Τoυ Κ. ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥΗ διαφορά του περυσινού από το φετινό Παναθηναϊκό έχω την αίσθηση ότι πλέον είναι ορατή στα μάτια όλων. Οι πράσινοι ξηλώθηκαν μεν αλλά απέκτησαν τρεις παίκτες που δεν τον ανέβασαν απλώς ένα επίπεδο αλλά του δίνουν και τη σιγουριά ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως όλοι τα περιμένουν. Σαφώς και όλοι θα ήθελαν ένα πιο ευρύ σκορ ή μία πιο άνετη νίκη αλλά η αίσθησή μου είναι πως δεν περίμενε κάποιος στα σοβαρά ότι η ομάδα θα γκέλαρε.
Είναι η ίδια αίσθηση που σου έδινε πέρυσι ο Ολυμπιακός και που δεν την δίνει πλέον φέτος. Οι περυσινοί πρωταθλητές δεν τρομάζουν ούτε τη νεοφώτιστη Καβάλα στο Καραϊσκάκη την ώρα που οι πράσινοι προκαλούν ανησυχία σε όλους. Οι πράσινοι έκαναν το τρία στα τρία χάρη στο γκολ του Λέτο. Ένα περίεργο πράγμα τελικά αυτός ο Αργεντίνος. Παλτό τον ανέβαζαν, παλτό τον κατέβαζαν, υπερεκτιμημένο, δεν πάταγε περιοχή και πάνω από όλα δεν έβαζε γκολ. Τελικά μια χαρά μου φαίνεται ότι του έχει κάτσει το παλτό του ΠΑΟ με τρία γκολ σε τρία παιχνίδια.
Από την άλλη δεν ακούω και τα καλύτερα για τον Ζαϊρί και μαθαίνω ότι υπάρχει γκρίνια για Ντιόγο και για Γκαλέτι. Ένα περίεργο πράγμα ξαφνικά οι περυσινοί αστέρες τι έπαθαν και δεν παίζουν μπάλα; Ο Σισέ σέρβιρε και ο Λέτο σκόραρε. Οι πράσινοι έφυγαν με το διπλό σε μία ακόμα δύσκολη έδρα και είναι ήδη μπροστά 2 βαθμούς από το δεύτερο Άρη. Ο Ολυμπιακός είναι αρκετά πίσω και έχει να καλύψει (με ένα παιχνίδι λιγότερο) ήδη πέντε βαθμούς. Για να τους κάνει δύο θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ και για να μην αυξηθούν και άλλο θα πρέπει να νικήσει και τον ΠΑΟΚ.
Οι πράσινοι δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο δεν μπορεί να κάνει κάποια ομάδα και πολλά άλλα πράγματα όταν ο αντίπαλος είναι όλος πίσω. Πάντως και σουτ έκανε και ευκαιρίες είχε και πολλά οφ σάιντ και πολλές κάθετες μπαλιές. Η ομάδα στρώνει σιγά σιγά και αν ο Σισέ βρει ρυθμό και χαλαρώσει λίγο τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο απλά. Στο μεταξύ μπορεί να σκοράρει ο Λέτο που κατά τα άλλα δεν βάζει γκολ.
Φαβορί στο πρωτάθλημα και νικητές την Τρίτη αγωνιστική δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να υπάρχουν. Όμως όταν οι οπαδοί του ΠΑΟ βλέπουν ότι μπορεί μεν να γκρίνιαζαν αλλά η ομάδα πάει καλά και το νέο τους απόκτημα οδηγεί την ομάδα σε μεγάλα πράγματα φτιάχνονται και μαζί τους φτιάχνεται και κλίμα. Η απόδοση του Μπίερσμιρ νομίζω ότι έκλεισε στόματα και η ομάδα πλέον λαχταράει λιγότερο. Ο Μαρίνος μπορεί να μην έβγαλε μάτια στο πρώτο του παιχνίδι αλλά είναι πολύ καλύτερος του Νίλσον και ο Σεϊταρίδης σε λίγο καιρό θα είναι στη διάθεση του προπονητή.
Από την άλλη οι οπαδοί του Ολυμπιακού μόνο να ανησυχούν μπορούν όταν διαβάζουν ότι όλοι μαζί στον Ολυμπιακό είχαν αποφασίσει ότι ο Λέτο δεν τους πολυκάνει εκτός και αν ήταν δανεικός. Βλέπουν και ότι δεν υπάρχει κανένας από εκεί και όσο να είναι δεν μπορεί να είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Βλέπουν τον θεοποιημένο Ζαϊρί και τον μέτριο Γκαλέτι, τον σκασμένο Ντούντου και τον εκτός τόπου και χρόνου Ντιόγο και αναρωτιούνται τι μπορούν να περιμένουν για φέτος.
Σε πρώτη φάση μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα φύγει ο Κετσπάγια. Όχι όμως τώρα. Να παίξει δύο παιχνίδια στην Ευρώπη, να παίξει και τα δύο κολλητά ντέρμπι και μετά. Να έρθει ο επόμενος με πιο χαλαρό πρόγραμμα και να μην διώχνουν ένα προπονητή κάθε τρεις ημέρες. Θα φύγει ο Κετσπάγια, δεν θα μας κοστίσει και τίποτε και θα έρθει ο Αλεξανδρής που τον έχουμε και πρόχειρο. Όσο να είναι πιο πολύ θα αντέξει. Θα φτάσει Ιανουάριος και μετά βλέπουμε τι θα τον κάνουμε και αυτόν.
Παίκτης δεν γνωρίζω εάν θα έρθει αλλά να πω και κάτι. Εάν είναι να δώσει 3-4 εκατομμύρια ο κ. Κόκκαλης για να φέρει άλλον ένα Ντιόγο καλύτερα να μη φέρει κανένα. Τους πληρώνει πολύ ακριβά και δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο…
Κυρ 13 Σεπ 2009, 22:26 από g3thanasis