vigor Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 549 Ημερομηνία εγγραφής : 13/08/2009 Ηλικία : 44 Τόπος : ΙΩΑΝΝΙΝΑ
| | ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΟΜΩΣ; | |
Φίλοι συνοπαδοί της Πανάθας μας, την τελευταία εβδομάδα ζούμε όλοι μας δύσκολες καταστάσεις (οπαδικές εννοώ). Η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι με πολλές προσδοκίες, αλλά, όπως φαίνεται, απλά ΔΕΝ. Θέλω, λοιπόν, να θυμίσω σε όλους σας κάποια από τα πράγματα που ειπώθηκαν εδώ μέσα τους προηγούμενους μήνες, γιατί μάλλον οι μεγάλες προσδοκίες δε βασίζονται σε πραγματικά ελπιδοφόρους λόγους!!! Κατ' αρχήν, θα μιλήσω για το βασικότερο θέμα μιας ομάδας το προπονητικό τιμ (προπονητές και γυμναστές). Από πέρυσι που έγινε γνωστό ότι ο Νιόπλιας θα μείνει και φέτος στην ομάδα και από όταν μάθαμε ότι φεύγει ο Έμπεν και έρχεται ο Κέζος, υπήρξαν εδώ μέσα από κάποιους από εμάς ανησυχίες! Η ομάδα στα φιλικά έδειχνε να πετάει και τότε τονίστηκε ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό! Θυμάμαι σε μια κουβέντα που μαζί με το Στέλιο (Πετρογκόλ) προσπαθούσαμε να πείσουμε κάποιους ότι είναι παράλογο να βρίσκεται τέτοια εποχή η ομάδα σε τόσο προχωρημένα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Αλλά μέχρι και ο Βασιλαράς (που τώρα τελευταία πάει να γίνει νέος Νικολακόπουλος), μας έλεγε ότι είναι έτοιμοι από πέρυσι οι παίκτες και διάφορες τέτοιες μαλακίες. Ο Κέζος αποδείχτηκε "εγκληματίας". ΤΕΛΟΣ. Όσον αφορά στο Νιόπλια, έχω να πω το εξής. Σίγουρα δεν είναι άσχετος! Αλλά για την Πανάθα είναι λίγος! Κράζατε οι περισσότεροι τον Τεν Κάτε. Αλλά ο Τεν, με εξαίρεση τον αποκλεισμό από Ατλέτικο, άλλο κακό στην Ευρώπη δεν έκανε. Ίσα ίσα που τακτικά έστηνε πάντα την ομάδα άριστα. Όμως, παρασυρθήκαμε όλοι από τα ΜΜΕ που τα παίρνουν από τα παικτάκια μας και φάγανε τον Χενκ. Ήτανε πολύ σκληρός με τους παίκτες, λέγανε. Φάτε στη μάπα τώρα τη χαλαρότητα, που έχει κάνει την ομάδα παιδική χαρά. Δεν πρόσφερε τίποτα νέο στην ομάδα, λέγανε. Φάτε στη μάπα τώρα τις καινοτομίες Νιόπλια, που εδώ και ένα χρόνο δεν έχει βάλει ούτε ένα νέο στοιχείο στην ομάδα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, επί Κάτε, είχαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την καλύτερη επίθεση και τις περισσότερες ευκαιρίες. Καλός ο Νιόπλιας για τη διαχείριση του υλικού, όχι για την προετοιμασία του. ΤΕΛΟΣ. Δείτε τον Αρούλη, που με υλικό της πλάκας παίζει μια χαρά μπαλίτσα, ελέω Κούπερ (τηρουμένων των αναλογιών πάντα). Η ομάδα δεν έχει δουλευτεί όπως έπρεπε και, πλέον, δεν ξέρω αν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια! Περνάω τώρα στους παίκτες. Όλοι μιλούσαμε για το πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, όμως. Ξεκινάω από το τέρμα. Καλός ο Τζόρβας, αλλά ακόμη όχι αυτός που πρέπει. Κάνει μεγάλες αποκρούσεις, αλλά τρώει και πολλά χαζά γκολ. Χρειάζεται άμεσα βελτίωση στις εξόδους. Σε κάθε στημένο, κάνουμε το σταυρό μας!!! Συνεχίζω με κέντρο άμυνας. Επέμενα ότι ο Μπουμ δεν είναι αυτό που χρειαζόμασταν. Ποτέ δεν ήταν ηγέτης μιας άμυνας. Πάντα έπαιζε σαν δεύτερος σέντερ μπακ. Επιπλέον, δεν έχουμε γρήγορα μπακ. Όλοι είναι πιο αργοί και από το ριπλέι. Φώναζα ότι στην ελλάδα που όλοι οι μικροί κλείνονται και παίζουμε φουλ επίθεση, θα έχει προβλήματα ο Μπουμ. Χτες νομίζω πείστηκε και ο πλέον δύσπιστος!!! Και για να μην ξεχνιόμαστε, μας έλεγαν ότι στο ψηλό παιχνίδι δεν παίζεται. Για ξαναδείτε τα χτεσινά στημένα και το ξανασυζητάμε! Τα δε πλάγια μπακ μας απλά ανύπαρκτα επιθετικά. Μόνο ο Γιούρκας και ο Σπυρό μπορούν να προσφέρουν επιθετικά. Όταν δε θα παίζουν, θα υπάρχει πρόβλημα! Γι αυτό ο Κάτε ήθελε να παίζει με 2 αμυντικά χαφ. Ήξερε ότι οι αμυντικοί μας έχουν προβλήματα! Επιθετικά και μεσοεπιθετικά είμαστε καλά από ρόστερ. Ακόμη και σε ένα κακό βράδυ, όπως το χτεσινό, σκοράραμε 2 φορές. Δυστυχώς, όμως, η άμυνα ΔΕΝ. Παραφωνία μόνο Κατσούρ και λίγο ο Κάρα. Αυτοί οι 2 σε συνδυασμό με την κακή προετοιμασία βγήκαν οφ από τώρα. Όσον αφορά στο Σίλβα, τα είχαμε πει ότι λόγω μουντιάλ, θα αργήσει να συνέλθει! Η χρονιά δε χάθηκε. Αρνούμαι να δεχτώ κάτι τέτοιο από τώρα. Άλλωστε, επί Σάντος μείναμε 11 βαθμούς πίσω από τέλη Οκτώβρη και τελικά, διεκδικήσαμε ως το τέλος το πρωτάθλημα, το οποίο χάσαμε στην ισοβαθμία. Αλλά χρειάζονται άμεσα 3-4 αλλαγές. Κατά τη γνώμη μου, αυτές πρέπει να είναι οι εξής:
- Άμεσα αλλαγή γυμναστή. Όχι ότι θα δούμε θεαματικές αλλαγές, αλλά σε βάθος χρόνου, θα αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Και ας ελπίσουμε να βρεθούμε ως το Νοέμβρη σε καλή κατάσταση (για τσου λου, δε βλέπω να προλαβαίνουμε ιδιαίτερες αλλαγές στο θέμα αυτό).
- Άμεσα στον πάγκο ο Κατσούρ και μόνο για Ευρώπη μερικές φορές ο Κάρα. Όχι άλλο κάρβουνο. 11άδα με Σιμάο ή με Πλεσί (να δούμε τι ψάρια πιάνει, βέβαια), γιατί και ο Σίλβα ακόμη δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κι εδώ θέλω να κάνω μια παρατήρηση. Ζητάει ο Νιόπλιας τον Ιωαννίδη αριστερό μπακ, γιατί τον πιστεύει. Ρε μπαγλαμά, δεν τον έχεις δοκιμάσει ποτέ. Και ξεκινάς χτες με Βύντρα αριστερά και τον βάζεις όταν η μπάλα καίει!!! Πιστεύω ότι το παιδί μπορεί να παίξει, γιατί έδειξε κάποια στοιχεία, αλλά λόγω απειρίας και νευρικότητας, έφαγε 2-3 τριμπλίδια, που θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς νωρίς!
- Λυπάμαι που το λέω, αλλά οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται μεγάλους προπονητές. Προπονητές που έχουν δουλέψει με μεγάλους αστέρες παγκοσμίως και που δε θα κωλώσουν μπροστά σε Κατσουράνηδες και Καραγκούνηδες. Ο Κάτε ήταν τέτοιος και όποιος δε θέλει να δει ότι πρόσφερε πράγματα, απλά εθελοτηφλεί! Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτός ο τεράστιος κόουτς που θα έρθει, να στηριχτεί κατάλληλα από τη διοίκηση. Να γίνει ξεκάθαρο στους παίκτες ότι ο κόουτς μένει ότι και να γίνει. Όχι να τρώει το κάθε μαλακισμένο τον προπονητή, επειδή για κάποιο λόγο δε γουστάρει. Στην ομάδα μας έχουμε 2 παραδείγματα τρανταχτά. Σάντος και Τεν Κάτε. Και τον Σάντος έτσι τον φάγανε οι πριμαντόνες, γιατί δεν αντέχανε τη σκληρή προετοιμασία και είχαν βαριά πόδια, λέει. Παπαριές. Είχαν βαριά πόδια, αλλά ο Βαζέχα στα 38 μας ξελάσπωσε με Λίτεξ Λόβετς 2 φορές. Αυτός πώς άντεχε, δηλαδή; Πατέρα, πάρε μέτρα άμεσα. Τα κοπρόσκυλα σπίτι τους. Όποιος δε μπορεί, να πάει να γαμ@#$%!!!
ΥΓ1: Μπορούν, βέβαια, όλοι να διαφωνήσουν με τις απόψεις μου, αλλά όσοι το κάνουν, να παραθέσουν και επιχειρήματα, παρακαλώ. ΥΓ2: Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξει ο προπονητής τώρα ή να κάνουμε υπομονή ως το καλοκαίρι και τότε να αναλάβει κάποιος από την αρχή. ΥΓ3: Επιγόντως ενίσχυση το Γενάρη. Χρειαζόμαστε έναν αμυντικό πραγματικό ηγέτη και έναν μέσο από αυτούς που λέμε box to box, για να παίζει εκεί που ξεκίνησε ο Κάρα χτες και να μπορεί να διεισδύει στις αντίπαλες άμυνες! ΥΓ4: Παρότι συνήθως απαισιόδοξος (και για γούρι), αυτή τη φορά θα μιλήσω λίγο πιο αισιόδοξα και θα πω ότι η χρονιά έχει ακόμη δρόμο πολύ και όλα είναι ανοικτά. ΥΓ5: Πέρυσι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες έπεσαν πάνω στον Κάτε να τον φάνε από το πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Φέτος γιατί όλοι τα ρίχνουν στον Κέζο και κανείς δεν τα χώνει στο Νιόπλια; Απαντώ μόνος μου. Πρώτον γιατί ο Νιόπλιας έχει φίλους δημοσιογράφους που τον στηρίζουν. Δεύτερον, γιατί τον Κάτε τον φοβόντουσαν. Έβλεπαν ότι αλλάζει τον Πάο. Τον Νιόπλια, αντίθετα, τον θέλουν να μείνει, γιατί βλέπουν ότι επίπεδο δε θα μας αλλάξει! ΥΓ6: Περιμένω απόψεις από όλους σας. Χτες έσπασα το κεφάλι μου να βρω λόγους που η ομάδα δεν αποδίδει. Όποιος έχει κάποια σκέψη επί του θέματος και όρεξη να γράψει, ας την καταθέσει. ΥΓ7: Συγγνώμη για το κουραστικό μέγεθος του κειμένου, αλλά αν δεν τα έγραφα, ώστε να βγουν από μέσα μου, θα έσκαγα! | |
|
Κυρ 19 Σεπ 2010, 12:40 από ????????