03/05/00: Α' Εθνική: 30η αγωνιστική Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός 1-0
Του Χ. Σαράντου
"Επαιξα για την ομάδα μου"
Κώστας Κατσουράνης. Ο άνθρωπος που με το δικό του, μοναδικό γκολ στη νίκη 1-0 της Παναχαϊκής επί του Παναθηναϊκού, έδωσε προβάδισμα για το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, αυξάνοντας παράλληλα τις ελπίδες της ομάδας του για παραμονή στην κατηγορία, λίγη ώρα μετά το ματς μίλησε στο Webradio της Sportline. Τόσο για το καθοριστικό γκολ που σημείωσε, όσο και για τον τίτλο που φαίνεται ότι κρίθηκε, αλλά και για το πολυσηζητημένο πριμ που έταξε στην Παναχαϊκή ο πρόεδρός της, Αρης Λουκόπουλος.
ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ.......
Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής έδωσε την προσωπική άποψη για τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή: "Ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Η πιο σταθερή του πρωταθλήματος. Τον τίτλο όμως τον πήρε ο Ολυμπιακός. Συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα... Τι να πω εγώ;" Για τους πανυγηρισμούς των οπαδών του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και για το γεγονός ότι το όνομα του έγινε σύνθημα στα στόματά τους ("Εφερες τον τίτλο στο λιμάνι, Κατσουράνη, Κατσουράνη"), ο νεαρός επιθετικός δήλωσε: "Δεν ήξερα τίποτα. Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Εγώ απλώς έκανα τη δουλειά μου και βοήθησα την ομάδα μου για να φτάσει στη νίκη".
Οσο για το πριμ των 100 εκ. δρχ. που έταξε στους παίκτες του ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αρης Λουκόπουλος, παραδέχτηκε ότι είναι αλήθεια, ενώ είχε τη δική του εξήγηση για αυτό το θέμα, που όμως δεν είχε ακουστεί μέχρι αυτήν τη στιγμή: "Είναι αλήθεια αυτό το πριμ. Ολο το χρόνο δεν παίρναμε πριμ. Ο κ. Λουκόπουλος μας είπε ότι αν κερδίσουμε θα μας τα έδινε τώρα. Τα λεφτά είναι δικά μας και τα δικαιούμαστε. Δεν ήταν πριμ γι' αυτόν τον αγώνα". Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του στάθηκε τυχερή: "Οπως έχουν έρθει τα πράγματα, μοναδικός μας στόχος πριν τον αγώνα ήταν η νίκη για να αποφύγουμε τους αγώνες μπαράζ. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Εμείς ήμασταν τυχεροί. Βάλαμε το γκολ και μετά προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε με νύχια και με δόντια, όπως και έγινε".
Ο Κώστας Κατσουράνης, δε δείχνει να ασπάζεται την απόψη πολλών ότι η Παναχαϊκή μετά από αυτήν τη νίκη έχει σωθεί: "Εχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια. Αν δεν πάρουμε μερικούς αγώνες που πρέπει, τότε θα πάμε στα μπαράζ. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα". Ο λόγος για την κακή πορεία της ομάδα του στον πρώτο γύρο και της μεταμόρφωσης στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος είναι απλός για τον ίδιο: "Στον πρώτο γύρο δεν υπήρχε καλό κλίμα και δίκαια δεν έρχονταν τα αποτελέσματα. Στο δεύτερο γύρο υπήρχε καλύτερο κλίμα, καλοί νέοι παίκτες και καλύτερη απόδοση". Οι προσωπικές του φιλοδοξίες προς το παρόν δε φαίνεται να είναι υψηλές, καθώς θέλει όλα να γίνουν με τη σειρά: "Θέλω να καθιερωθώ στην Παναχαϊκή. Δεν έχω καθιερωθεί ακόμα στην ομάδα μου. Ολα τα άλλα θα έρθουν σιγά - σιγά".