Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θα φιλοξενηθεί στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6... Αναλυτικά: Για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου: Είχα καλέσει τον κόσμο, με την τελευταία μου ανακοίνωση, να μην ασκήσει πίεση στους πωλητές και τους αγοραστές. Θεωρώ ότι έχω καταθέσει μια αξιόπιστη πρόταση. Στον Γιάννη Βαρδινογιάννη έχω προτείνει ότι θα αγοράσω τον ΠΑΟ, έπειτα από έλεγχο που θα πραγματοποιήσουν ορκωτοί λογιστές και στο τέλος θα προσθέταμε τα χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσουμε τις εγκαταστάσεις στην Παιανία. Εχω καταθέσει σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση στον κύριο Βαρδινογιάννη με την ομάδα μου. Χαρακτηρίστηκε ως αναξιόπιστη και εγώ. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Εχω βάλει 20 εκατ. Ευρώ και 23 εκατ. Ευρώ για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Εις αντάλλαγμα έχω το 10% της ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζομαι ως αναξιόπιστος. Το ψέμα έχει πολλά. Καμιά εταιρεία δεν έχει κάνει οικονομικό έλεγχο. H deloitte έκανε αποτίμηση και όχι έλεγχο. Ποτέ δεν έγιναν αποτιμήσεις όταν μπήκαμε εμείς στην ΠΑΕ. Δεν πήραμε ποτέ αποτίμηση στα χέρια μας. Αν χρειαζόταν χρήματα ο Παναθηναϊκός θα ξανά βάζαμε.
Για το γήπεδο: Η αποτίμηση της Ντελόιτ που βγάζει αυτά τα νούμερα, προθέτει 220 εκατ. ευρώ για το γήπεδο. Ας πάρουμε το παράδειγμα του κ. Μαρινάκη, ο οποίος πλήρωσε 10 εκατ. ευρώ για το μισό Καραϊσκάκη. Δεν έχει παρουσιαστεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, ότι θα κοστίσει τόσο το γήπεδο και θα έχουμε τόσα έσοδα από αυτό. Το γήπεδο αποτελεί σκοτεινό θάλαμο. Ο Νικόλας Πατέρας δεν γνωρίζει τα χρήματα πως ξοδεύτηκαν. Ακούσαμε ότι το γίνεται θα κοστίσει 145 εκατ. Ευρώ. Στις διαπραγματεύσεις που έκανε η ΓΗΠΕΛ με την κυβέρνηση δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε. Δεν γνωρίζουμε και την σύμβαση με τον κατασκευαστή.
Για την πρόταση αγοράς: Δεν θέλουμε να δώσουμε ένα νούμερο που θα έρθουν βρισιές. Καλόπιστοι είμαστε και αξιόπιστοι είμαστε. Ελάτε να κάνουμε έλεγχο από κοινού και αυτό το νούμερο που θα βγει θα το δώσουμε. Ελάτε να καθίσουμε να κάνουμε από κοινού έλεγχο - οι δικοί μας οι δικοί σας οργκωτοί - και θα δούμε τι θα γίνει. Οι ΠΑΕ δεν είναι επιχειρήσεις κερδοφόρες. Είναι ένα συναίσθημα, μια αγάπη. Οι ΠΑΕ δεν κρίνονται με τα συνήθη κριτήρια. Δεν έχει βγει καν ο ισολογισμός μπορεί να είναι 10 με 30 εκατ. ευρώ αλλά δεν είναι γνωστό. Μπορεί να προσαυξηθεί. Για το προπονητικό κέντρο δεν πληρώνει νοίκι αλλά τις βελτιώσεις και την συντήρηση του που είναι στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν υπάρχει πραγματική θέληση πρότασης. Εκανα πρόταση και αντιμετωπίστηκα με ύβρεις και επικοινωνιακό πόλεμο.
Για το πόσο κοστολογεί την ΠΑΕ: Πρέπει να υπολογίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ, όπως είναι οι παίκτες. Ας πούμε ότι ο Λέτο κάνει 5 εκατ. ευρώ, αυτό υπολογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Επίσης, χρειάζεται να υπολογίσουμε το ενοίκιο για την ΠΑΕ. Μπορεί να σου ζητήσει κάποιος 500.000 ευρώ και ένας άλλος να σου ζητήσει 2 εκατ. ευρώ. Εκείνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον κ. Βαρδινογιάννη είναι να κάνουμε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία. Εάν έκανα μία πρόταση - υπό αίρεση - θα είχα πάλι πόλεμο. Η άλλη πλευρά είπε να δώσουμε ένα νούμερο, σαν να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί. Αντιλαμβάνεστε ότι αν υπήρχε μια πρόταση, με το κλίμα που υπάρχει με τους οργανωμένους να λένε ότι καθαρίζουμε εμείς, δεν υπάρχει καλό κλίμα και θα μπορούσα εγώ να είμαι ηθικός αυτουργός. Αν υπήρχε πρόταση για πώληση της ΠΑΕ, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Για τις δηλώσεις του Βαρδινογιάννη ότι ο Βγενόπουλος δεν έχει πρόθεση να αγοράσει: «Είναι αδιανόητο ότι ένας άνθρωπος που έχει δώσει 40 εκατ. ευρώ για να έχει το 10% των μετοχών. Είναι αστεία τα όσα λέγονται. Τι μέτρο σύγκρισης υπάρχει με τον Ολυμπιακό; Δεν είναι τα ίδια πράγματα. Τι έκανε ο κ. Μαρινάκης στον Ολυμπιακό; Έβαλε χρήματα στην ομάδα. Εμείς έχουμε ήδη βάλει κάποια χρήματα στον ΠΑΟ και εγώ από την πλευρά μου έβαλα 23 εκατ. ευρώ επιπλέον για την ονοματοδοσία του γηπέδου. Τότε, επίσης, είχα δεχθεί κριτική για το όνομα του γηπέδου. Ο κ. Κόκκαλης δίνει τις πουλήσει τον Ολυμπιακό και παίρνει 10 εκατ. ευρώ για το 50% του Καραϊσκάκη και αν η αξία του γηπέδου είναι 20 εκατ. ευρώ; Τότε τι γίνεται; Παρότι αρχικά λέγαμε ότι δεν θέλουμε να αγοράσουμε τον ΠΑΟ, τώρα φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε πρόταση.»
Για τον αν ο Τζίγγερ τον έπιασε... κορόιδο: Τελικώς, οι πράξεις της συμμετοχής στην αύξηση είναι μια κοροϊδία. Από τη στιγμή που δεν πέτυχε η πολυμετοχικότητα, εμείς πιανόμαστε κορόιδα. Επιμένω πως όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς και τα μέλη της ΠΕΚ είχαν δίκιο που δεν μπήκαν. Ο κ. Ζολώτας δεν απασχόλησε ποτέ κανένα, έβαλε 9 εκατ. ευρώ και τον έβρισαν. Δεν έχω πει ότι θα γίνει Τζίγκερ στη θέση του Τζίγκερ. Ό,τι κάνουμε θα έχουμε πάλι πολυμετοχικό σχήμα. Δεν υπάρχει μέλλον στις ελληνικές ομάδες, αν δεν υπάρχει πολυμετοχικό πλάνο. Αν πιστεύουν ότι ένας άνθρωπος θα βάζει πολλά εκατ. κάνουν λάθος. Το αρχικό πλάνο μου ήταν να μπουν 10-15 ισχυροί επιχειρηματίες και στη συνέχεια να δίνονται μετοχές στον κόσμο. Όταν υπάρχουν γνωστοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές, δεν χρειάζεται να πάμε στον κόσμο για να βοηθήσουν την ομάδα. Εκείνο που λέμε ότι θα δώσουμε κάποιο μέρος των μετοχών στον κόσμο, επειδή ο ΠΑΟ υπάρχει 100 χρόνια και θα υπάρχει για πολλά ακόμα χρόνια. Έτσι, μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο».
Για τις κατηγορίες που δέχεται για τις συνεχείς αλλαγές στα λεγόμενα του: Σε αυτό το σημείο τα έχω κάνει θάλασσα. Αυτός ο χώρος δεν με εκφράζει και εν συνεχεία έρχεται το συναίσθημα και αναιρεί τη λογική. Η λογική θα επικρατήσει. Δεν θέλω να κάνω άλλες τέτοιες δηλώσεις. Από όλα όσα μου καταλογίζουν έχουν δίκιο. Έχω πει ότι ο ΠΑΟ είναι το χόμπι μου και η λάσπη που δέχομαι είναι κακό. Όλοι αυτοί που μιλούν αρνητικά είναι αλήτες επί πληρωμή.
Για την αγωνία του κόσμου και τις πολυμετοχικές κόντρες: Είναι αθλιότητα να αμφισβητούν την Παναθηναϊκοφροσύνη τη δική μας. Η αλήθεια είναι ότι φέτος ο κ.Βαρδινογιάννης θα έπαιρνε το μέγιστο από όσα θα μπορούσε να πάρει. Αν του χρόνου δεν τα πάει καλά, τότε θα μειωθεί το κόστος της ΠΑΕ. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο κ.Πατέρας μιλούσε με τον Σισέ και του ζητούσε να έρθει σε επαφή με τον Γκοβού και να έρθει στον ΠΑΟ. Αν ο ΠΑΟ πάρει το πρωτάθλημα, εμείς δεν έχουμε πρωτάθλημα να χειροκροτήσουμε και να πούμε συγχαρητήρια σε όλους. Τι καλύτερο για εμάς να τα πηγαίνει καλά ο ΠΑΟ. Το 4-0 από τον Ολυμπιακό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά και στη συνέχεια να μπούμε στην ΠΑΕ.
Για τα ΜΜΕ και τις λύσεις: Να κλείσουν τις εφημερίδες τους και να πορευτούμε όλοι μαζί χωρίς προσωπικές ατζέντες. Εμείς πιστεύουμε πως έχουν αυτοί. Ποιος έχει εφημερίδα ζημιογόνας. Αν είναι δυνατόν ποτέ να ανοίξουμε εφημερίδα. Να ανοίξουμε αυτό που κοροϊδεύουμε. Λένε πως έχουμε ειδικές σχέσεις με την «Εξέδρα». Επικοινωνιακοί μηχανισμοί από εμάς δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν. Η πρωτη λύση είναι να τους φωτίσει το Αγιο Πνεύμα και να σταματήσουν τις εφημερίδες. Ελπίζω να είναι η τελευταία μου συνέντευξη. Τον Παύλο Γιαννακόπουλο θα τον αγαπών και θα τον ευγνωμονώ και είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή παράγοντας του Παναθηναϊκού. Ποτέ δεν έχω πει κακό για τον Παύλο. Χρειάζεται ο Βαρδινογιάννης την εφημερίδα derby (και ειρωνεύεται πως και καλά εντάξει δεν έχει). Κατηγορώ και τον Πατέρα. Δεύτερη λύση είναι να δεχτεί την πρόταση μας και να συνεχιστεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα. Η τρίτη λύση είναι να βρει μια οποιαδήποτε λύση με Νίκο Πατέρα χωρίς να είμαι εγώ αναμειγμένος. Αν γίνει αυτό θα συμμετέχω αύξηση. Η τέταρτη λύση είναι μια αύξηση 15 εκατομμυρίων που πρέπει να την καλύψουνε.Η πλευρά Βαρδινογιάννη είχε πει κάνουμε αύξηση 30 ή 40 εκ. ευρώ. Εγώ πιστεύω ότι το μίνιμουμ ήταν 23 εκ. ευρώ. Να καλύψουν ο Τζίγγερ και οι Γιαννακόπουλοι ολόκληρη την αύξηση και να γίνει ένας από τους δύο πρόεδρος και να πορευτούν μαζί, όπως κάνουν έτσι κι αλλιώς οι δύο εφημερίδες τους. Κι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε αντιπολίτευση, θα πηγαίνουμε στο γήπεδο και θα χειροκροτούμε την ομάδα. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είχα τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις μαζί του και τη Δευτέρα το βράδυ του είπα: όπως θέλει, ό,τι θέλεις και αν περάσουμε το μπάτζετ, θα καλύψουμε εγώ με τον κ. Πατέρα τα επιπλέον χρήματα. Και μου είπε εντάξει, θα το σκεφτώ και την επόμενη ημέρα έβγαλε ανακοίνωση 4,5 σελίδων. Η οποία προφανώς δεν γράφτηκε σε ένα βράδυ!
Για την αποχώρηση του Νικόλα Πατέρα: Ήμουν μπροστά όταν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον Νικόλα Πατέρα. Όταν τον ρώτησε ο Νικόλας για τον προγραμματισμό προπονητή και παικτών και άλλων θεμάτων, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο. Ο κ. Βαρδινογιάννης πρότεινε τον κ. Αντωνίου και προφανώς την πρώτη χρονιά έγιναν λάθη. Δεν σημαίνει ότι είχα κακή οικονομική εκτίμηση ο Πατέρας. Σε αντιπαραβολή όταν αποχώρησαν οι Πατέρας-Αντωνίου, υπήρχε συγκεκριμένη λίστα με τον Γκοβού να είναι πρώτος και να έχουν γίνει ήδη συζητήσεις. Μεγάλη επιτυχία η άφιξη του Γκοβού και του πιστώνεται στον Τζίγγερ. Αλλά δεν βρήκαν καμένη γη. Εγώ είμαι ενθουσιασμένος με την έλευση του Γκοβού. Αλλά εμείς δεν τον θέλαμε για να φύγει ο Λέτο, όμως, ας πούμε.
Για τη Delloite και της αναξιοπιστίας αυτή της εκτίμησης, πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός καταστρέφεται πώς χρειάζονται 100 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσεις. Μία ομάδα έχει τη δυνατότητα να δώσει μέσω χορηγιών χρήματα. Για να μη γίνει ζημιογόνος μία εταιρία, θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή επένδυση. Είναι ένα μοντέλο που έχουν ακολουθήσει άλλες ομάδες, ανεβάζοντας τις χορηγίες τους. Η καθαρή θέση του ΠΑΟ σήμερα θα μπορούσε να είναι κάτι μεταξύ του 10 και του 30. Αν ακολουθήσει ένας έλεγχος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από 30 και μικρότερο από 5. Εμένα η πίεση μου λειτουργεί ανάποδα. Υπό πίεση για το χόμπι μου δεν λειτουργώ. Σοβαρή πρόταση υπάρχει.
Βρηκα τα λεγομενα του Βγενο πολυ σωστα. Και τελικως πειστηκα οτι δεν προκειται ποτε να απαλλαχτουμε απο τον καβουρα. Αυτο ομως που δεν χωνευεται με τιποτα ειναι το οτι οι μαλακιες του Παυλου μας οδηγησαν σε αυτο το αδιεξοδο! Μπραβο σας κυριε Γιαννακοπουλε, πρεπει να ειστε απολυτα ικανοποιημενος για την προσφορα σας στον Παναθηναικο! Συγχαρητηρια!
abaddon Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Ο Παύλος είναι αγορασμένος εδώ και καιρό.Αν οι κοντοί είχαν ενωθεί με τους υπόλοιπους, θα είχε πουλήσει καιρό τώρα."Παύλε θεέ πάρε τα @@ μου".Πολύ σωστό τον βρίσκω τον Βγενόπουλο.Αν πορευθούμε φέτος με Τζίγκερ-κοντό, ετοιμαστείτε στην πρώτη στραβή για κρέμασμα στο Σύνταγμα.Λάβε το υπόψη σου αυτό Γιαννάκη.
Tropikano Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 546 Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2009 Ηλικία : 42
Άμεση είναι η αντίδραση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έδωσε τις δικές του απαντήσεις μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Novasport fm».
«Εμείς δεν έχουμε χρέη» «Δεν έχει ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα. Το θέμα της ονοματοδοσίας είπε ότι έδωσε 23 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟ, ωστόσο τα έδωσε μέσω της τράπεζας MARFIN. Δεν έχει υπογραφεί τίποτα. Θέλω να τονίσω ότι το Δ.Σ. αποδέχθηκε την αποτίμηση της ΠΑΕ στα 110 εκατ. ευρώ και είπαν ότι θα συμμετέχουν όλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή είναι η αποτίμηση της Ντελόιτ και είναι σύνηθες να την περνάς στο Δ.Σ. και ειδικά σε μία ομάδα που είναι πάρα πολλοί οι μέτοχοι.
Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι ο ΠΑΟ και άλλο ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟ το 2008 δεν είχε δάνεια, είχε κάποιες ανειλημμένες υποχρεώσεις - όπως του Σπυρόπουλου -και τα καθαρά χρέη ήταν της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε τα χρέη από την προηγούμενη διοίκηση και αγόρασε τις υποχρεώσεις του κ. Κόκκαλη έναντι 30-40 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η σημαντικότερη διαφορά με τον ΠΑΟ. Ο έλεγχος αφορά αν τα στοιχεία είναι αληθή ή όχι».
Για την αποτίμηση
«Η ουσία είναι ότι έχει γίνει μια αποτίμηση «Α», που έχει γίνει με κάποια δεδομένα. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ό,τι θέλει. Όταν πωλείται ένα οικόπεδο δίπλα στο δικό σου με μια τιμή «Α», τότε και το δικό σου θα κοστολογείται με ένα ποσό «Α». Εκείνο που λένε στον Ολυμπιακό είναι ότι εγώ αναλαμβάνω μέχρι τα 35 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα είναι δικά σου.
Λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει μια αποτίμηση, αν θεωρούμε ότι έχουν μπει 65 εκατ. ευρώ σε μια ομάδα, δεν είναι δυνατόν να πέσει η αποτίμηση μιας ΠΑΕ. Σας υπενθυμίζω ότι χρήματα που θα πάρω από την πώληση της ΠΑΕ θα τα δώσω σε κάποια ιδρύματα και στον Ερασιτέχνη. Υπάρχει μια τάση να διογκώνονται τα πράγματα και το έχω τονίσει αρκετές φορές αυτό το πράγμα. Είναι συνήθης η τακτική του κ. Βγενόπουλου να σε παίρνει λίγο πριν εκδώσει την ανακοίνωσή του».
Για τη φημολουγούμενη συμφωνία
«Είναι γνωστό ότι δεν συμφωνώ στο θέμα του Αντωνίου, δεν είναι τυχαίο ότι δεν βρέθηκε μια φόρμουλα να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ. Επίσης, θεωρεί ότι ο κ. Πατέρας πρέπει να είναι ανεξέλεγκτος. Όσον αφορά το βράδυ της Δευτέρας, δεν ήρθαμε σε συμφωνία και υπήρχε μόνο μία εφημερίδα που είχε βάλει τίτλο την επομένη: Ή συμφωνία ή τέλος.
Αυτό που χαλάει την ατμόσφαιρα είναι ότι η πλειοψηφία πρέπει να σέβεται την μειοψηφία και οι μειοψηφία να σέβεται την πλειοψηφία. Έτσι, μπορούν να παρθούν σοβαρές αποφάσεις με μεγαλύτερο ποσοστό από το 51%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιλογή του κ. Γόντικα ψήφισαν όλοι, εκτός από ένα ή δύο άτομα. Πρέπει σε όλες τις δημοκρατίες η πλειοψηφία να σέβεται την μειοψηφία.
Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι αλλά συζητάμε μεταξύ μας, αλλά θέλουμε να βγούμε προς τα έξω και άλλα γίνονται τελικώς. Δεν αμφισβητώ κάποια συμφωνία, επειδή δεν υπάρχει κάποια συμφωνία και αυτό επειδή δεν συμφωνήσουμε ε στο θέμα του Αντωνίου.
Θεωρούσα ότι ο Αντωνίου δεν έπρεπε να μείνει στο ΠΑΟ από την περσινή σεζόν. Ο λόγος είναι οι κακές επιλογές και αυτό είναι η άποψή μου για έναν άνθρωπο που λειτουργούσε ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα. Το γεγονός ότι δεν συμφώνησα με την πρότασή μου, επειδή πιστεύω ότι δεν έκανε την κατάλληλη δουλειά - δεν θα μου τη χρεώσετε ως λανθασμένη εισήγηση. Η δική μου άποψη είναι ότι πάντα ήθελα παίκτες αξίας και όχι αμφιβόλου αξίας».
«Καμία συμφωνία»
«Δεν υπήρχε κανενός είδους συμφωνία με τον κ. Βγενόπουλο. Δεν θέλω να μιλήσω για προέδρους, ούτε τίποτα. Εκείνο που θέλω να διευκρινίσω με την ανακοίνωσή μου είναι ότι ήθελα να βάλω τέλος στα σενάρια περί αγοραπωλησίας. Εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων ξεκίνησε από την εφημερίδα «Εξέδρα» και έλεγε ότι το μπάτζετ έπρεπε να είναι στον Θεό. Τότε είχαμε μια συνάντηση με τους κ.κ. Πατέρα και Αντωνίου. Στη συνέχεια, έκανα μια συνάντηση με τον κ. Γιαννακόπουλο και ο σκοπός της ήταν να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Ο κ. Βγενόπουλος δεν δέχεται πόλεμος, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον ρόλο που έχει ο κ. Γιαννακόπουλος για τον ΠΑΟ και να τον βάζει στο ίδιο καζάνι».
Για τις επιστολές
«Αυτές είναι προσωπικές επιστολές και εγώ δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Αν θέλει ο κ. Βγενόπουλος, ας το κάνει εκείνος. Το τι λένε δύο άνθρωποι, δεν χρειάζεται να το λέμε σε τρίτους. Συνήθως όταν λες κάτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι πιο εύκολο να συμφωνήσει με τον άλλο. Όταν βγάζεις μια κατάσταση και τον κάνει κοινωνική προσφορά, έχεις πρόβλημα».
Για τη συνάντηση με τους οπαδούς
«Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έκανα μια αποτίμηση με μία μέθοδο και αυτή η μέθοδος ισχύει. Σε αυτή την πρόταση, που έγινε συγκεκριμένη, εγώ μπορώ να ενταχθώ στους υποψήφιους αγοραστές. Ενώ θεωρητικά θα έβγαινε μια ουσιαστική δήλωση, κατάφερε ο κ. Βγενόπουλος να μιλήσει για άλλα πράγματα. Εκείνο που έκανα με τον κ. Γκόντζο ήταν να τον βοηθήσω να έχει προσωπική ασφάλεια με δύο αστυνομικούς.
Λέω ναι υπάρχει στην αγορά, βάσει εκτιμήσεων, και εφόσον συμφωνήσουμε στη συνέχεια χρειάζεται να ελεγχτούν φορολογικές χρήσεις. Την Τετάρτη το πρωί έγινε αυτή η τοποθέτηση, ενώ το μεσημέρι είχαμε Δ.Σ. και όλη αυτή η ιστορία έγινε για ένα οικόπεδο. Δεν μιλάμε για κάποιο κάστρο, είναι ένα προπονητικό κέντρο και τίποτα παραπάνω».
Για την ΑΜΚ
«Τα 15 εκατ. ευρώ που δεν θέλουν να συμμετέχουν είναι υποχρεώσεις που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Τα 15 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ένα κομμάτι και όχι την 'τρύπα', χωρίς να ξέρω πως θα πάει η νέα χρονιά.
Συναντηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τους υπόλοιπους μετόχους και μπορώ να πω ότι η άποψη του κ. Ξυλά ήταν ξεκάθαρη και είναι απολύτως σεβαστή. Δεν βρήκαμε πρόεδρο και προχωράμε.
Δεν έχω γυρίσει στον ΠΑΟ, δεν ξεκίνησα τις διαπραγματεύσεις για την πώληση της ΠΑΕ ή δεν εξέδωσα πρώτος ανακοίνωση. Δύο χρόνια ως πολυμετοχικός δεν υπήρχε λόγος να ακούγονται συνθήματα κόντρα σε εμένα. Εκείνη τη στιγμή είπα: «ας τελειώσει αυτό το πράγμα, ας τελειώσει αυτή η ιστορία. Η απόφαση του πολυμετοχικού υπάρχει και δεν προέκυψε ξαφνικά και ήταν συνδυασμένη με το γήπεδο. Αν ήταν να το ξανακάνω, θα το ξανάκανω. Μπορείτε να φανταστείτε ποια λάθη δεν θα ξαναέκανα».
sportdog.gr
abaddon Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 2460 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς
Μετά τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ο Νικόλας Πατέρας τοποθετήθηκε στη συχνότητα του «novasport fm» για το μέλλον του Παναθηναϊκού.
Ο παραιτηθείς πρόεδρος του «τριφυλλιού» εξήγησε για μια ακόμη φορά τους λόγους που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον διευθυντή της εφημερίδας «Derby», ενώ μίλησε για τη φιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Θέλω πω ότι όταν μιλάμε για την πώληση του Παναθηναϊκού δεν μπορούμε να τον συγκρίνουμε με το σπίτι του γείτονα ή τα υδραυλικά. Το ίδιο ισχύει και για την Παιανία. Όσον φορά τη συζήτηση που αφορά τις επιστολές μου από 22 Μαρτίου μέχρι τέλος Απριλίου, έχω εξηγήσει του λόγους που θέλω να αποχωρήσω. Το ένα έχει να κάνει με τον χυδαίο πόλεμο που δεχόμουν από τον συνεργάτη του, τον κ. Γκόντζο. Παρότι του ζήτησα να τον συμμαζέψει, αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι δική του δουλειά.
Δεύτερος λόγος είναι οι απαξιωτικές δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρους μου. Τρίτον του είχα ζητήσει να κάνει μια δήλωση ότι είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ και χρειάζομαι να έχω τη στήριξή του. Τέλος, εκείνο που του ζήτησα είναι να διευκρινίσει για τα οικονομικά της ΠΑΕ και την κακοδιαχείριση.
Ο πρώτος λόγος που συναντηθήκαμε ήταν για να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα. Ανέλαβα τον ΠΑΟ σε μια κακή περίοδο, χωρίς να υπάρχουν προπονητής και έπρεπε να γίνουν μεταγραφές.
Ο πρώτος λόγος που συναντηθήκαμε ήταν για να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα. Ανέλαβα τον ΠΑΟ σε μια κακή περίοδο, χωρίς να υπάρχουν προπονητής και έπρέπε να γίνουν μεταγραφές και δεν κακοδιαχειρίστηκα την ΠΑΕ, κάτι που του επισήμανα στην τρίτη μου επιστολή.
Στην τελευταία συνάντηση μου πρότεινε κάποιους όρους και του είπα εγώ ότι για παράδειγμα θα μπορούσαμε να βάλουμε για αντιπρόεδρο τον Κανελλόπουλο και για τεχνικό διευθυντή τον Κόντη που έχει κάνει καλή δουλειά στον Άρη. Είπα κάποια πράγματα και του εξήγησα ότι δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος στον ΠΑΟ και οι αποφάσεις να παίρνονται από άλλους ανθρώπους».
Για τα έξοδα και τα έσοδα της ΠΑΕ
«Με κάλεσαν και μου είπαν βάλε τα λεφτά σου και πάρε τον Παναθηναϊκό από εκεί που ήταν και απογείωσέ τον. Τα λειτουργικά έξοδα στην ΠΑΕ είναι τα ίδια, ενώ στο ρόστερ υπήρχε αύξηση πέντε έξι εκ. ευρώ. Αλλά υπήρχε και αύξηση εσόδων. Εγώ έχω βάλει στον Παναθηναϊκό περισσότερα χρήματα από όσα φαίνονται. Για εμένα δεν ήταν θέμα αν θα βάλω πέντε –δέκα εκ. ευρώ ακόμα. »
Για το μέλλει γενέσθαι
«Είχα προτείνει στον κ. Βαρδινογιάννη αν αναλάμβανε πρόεδρος εγώ, να αναλάμβαναν όλοι οι μεγαλομέτοχοι αντιπρόεδροι. Πολυμετοχικότητα δεν είναι μόνο να βάζει κάποιος χρήματα. Όλοι οι μέτοχοι μπορούν να προσφέρουν και να δουλέψουν θετικά υπέρ της ομάδας. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι δεν μπορώ να προσφέρω στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης είναι φίλος μου 30 χρόνια αλλά αυτή την περίοδο δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του. Κακώς έχουμε χωριστεί σε μπλοκ και ομάδες, θα έπρεπε κανονικά όλοι μαζί να συζητάμε και να βάζουμε λεφτά για τον σύλλογο και τίποτα άλλο».
«Καραγκιοζιλίκια»
«Δεν με ενόχλησαν ποτέ τα δημοσιεύματα του Τύπου. Δεν μπορεί ο Γιαννακόπουλος και ο Βαρδινογιάννης που ήταν πυρακτωμένα να τους βγάζει ο Νίκος Πατέρας τα κάστανα από τη φωτιά και να του κάνουν αντιπολίτευση. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Μία εβδομάδα ο καραγκιόζης ο Γκόντζος γράφει ότι ο Πατέρας θα δώσει στον Μαρινάκη. Αυτό το φαιδρό υποκείμενο γράφει πολλά το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να σχολιάζω συνέχεια τους χαρακτηρισμούς του 'τουλούμπα'! Δεν γίνεται αυτοί που καθυβρίζουν να μένουν συνεχώς στο απυρόβλητο. Και δεν βγαίνει να απαντήσει ο Γκόντζος. Τι είναι ο Γκόντζος; Με τον κ. Μαρινάκη είμαστε φίλοι τόσα χρόνια όσα είμαι με τον κ. Βαρδινογιάννη και του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα του θέση»
sportdog.gr
ΠΕΤΡΟGOAL Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 891 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΡΕΘΥΜΝΟ
ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ.ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΕ 2 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ...... ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.... ΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.
thanasis_ Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 546 Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009 Ηλικία : 46
Εγω πλεον το διασκεδαζω...και περιμενω την επομενη φορα να βγουν στα μεσημεριαναδικα...αλλα κραταω μια ατακα...ο....αδυνατος Πατερας...αποκαλει τον χοντρο Γκοτζο...τουλουμπα!!! χαχαχα
ΠΕΤΡΟGOAL Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 891 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 43 Τόπος : ΡΕΘΥΜΝΟ
Ο διευθυντής της εφημερίδας "Derby News" απάντησε σε blog και έδωσε τη δική του απάντηση στα όσα είπε ο τέως πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας.
Αναλυτικά η δήλωση του, όπως αναρτήθηκε στο troktiko.gr: "Κάποιοι άνθρωποι πέρασαν δύο χρόνια από τον ΠΑΟ και δεν ακούμπησαν, όταν άνθρωποι που κατείχαν παλιότερα, ο Καλαφάτης, ο Νικολαίδης, ο Κίτσιος, ο Μαντζεβελάκης που είναι ιστορικές μορφές όπως ο Καπετάνιος και ο Γιαννακόπουλος και μιλάνε με τέτοιο τρόπο καταλαβαίνει... ο καθένας πόσο ξένα σώματα ήταν και είναι στον ΠΑΟ. Είναι κατόρθωμα να είσαι δύο χρόνια στον ΠΑΟ και να μην έχεις πάρει τίποτα από το ήθος αυτού του σωματείου".
vigor Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 549 Ημερομηνία εγγραφής : 13/08/2009 Ηλικία : 44 Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Είναι κατόρθωμα να είσαι δύο χρόνια στον ΠΑΟ και να μην έχεις πάρει τίποτα από το ήθος αυτού του σωματείου".
καλα το αλλο με τον τοτο το ξέρετε ;
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΗΘΟΣ ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΜΜΕΝΕΣ ΡΑΔΙΟ ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΜΜΕΝΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ ΤΡΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΦΡΟΣΥΝΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΖΙΓΓΕΡ ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΩΝΕΤΑΙ , ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΝΑ ΣΠΙΛΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ! ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ !
ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΡΕΕΕΕΕ !
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ; ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ;;;;;;
thanasis_ Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 546 Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009 Ηλικία : 46
ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ 450 gr. Αλεύρι 6 gr. Αυγά 15 gr. Ηλιέλαιο 500 gr. Νερό 1/3 κουταλάκι Αλάτι Υλικά για σιρόπι: 2 κιλά. Νερό 2 κιλά. Ζάχαρη 500 gr. Γλυκόζη ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι Προετοιμασία: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό ώσπου να αφομοιωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Βάζουμε ην ζύμη μας στο μίξερ, προσθέτοντας ένα, ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, αφήνουμε την ζύμη στο πάγκο εργασίας και δουλεύουμε στο χέρι την ζύμη, έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10λεπτά.. Αφού έχουμε τελειώσει περνούμε μία σακούλα γαρνιρίσματος ή πρέσα χειρός για τουλούμπες , με το μεγαλύτερο στόμιο και την γεμίζουμε.
Προετοιμασία για τηγάνι: Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Με τη σακούλα γαρνιρίσματος αρχίζουμε να πιέζουμε την ζύμη πάνω από το τηγάνι, έτσι ώστε να πέφτει κατευθείαν στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια μας.
Προετοιμασία για σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
Σιρόπιασμα: Μόλις είναι έτοιμα να βγουν από το τηγάνι ρίχνουμε αμέσως τις τουλούμπες στο σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι κρύο και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΒΑΛΤΕ ΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΖΟΥ, ΑΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ
ΠΕΤΡΟGOAL Αρχαιος
ΤΟΥΛΟΥΜΠΑ 450 gr. Αλεύρι 6 gr. Αυγά 15 gr. Ηλιέλαιο 500 gr. Νερό 1/3 κουταλάκι Αλάτι Υλικά για σιρόπι: 2 κιλά. Νερό 2 κιλά. Ζάχαρη 500 gr. Γλυκόζη ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι Προετοιμασία: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το αλάτι και το νερό ώσπου να αφομοιωθούν όλα τα υλικά μας καλά. Βάζουμε ην ζύμη μας στο μίξερ, προσθέτοντας ένα, ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά Αφού έχουμε τελειώσει με το χτύπημα, αφήνουμε την ζύμη στο πάγκο εργασίας και δουλεύουμε στο χέρι την ζύμη, έπειτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10λεπτά.. Αφού έχουμε τελειώσει περνούμε μία σακούλα γαρνιρίσματος ή πρέσα χειρός για τουλούμπες , με το μεγαλύτερο στόμιο και την γεμίζουμε.
Προετοιμασία για τηγάνι: Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι και το ζεσταίνουμε καλά. Με τη σακούλα γαρνιρίσματος αρχίζουμε να πιέζουμε την ζύμη πάνω από το τηγάνι, έτσι ώστε να πέφτει κατευθείαν στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κομμάτια μας.
Προετοιμασία για σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη βράζοντας σε σιγανή φωτιά. Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε καλά μέχρι να δέσει.
Σιρόπιασμα: Μόλις είναι έτοιμα να βγουν από το τηγάνι ρίχνουμε αμέσως τις τουλούμπες στο σιρόπι το οποίο πρέπει να είναι κρύο και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για αρκετή ώρα. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΒΑΛΤΕ ΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΖΟΥ, ΑΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ
Σου βρίσκετε καμιά του ρε Άκη....
YIANNIS090807 Αρχιλεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 555 Ημερομηνία εγγραφής : 07/08/2009 Ηλικία : 53 Τόπος : ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
¨Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί κι από τον Αμπράμοβιτς¨ είχε πει ο Mr.MIG και όποιος κοιτούσε πίσω από τις λέξεις καταλάβαινε πως αναφερόταν σε μια μελλοντική κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο ελληνικό ποδόσφαιρο η οποία φάνηκε εφικτή πέρσι αλλά τώρα πια μάλλον απομακρύνεται. Και αυτό γιατί το ¨Όλοι μαζί¨ απομακρύνεται. Η πολυμετοχικότητα πάει κατά διαόλου…