Ετσι τους «ξύπνησε»
ΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ & ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ
Η «συννεφιασμένη» έκφραση απογοήτευσης και εκνευρισμού που «ζωγραφίστηκε» στο πρόσωπό του τη στιγμή που ο Λουκάς Βύντρα άνοιγε το σκορ ήταν ουσιαστικά... προάγγελος γι' αυτό που θα ακολουθούσε στα αποδυτήρια. Ο Χενκ τεν Κάτε τα είχε... πάρει με τους παίκτες του στο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα με τη Λάρισα για την τραγική εικόνα που παρουσίαζαν εντός γηπέδου και μπήκε στα αποδυτήρια αποφασισμένος να τους ταρακουνήσει άπαντες για να «ξυπνήσουν». Οπερ κι εγένετο, με μία «σκληρή» ομιλία, που τσίγκλησε τον εγωισμό των «πράσινων» και άλλαξε άρδην την εικόνα τους...
«Ετσι όπως παίζουμε δεν κάνουμε τίποτα. Είναι απαράδεκτη η εικόνα μας. Δεν κάνετε τίποτα από αυτά που έχουμε πει. Καμία ανάπτυξη, καμία φαντασία. Δεν κάνουμε κίνηση στη μεσαία γραμμή και έχουμε δώσει όλο το χώρο στον αντίπαλο για να κάνει το παιχνίδι του. Πού είναι το πρέσινγκ, πού είναι οι πρωτοβουλίες μας; Αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα...» ήταν τα πρώτα λόγια του Ολλανδού, οι φωνές του οποίου ακούγονταν μέχρι τα... επίσημα.
Εν συνεχεία ο Τεν Κάτε πήγε την κουβέντα στο φιλότιμο: «Κύριοι, σεβαστείτε τον κόσμο που έχει έρθει στο γήπεδο. Είναι πάνω από 30.000 κι έχουν έρθει να δουν ποδόσφαιρο και την ομάδα τους να παλεύει. Εάν παίζετε έτσι, ποιος ο λόγος να ξανάρθουν;».
Επιπλέον, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε επισημάνσεις σε παίκτες του κι επί προσωπικού, ξεκινώντας από τον Σισέ. «Δεν θέλω να "κρύβεσαι" στο παιχνίδι. Δεν θέλω να είσαι στατικός. Θέλω να κάνεις συνεχώς κίνηση και όχι απλά να περιμένεις την μπάλα. Ετσι διευκολύνεις τη δουλειά των αντιπάλων» ήταν η ατάκα του Τεν Κάτε προς τον Γάλλο.
Παρατηρήσεις έκανε και στους παίκτες της μεσαίας γραμμής, τον Κατσουράνη και τον Ζιλμπέρτο: «Κώστα, δεν μαρκάρεις σωστά στη μεσαία γραμμή. Ο αντίπαλος κατεβαίνει πολύ εύκολα, κερδίζει μέτρα χωρίς να τον πιέζουμε. Θέλω μεγαλύτερο πρέσινγκ από εσένα, θέλω να κλέβεις μπάλες για να βγαίνουμε εμείς πρώτοι μπροστά. Το ίδιο ισχύει και για σένα, Ζιλμπέρτο. Θέλω να μαρκάρετε πιο ψηλά, μας έχουν πάρει το κέντρο!». Στον Βραζιλιάνο ο Τεν Κάτε είπε ακόμη να έχει συνεχώς το νου του στον Τουάμα, ο οποίος έβγαινε συνεχώς στην πλάτη της άμυνας και απειλούσε, ενώ έδωσε ξεχωριστές οδηγίες στους Κατσουράνη και Καραγκούνη, ζητώντας από τον πρώτο να παίξει πιο πίσω, πιο κοντά στον Ζιλμπέρτο, και στον «Κάρα» να αναλάβει πιο ελεύθερο ρόλο. Αντίθετα, δηλαδή, από το πώς είχαν παίξει στο πρώτο ημίχρονο.
Η ομιλία του Τεν Κάτε «σφραγίστηκε» με μία ατάκα στο φινάλε. «Μπείτε μέσα και παίξτε, αλλάξτε την εικόνα σας. Πάμε! (let's go)».
goalday.gr
ΡΕ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΓΟΥΛΗ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ? ΚΟΡΙΟΥΣ ΡΕ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ? ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.......