«ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΚΑΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ» ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ. «ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΧΡΥΣΑΦΙ», «ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ».- Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο αποτελεί «πρώτο θέμα» και τις τελευταίες ημέρες μιας και οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει στα πρώτα του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι εντυπωσιακές και έχουν «σφραγιστεί» με την επίτευξη τριών τερμάτων. Ο sportdog επικοινώνησε με τέσσερις επώνυμους, δύο «πράσινους» και δύο «ερυθρόλευκους» ζητώντας να σχολιάσουν τη μέχρι στιγμής εξαιρετική παρουσία του Αργεντινού στο «τριφύλλι» σε αντιδιαστολή με τη θητεία του στους νταμπλούχους. Οι πρώτοι εμφανίζονται ενθουσιασμένοι, οι δεύτεροι, όμως, διατηρούν επιφυλάξεις…
Ιάκωβος Χατζηαθανασίου: «Θα αποδειχθεί χρυσάφι»
«Ο Λέτο είναι εξαιρετικός παίκτης και αποτελεί πολύ καλή επιλογή για τον Παναθηναϊκό, κάτι που αποδεικνύει με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί από τα πρώτα παιχνίδια. Ο Λέτο άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Χενκ Τεν Κάτε και δείχνει πόσο ποιοτικός είναι. Φαίνεται ότι υπάρχει ‘χημεία’ με την υπόλοιπη ομάδα. Έχει ταιριάξει στον Παναθηναϊκό και αυτό είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι θα γίνει ακόμη καλύτερος στην πορεία. Θα αποδειχθεί χρυσάφι για την ομάδα. Στον Ολυμπιακό, αντίθετα, δεν νομίζω ότι του δόθηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Δεν είχε, ίσως, τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής και ενδεχομένως να μην υπήρχε ούτε η ‘χημεία’ που όπως είπα και προηγουμένως, μετράει πολύ».
Τότης Φυλακούρης: «Το κάτι παραπάνω, αλλά έχει ποιότητα»
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα που εμφανίζει ο Λέτο στον Παναθηναϊκό. Κατά την άποψή μου στον Ολυμπιακό δεν είχε το χρόνο για να δείξει το ταλέντο του. Στον Παναθηναϊκό μπήκε πιο ζεστά στην ομάδα, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή αρχή αν και απέναντι στον Εργοτέλη υπήρξαν στιγμές που έκανε το κάτι παραπάνω. Όμως, διαθέτει ποιότητα και το δείχνει. Κάνει τα πάντα. Σουτάρει, τρέχει, ζητάει μπάλα, μαρκάρει, σκοράρει.
Κώστας Φόλλας
Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός, θα είναι και καλύτερος. Κάθε μέρα που περνάει θα ανεβαίνει».
Γιάννης Γούναρης: «Στον Ολυμπιακό δεν κόλλησε, θα δούμε…»
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον Λέτο και για να προδικάσουμε ότι θα είναι πολύ διαφορετικός φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Ας αφήσουμε να περάσει λίγος καιρός και τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Θα δούμε στη συνέχεια. Φυσικά, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής με τεχνική κατάρτιση, κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αλλά νομίζω ότι στον Ολυμπιακό δεν… κόλλησε. Δεν ταίριαξε. Σαν τον Καστίγιο, που επίσης είναι πολύ καλός παίκτης».
Γιώργος Βαΐτσης: «Δεν μπορούσε να πει κανείς με σιγουριά αν έπρεπε να μείνει»
«Όταν είχε πρωτοέρθει στον Ολυμπιακό ο Λέτο έκανε πολύ καλά παιχνίδια και όλοι έλεγαν ‘τι παικταράς είναι αυτός’ κλπ. Όμως, στο τέλος της χρονιάς και με βάση την εικόνα που είχε παρουσιάσει, δεν μπορούσε κανείς να υποστηρίξει με σιγουριά ότι θα έπρεπε να μείνει στην ομάδα και τη νέα περίοδο. Αναφέρομαι τόσο στη συλλογική του απόδοση όσο και στη συμπεριφορά του. Για το λόγο αυτό νομίζω ότι θα είναι προτιμότερο να μην πούμε κάτι τώρα αλλά να περιμένουμε λίγο ακόμη. Σίγουρα, όμως, πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, που πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχει κάνει καλή αρχή στον Παναθηναϊκό».