g3thanasis Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 1062 Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009 Τόπος : athina
| Θέμα: Ο ΒΑΝΤΖΙΚ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Σ........ «ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ» ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ..... ΤΖΟΡΒΑΣ. Τρι 10 Νοε 2009, 17:39 | |
| «Εγώ και ο Τζόρβας» 10 Νοε, Από Μιχάλης Κοσμετάτος Ο ΒΑΝΤΖΙΚ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ SPORTDOG TA ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ. «ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ» ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ΕΡΜΑΡΙ ΤΟΥ Ο ΤΖΟΡΒΑΣ. Ο Γιόζεφ Βάντζικ ήταν «δάσκαλος» για τον Αλέξανδρο Τζόρβα κι εκείνος ένας πολύ καλός «μαθητής». Ο βετεράνος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μιλάει στον sportdog για το «πουλέν» του, από την εποχή που οι δυο τους βρεθήκαν ξαφνικά συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό, όταν το «βουνό» μεσουρανούσε στην Παιανία. Αν και ολιγόλογος, γενικά, ο Βάντζικ, δέχθηκε και αυτή τη φορά να δώσει συνέντευξη στον sportdog για…το «μικρό…βουνό», όπως αποκαλούσε μόνος του ο Αλεξ Τζόρβας τον εαυτό του στα πιο νιάτα του! Με τον Τάκη Οικονομόπουλο προπονιόταν ο Αλεξ και οι υπόλοιποι μικροί, αλλά με τον Γιόζεφ έκανε τις εξτρά-προπονήσεις. Περισσότερα σχόλια δεν θα κάνουμε, θα αφήσουμε τον ίδιο τον Γιόζεφ να «ανοίξει την καρδιά του»: «Τον Αλεξ τον ξέρω από μικρό παιδί. Πιο παλιά, μετά το τέλος της προπόνησης τον πήγαινα με το αυτοκίνητο στο σπίτι του –γιατί μέναμε κοντά- και μιλούσαμε πολύ. Αν πιστεύεις ότι υπερβάλλω, μπορείς να ρωτήσεις και τον ίδιο: στο ντουλάπι του, στα αποδυτήρια έγραφε από τότε «μικρός Βάντζικ», «μικρό βουνό» και τέτοια.
Ρώτα τον ίδιο αν έλεγε τότε ότι ήθελε να μου…μοιάσει! Μια φορά την εβδομάδα, την εποχή του Οσιμ, κυρίως τις Τετάρτες, πήγαινα μετά την πρωινή προπόνηση στο ξενοδοχείο της Παιανίας για να ξεκουρασθώ λιγάκι και στη συνέχεια κατέβαινα πάλι στο γήπεδο για να κάνω προπόνηση στους μικρούς. Ειδικά τον Τζόρβα και τον Μέγα τους είχα σαν παιδιά μου. Τους αγαπούσα πολύ και τους αγαπώ. Τους αγαπούσα και πιστεύω ότι έμαθε «κάτι» και από μένα!» -Πήρες άριστα και ως προπονητής τερματοφυλάκων. Ο Τζόρβας σε δικαίωσε με την εξέλιξη του … «Για αυτό το θέμα θα πρέπει να ερωτηθούν άλλοι….» - Η πρόβλεψη σου για τον Τζόρβα; «Κάθε παιχνίδι που ‘παίρνει’, γίνεται και καλύτερος – και θα γίνεται καλύτερος, όσο παίζει! Ο τερματοφύλακας χρειάζεται παιχνίδια. Το καλό με τον Αλέξανδρο είναι ότι το έχει στον χαρακτήρα του να θέλει να κερδίσει. Είναι παίκτης με τη νοοτροπία του νικητή για αυτό και καταφέρνει να ξεχωρίζει!» «Να δουλεύει στις εξόδους, να παίζει πιο… επιθετικά»
- Η συμβουλή που του δίνεις; «Είναι πολύ καλός επάνω στην γραμμή του τέρματος. Εννοώ στα σουτ, τις κεφαλιές, στις αποκρούσεις γενικά. Η συμβουλή μου είναι μια: να συνεχίσει να δουλεύει στις εξόδους του! Είναι, ήδη, καλύτερος σε αυτό τον τομέα, βελτιώθηκε με την δουλειά του και την επιμονή του, αλλά, θα πρέπει να μην σταματήσει να βελτιώνει τις εξόδους του.
Όταν έπαιζα εγώ τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό και φώναζα «τέρμααα» στους αμυντικούς μας στις εξόδους μου, με άκουγαν από το ΟΑΚΑ στην….Ομόνοια! Στον τερματοφύλακα δεν υπάρχει το βγαίνω, «δεν βγαίνω». Βγαίνεις και σε παίρνουν χαμπάρι όλοι! Πώς να το πω, ο Τζόρβας πρέπει να παίζει πιο «επιθετικά» ως τερματοφύλακας!» «Έχει κερδίσει στην μικρή περιοχή»
-Άλλα προτερήματα και αδυναμίες; «Η μικρή περιοχή είναι η ‘εκκλησία’ του τερματοφύλακα. Εκεί ο Αλεξ δεν έχει πρόβλημα. Αυτό το στοίχημα το έχει κερδίσει. Να παίξεις, όμως, στη μεγάλη περιοχή, είναι σαν να μπαίνεις εσύ στην «εκκλησία». Ο Αλεξ πρέπει να κερδίσει και αυτό το στοίχημα για να γίνει ένας 100% ολοκληρωμένος τερματοφύλακας.
Να μάθει να παίζει εκεί και να οργανώνει την άμυνα του στην περιοχή και δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα! Το μέλλον του ανήκει! Ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του έναν πάρα πολύ καλό τερματοφύλακα, για πολλά χρόνια!» Περί Καρνέζη -Και μετά τον Τζόρβα, τι; «Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τον Γκαλίνοβιτς και δεν θα το σχολιάσω. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει 3 καλούς τερματοφύλακες και μην νομίζεις, ο Καρνέζης είναι και αυτός καλός τερματοφύλακας και μπορεί να βοηθήσει. Αλλά, ο Αλεξ έχει τόση όρεξη και αν κάνει τόσο καλά παιχνίδια συνέχεια, μάλλον θα…βγάλει όλη την υπόλοιπη χρονιά φέτος στον Παναθηναϊκό ως βασικός!» -Ποια στοιχεία του ξεχωρίζεις: «Ο Αλέξανδρος διαθέτει τα πάντα. Ταχύτητα, καλό timing στις επεμβάσεις του, ‘διαβάζει’ τις φάσεις, ρεφλέξ, όλα! Θα αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του με τον καιρό και θα γίνει ακόμα καλύτερος!» - Αν και γενικά είμαι εναντίον των συγκρίσεων, άλλοι το κάνουν με κάθε αφορμή, τολμώ να αναρωτηθώ, αν το «μικρό βουνό» θα εξελιχθεί κάποια στιγμή σε «βουνό»… «Μην με ρωτάς αυτό το πράγμα…Αν δουλέψει σωστά ο Αλέξανδρος και πάρει παιχνίδια το μέλλον του ανήκει!» ANTE RE ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ........ΑΝΕΒΑ ΨΗΛΑ.... | |
|
akisdelphi Αρχαιος
Αριθμός μηνυμάτων : 1250 Ημερομηνία εγγραφής : 27/07/2009 Ηλικία : 63 Τόπος : ΔΕΛΦΟΙ
| Θέμα: Απ: Ο ΒΑΝΤΖΙΚ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Σ........ «ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ» ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ..... ΤΖΟΡΒΑΣ. Τρι 10 Νοε 2009, 17:55 | |
| ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΛΕΞ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ... ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞ.. ΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.... ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΌΛΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ... | |
|
gipos13 Αρχιλεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 759 Ημερομηνία εγγραφής : 01/08/2009 Τόπος : Aθήνα
| Θέμα: Απ: Ο ΒΑΝΤΖΙΚ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Σ........ «ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ» ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ..... ΤΖΟΡΒΑΣ. Τρι 10 Νοε 2009, 18:50 | |
| to mellon t anhkei....exei megala protupa..eixe kalo daskalo...einai sxetika mikros akoma...vrhkame tn GK mas gia tn epomeni 10etia....evge agori m....oi e3odoi s ligo alla veltiwnetai...thelei tsabouka kai tn exeis....ante re alex sinexise na voulwneis stomata!!!! | |
|
thanasis_ Λεουρας
Αριθμός μηνυμάτων : 546 Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009 Ηλικία : 46
| Θέμα: Απ: Ο ΒΑΝΤΖΙΚ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Σ........ «ΜΙΚΡΟ ΒΟΥΝΟ» ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ ..... ΤΖΟΡΒΑΣ. Τρι 10 Νοε 2009, 20:45 | |
| Εχει ολα τα προσοντα να γινει top class τερματοφυλακας. Το θετικο ειναι πως ειναι προσγειωμενος και δουλευει σκληρα. Αν συνεχισει ετσι και φυσικα εχει την υγεια του τοτε θα ειναι ο βασικος μας τερματοφυλακας για χρονια. Ομως σταθηκε και τυχερος υπο την εννοια...ποσα παιδια εχουν την τυχη να βρεουν στο σχολειο της παιανιας και δουλεψουν με θρυλους οπως ο Οικονομοπουλος και ο Βαντσιχ? Σιγουρα δηλαδη εχει παρει τις καλυτερες βασεις... | |
|