Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς, αυτό με την Ατλέτικο Μαδρίτης και η «Εξέδρα» βρέθηκε εκεί για να αποκαλύψει αυτά που «αλίευσε». Γιατί το 0-0 είναι καλό σκορ και ποιοι πρέπει να «αλυσοδεθούν» από την άμυνα των Πράσινων; Οι απαντήσεις ακολουθούν.
Το πρωινό της Παρασκευής (14/008) βρήκε τον Τεν Κάτε με τους συνεργάτες του Σνούι και Αναστασίου να αναλύουν τους Ροχιμπλάνκος και λίγα λεπτά αργότερα το τεχνικό επιτελείο έκανε την πρώτη ανάγνωση της ισπανικής ομάδας στους ποδοσφαιριστές στην αίθουσα προβολής της Παιανίας, όπυ κατάφερε να «τρυπώσει» η «Εξέδρα».
«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις όλους τους παίκτες στη διάθεσή σου. Ετσι μπορείς να καταστρώσεις το πλάνο σου τόσο για τη βασική ενδεκάδα όσο και για τους αναπληρωματικούς. Πρέπει στο μυαλό σου να έχει πάντα ένα πλάνο β' και ένα πλάνο γ' για να μπορείς να αντιδράσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οι παίκτες δεν είναι μηχανήματα να τους βάζεις ένα κέρμα και να τρέχουν», είπε ο Χενκ τεν Κάτε, έπειτα από τις πρώτες «καλημέρες» στο αθλητικό κέντρο της Παιανίας.
Πιο επικίνδυνη η Τιμισοάρα, καλύτερο το 0-0 (ίσως) και από το 1-0
Ενώ μετά το τέλος της προπόνησης αποκάλυψε πως προτιμούσε την Ατλέτικο Μαδρίτης σε σχέση με την «άγνωστη» Τιμισοάρα. Ο λόγος, το κίνητρο και η εγρήγορση στην οποία έπρεπε να βρίσκονται οι παίκτες του.
«Η κλήρωση με την Ατλέτικο ήταν προφανώς πολύ δύσκολη, αλλά μόνο όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο μπορείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου. Εάν παίξουμε πειθαρχημένα και ακολουθήσουμε την τακτική μας, τότε θα φανεί η ποιότητα που έχουμε ως ομάδα και θα τους αιφνιδιάσουμε. Εάν δεν είμαστε πειθαρχημένοι, τότε ξεχάστε το! Χωρίς πειθαρχεία θα εκτεθείς, θα σε σκοτώσουν. Εγώ θέλω και οι 24 ποδοσφαιριστές που έχω να πιστεύουν ότι θα προκριθούμε. Εστω και ένας εάν αμφιβάλει τότε είναι κακό», υπογράμμισε.
Και συνέχισε για να αιφνιδιάσει με τις παρακάτω ατάκες: «Ακόμη και το 0-0 στο πρώτο ματς δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα. Μάλιστα, υπό συνθήκες θα είναι καλύτερο από το 1-0! Διότι, εάν νικήσεις με 1-0 θα πας, έτσι λέει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και όχι οι προπονητές, για να αμυνθείς. Και αυτό από μόνο του είναι πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να έχεις ψυχολογία νίκης σε όλα τα ματς. Εγώ εάν προηγηθούμε με 1-0, θα πω στους παίκτες να πάμε για το 2-0. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και έτσι αισιόδοξα λειτουργώ και στην ομάδα».
«Με την Ανόρθωση για παράδειγμα όλοι μας είχαν ξεγραμμένους, εγώ όμως ήμουν αισιόδοξος και αυτό φάνηκε στη συνέχεια. Αλλωστε με την Ανόρθωση δεν ήμασταν κακοί, απλά κάναμε προσωπικά λάθη», συμπλήρωσε.
«Δέσιμο» σε Αγουέρο, Φορλάν, Μάξι Ροντρίγκεζ και Σιμάο
Στους Αγουέρο, Φορλάν, Μάξι Ροντρίγκεζ και Σιμάο ο Χενκ Τεν Κάτε αναγνωρίζει τη δύναμη της Ατλέτικο. Ετσι, και με την Ατλέτικο Μαδρίτης θέλει να ακολουθήσει τακτική Ιντερ και Βέρντερ. «Είχαμε δει σε πολλούς αγώνες ότι μόλις η Ιντερ κέρδιζε την μπάλα, αναπτυσσόταν από την πλευρά του Μαϊκόν, ο οποίος άρχισε να τρέχει προτού του μεταβιβάσουν την μπάλα. Φροντίσαμε να τους κλείσουμε τους διαδρόμους. Το ίδιο κάναμε και με τη Βέρντερ, στην οποία διαπιστώσουμε ότι όλο το παιχνίδι περνάει πρώτα από τα πόδια του Φρινγκς και μετά από του Ντιέγκο. Πιέσαμε τον Φρινγκς, χαλάσαμε την πρώτη μπάλα και όλες οι πάσες στον Ντιέγκο ήταν πολύ ψηλές. Ετσι ο Σιμάο του πήρε όλες τις μπάλες!»
Ενώ για το νεδεχόμενο πώλησης ενός εκ των Αγουέρο και Φορλάν, υπογράμμισε: «Το ξέρουμε, ακούμε τα σενάρια, αλλά εμείς φτιάχνουμε τα πλάνα μας για να αντιμετωπίσουμε αυτούς. Αν παραχωρηθεί κάποιος, τότε θα πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. Πάντως, το πιθανότερο είναι να ανέβει σε θέση επιθετικού ο Σιμάο».
exedrasports.gr