Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό"5/10/2009 6:06:08 μμΤις πρώτες του εντυπώσεις από την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό εξέφρασε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Γκιγιόμ Σαμικά. Ο γάλλος ακραίος τόνισε ότι ο λόγος που ήρθε στο τριφύλλι είναι η κατάκτηση τίτλων, ενώ παρουσιάστηκε ανυπόμονος για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Επίσης, αναφέρθηκε στην πορεία της Γαλλίας στο Ευρωβόλεϊ, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο του προπονητή, Στέλιο Καζάζη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του γάλλου:
Πώς σου φαίνεται η χώρα μας;
"Μου αρέσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής και να φανταστείς ότι δεν έχω πάει ακόμα σε πολλά μέρη. Προτιμώ βέβαια να μην βρέχει γιατί την εβδομάδα που ήρθα δεν σταμάτησε καθόλου ενώ αν γινόταν και κανένα «θαύμα» με την κίνηση θα ήταν ότι πρέπει!".
Φαίνεται πως προσαρμόζεσαι εύκολα γενικώς; Ποιο είναι το μυστικό σου;
"Το μυστικό μου είναι ότι προσπαθώ να απολαμβάνω τη ζωή. Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα. Αν και όπως διαπιστώνω δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο ζωής".
Πώς βλέπεις την ομάδα μέχρι στιγμής;
"Μου αρέσει η ομάδα! Μου αρέσουν οι συμπαίκτες μου, το staff και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό υπάρχει επικοινωνία, ενδιαφέρον και καλοί άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν. Μου αρέσει ο Παναθηναϊκός".
Δεν έχεις κατακτήσει κάποιο τίτλο στην καριέρα σου, αισθάνεσαι ότι έχει έρθει η ώρα;
"Μα, για το λόγο αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό!".
Κύπελλο, Πρωτάθλημα ή μια καλή ευρωπαϊκή πορεία; Τι μετράει για σένα;
"Δύσκολη ερώτηση. Πιστεύω ότι για τους οπαδούς μας το Πρωτάθλημα μετράει πιο πολύ αλλά για μένα ίσως και η ευρωπαϊκή πορεία και το τρόπαιο του Champions League να μετράει περισσότερο και αυτό έχει να κάνει γιατί με την ευρωπαϊκή καταξίωση μια ομάδα μπορεί να γίνει γνωστή και αναγνωρίσιμη. Οπότε για να απαντήσω θα πω Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό, τώρα αν έρθει και το Κύπελλο... ακόμα πιο σούπερ!"
Είδες το γήπεδο του Μετς, είδες και τη Γλυφάδα. Ποιο προτιμάς;
"Πάνω από όλα δεν μπορεί να παραβλέπει κανείς την επιθυμία των οπαδών και θα πω πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα και το Μετς και θα έχουμε γεμάτο το γήπεδο. Δεν μπορώ να μην πω όμως και τα θετικά του κλειστού της Γλυφάδας που είναι ένα γήπεδο κυριολεκτικά φτιαγμένο για να βολεύει κάθε ομάδα βόλεϊ. Τα φώτα, το δάπεδο, τα χρώματα του γυμναστηρίου, το πάρκινγκ είναι βασικά στοιχεία που διαθέτει και για το λόγο αυτό είναι η ευρωπαϊκή μας έδρα. Επιπλέον, προτιμώ να ξοδεύω χρόνο με προπονήσεις στο γήπεδο παρά στην... κίνηση".
Τι αντιδράσεις έχεις μέχρι τώρα από τον κόσμο;
"Λίγες αντιδράσεις έχω μέχρι στιγμής στο δρόμο και περισσότερες στο facebook. Είναι καλή η επαφή με τον κόσμο αλλά πρέπει να παραμένει εντός του γηπέδου".
Την 4η αγωνιστική η ατζέντα έχει ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Τι σκέφτεσαι;
"Το περιμένω πως και πως αυτό το ματς. Θα είναι πολύ σημαντικό. Θέλω νίκη πρώτα για την ομάδα και μετά για μένα! Βέβαια ένα αποτέλεσμα θα είναι μόνο αφού τα πάντα κρίνονται στο τέλος".
Κάνε μου ένα πρώτο σχόλιο για τον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Champions League;
"Αν και είναι νωρίς ακόμα πιστεύω ότι η Πιατσέντζα είναι δύσκολη ομάδα, ανταγωνιστική. Από την άλλη η Γιαστρέβσκι εκτός από μακρινό ταξίδι θα είναι μια ομάδα που εμείς θα πρέπει να κερδίσουμε μέσα κι έξω προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση. Για την Φριντρισχάφεν δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, ξέρω όμως ότι τα τελευταία χρόνια θέλει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη".
Τι γνώμη έχεις σχηματίσει μέχρι τώρα για τον προπονητή της ομάδας, Στέλιο Καζάζη;
"Την καλύτερη. Του αρέσει να ακούει τους παίκτες του. Μας βοηθάει και ακούει τις ανάγκες μας. Έχει προσωπικότητα, ήταν σπουδαίος βολεϊμπολίστας και πάνω από όλα "νιώθει" το βόλεϊ. Είναι βασικό που επικοινωνεί μαζί μας γιατί και ο προπονητής είναι μέρος της ομάδας, όπως και ο παίκτες".
Θες να μας αποκαλύψεις τι είπες στον Ομοσπονδιακό προπονητή και αδερφό του Στέλιου Καζάζη, Δημήτρη όταν τον είδες επί ελληνικού εδάφους και αφού η Γαλλία είχε κερδίσει την Ελλάδα στο Ευρωβόλεϊ;
"Του είπα... "Συγγνώμη κόουτς για τους 26 πόντους". Δεν σας λέω τι μου απάντησε...".
Τελικά τι πήγε στραβά και ο "Guma" με την παρέα του «έκλεψε» από τη Γαλλία το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;
"Είναι απλό. Οι πολωνοί έπαιξαν 100% ενώ εμείς 99.5%".
Τι σου είπε μετά τον τελικό;
"Πήγαμε να πιούμε ένα ποτό. Εγώ να πιω για να ξεχάσω και ο "Guma" για να το γιορτάσει".
Ποδόσφαιρο παρακολουθείς; Γνωρίζεις ότι ο Σισέ φοράει και αυτός τα "πράσινα" φέτος;
"Εντάξει μου αρέσει, όταν έχω χρόνο παρακολουθώ. Ο Σισέ είναι μεγάλος παίκτης και μάλιστα έχουμε γνωριστεί στο παρελθόν".
Ποιες ελληνικές λέξεις έχεις μάθει μέχρι τώρα;
"Ο Γκέριτς μου έμαθε τη λέξη "αύριο" ενώ έμαθα τη λέξη "πόρτα" και να λέω "καλημέρα". Καλά πάω..."
Αγαπημένοι παίκτες;
"Μπερνάρντι, Τζίμπα, Αντιγκά".
Πώς θα έκλεινες αυτήν την συνέντευξη;
"Χμ... είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Παναθηναϊκό. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το τέλος της σεζόν, πίνοντας σαμπάνια και κρατώντας κούπες!".
sport.gr