"Φυσικά και... ΠΑΟ"14/11/2009 9:20:14 πμΣτο παιχνίδι της απόκτησης του έμπλεξε και τον Παναθηναϊκό ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα "Εξέδρα των σπορ". Ο σέρβος μεσοεπιθετικός της Σταντάρ Λιέγης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πει το "ναι" στους πράσινους, εφόσον οι τελευταίοι κάνουν επίσημη πρόταση για την απόκτηση του, παρότι κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Παιανία.
"Δεν... ΠΑΟ για Γιοβάνοβιτς"
"Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.Είναι πολύ μεγάλοι σύλλογοι και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φαίνεται –κυρίως από όσα ακούω από τα ΜΜΕ– ότι τους αρέσω. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να υπογράψω σε μία από αυτές τις ομάδες"
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιοβάνοβιτς:
Αν σου έλεγαν να επιλέξεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, ποιον θα προτιμούσες;
Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Πίστεψε με δεν είναι επικοινωνιακή ντρίπλα. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Ο παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Και οι δύο αυτές ομάδς πληρούν τις προϋποθέσεις που έχω ιεραρχήσει στο μυαλό μου για τη νέα μου ομάδα. Είναι πολύ μεγάλοι σύλλογοι και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φαΊνεται - κυρίως από όσα ακούω από τα ΜΜΕ - οτι τους αρέσω. Δεν θα είχα πρόβλημα να υπογράψω σε μία από αυτές τις ομάδες.
Το περασμένο καλοκαίρι έγινε προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά συμφωνία δεν επιτεύχθηκε. Για ποιους λόγους δεν πήγες τότε στον Παναθηναϊκό;
Δεν πήγα τότε στον Παναθηναϊκό, γιατί προτεραιότητα μου ήταν να παίξω στο Champions League. Με τη Σταντάρ ήταν χεδόν σίγουρη η συμμετοχή μου, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να περάσει από δύσκολο προκριματικό γύρο. Με τη Σταντάρ προκριθήκαμε στους ομίλους, ενώ ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε. Αισθάνομαι λοιπόν δικαιωμένος από την επιλογή μου.
Στο περιθώριο του προ 10 ημερών αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Λιέγη αναπτύχθηκε έντονη φημολογία σχετικά με κρούση του Ολυμπιακού προς τη Σταντάρ για σένα. Σε πλησίασε κάποιος;
Δεν είχα καμία επαφή με κανένα από τον Ολυμπιακό και από όσο ξέρω ούτε η ομάδα μου είχε. Η μόνη ενημέρωση που έχω είναι από τα ΜΜΕ. Αυτά που γράφουν στην Ελλάδα για μένα και τον Ολυμπιακό τα διάβασα στο Ιντερνετ και από τις εφημερίδες που μου φέρατε. Δεν είχα συνειδητοποιήσει οτι ασχολούνται τόσο πολύ μαζί μου στην Ελλάδα.
Μπορούμε τελικά να περιμένουμε να σε δούμε σε ελληνική ομάδα από το προσεχές καλοκαίρι;
Αν τελικά αποφασίσω να παίξω στην Ελλάδα, θα θέλω η ομάδα μου να πληροί όλες τις προδιαγραφές. Θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά όπως σου είπα και πριν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πληρούν τις προδιαγραφές. Η Αθήνα βέβαια έχει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ελληνες και Σέρβοι είμαστε αδέλφια και η Αθήνα είναι μια ιδανική πόλη για να ζήσει η οικογένεια μου και να μεγαλώσουν τα παιδιά μου.
ΑΠΟ sport.gr