. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια».
Στα δέκα καλύτερα
Επίσης άλλη μια πράσινη παρουσία είχε να κάνει με τα δέκα καλύτερα γκολ της περσινής αγωνιστικής. Εκεί όπου το τέρμα του Γιώργου Καραγκούνη στα περσινά πλέι-οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου ο «Κάρα» κρέμασε τον Χαλκιά βρέθηκε στην 7η θέση.
prasinanea.gr