Ο Τζον Χάιτινχα μας χαιρέτησε στα ελληνικά. Γνωρίζει τον Νίκο Μαχλά και τον Γιάννη Αναστασίου από το ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ είναι καλός φίλος με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Χενκ Τεν Κάτε. Ξεκαθάρισε ωστόσο τηλεφωνικά στο Sportnet πως απόψε η Ατλέτικο Μαδρίτης θα επιτεθεί!
Τι πιθανότητες δίνεις για πρόκριση στις δύο ομάδες;
«Δεν θέλω να δώσω ποσοστά. Είναι ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε μια δύσκολη και δυνατή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Θα κριθεί και στα δύο ματς η πρόκριση. Θα την πάρει ο καλύτερος και ο πιο συγκεντρωμένος».
Έχεις ακούσει για την ατμόσφαιρα του κόσμου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ;
«Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Τεν Κατέ. Μου έχει πει πόσο εκδηλωτικός είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει παίκτες που δεν έχουν εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση δεν παίζει ο κόσμος μπάλα».
Ποιος είναι ο αποψινός στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης;
«Θέλουμε τη νίκη, αλλά είναι σημαντικό να σκοράρουμε. Ως γνωστών το εκτός έδρας γκολ δίνει αβαντάζ»
Η Ατλέτικο θα περιμένει τον Παναθηναϊκό και θα βγαίνει στις αντεπιθέσεις;
«Η Ατλέτικο ποτέ δεν περιμένει στην άμυνα, αλλά κάνει επίθεση! Εξάλλου εκεί έχουμε και την δύναμη μας. Στα χαφ και στην επίθεση με παίκτες όπως ο Μάξι, ο Αγουέρο και ο Φορλάν»
Υπάρχει δηλαδή πρόβλημα στην άμυνα;
«Δεν εννοώ αυτό. Απλά κάθε ομάδα γνωρίζει τα ατού της. Αυτό το όπλο πρέπει να εκμεταλλευτούμε»
Ακούστηκε πως όταν έγινε η κλήρωση υπήρξε ικανοποίηση για το όνομα του αντιπάλου...
«Όχι. Απλά είναι καλύτερο να παίζεις με τον Παναθηναϊκό παρά την Αρσεναλ. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δύσκολος ο αντίπαλος o Παναθηναϊκός»
Γ. Φώσκολος
sportnet.gr