Ημουν σχεδόν σίγουρος, ότι δεν θα έβρισκα κανένα μέσα στο site, μετά το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα. (Φταίει και η ώρα που μπήκα βέβαια, αλλά εάν είχαμε νικήσει...όλο και κάποιον θα έβρισκα).
Αυτό όμως δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία και είναι απολύτως κατανοητό.
Θα ήθελα λοιπόν, με αυτό το κείμενο, να προλάβω κάποιες, κακές ίσως απόψεις για την ομάδα. Εννοείται ότι οποιαδήποτε άποψη είναι σεβαστή (ειδικά σε αυτόν εδώ το χώρο), νομίζω όμως ότι πριν εκφραστεί ίσως θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη, κάποιες...παλαβές ίσως, σκέψεις.
Από την Πέμπτη και μετά, ήμουν αγχωμένος για το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα, καθώς η ομάδα προερχόταν από μία δύσκολη εβδομάδα, που απέφερε την πρόκριση της εθνικής στο μουντιάλ μεν, πολλή δε περισσότερη κούραση.
Αγχώθηκα μάλιστα, πιο πολύ, μετά και την χθεσινή γκέλα των απέναντι. Μετά το παιχνίδι στα Γιάννενα, όπου και αν κοιτούσες, εφημερίδες, internet, ραδιόφωνα, έλεγαν ότι ο Παναθηναικός θα πάει στο καραισκάκι με +4.
Ε, αυτό ήταν. Θεωρούσα σχεδόν σίγουρο, ότι θα γκελάρουμε. Μην ρωτήσετε πως, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Αν έπρεπε να πω κάτι, θα ήταν μόνο το ότι μετά από τόσα χρόνια που παρακολουθώ την ομάδα, μπορώ να ''μαντεύω'' ίσως, την αντίδρασή της.
Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι. Δεν κάνω το μετά Χριστόν προφήτη, αλλά η αίσθηση της σιγουριάς που έδειχναν οι παίκτες, αποτέλεσε και την παγίδα στην οποία έπεσαν. Τι πιο φυσιολογικό όταν θεωρείς σίγουρο τον αγώνα και ειδικά μετά από ελλειπή προετοιμασία και μεγάλη κούραση, να την πατήσεις και να γκελάρεις.
Και τώρα έρχομαι στο ζουμί της σκέψης μου (κάπως αργά βέβαια, μετά από τόσες λέξεις).
Εάν κερδίζαμε σήμερα, θα ήμασταν στο +4 και όλη την εβδομάδα θα ακούγαμε μέχρι το ντέρμπυ, ότι ο Παναθηναικός είναι το φαβορί, ο οσφπ στην κατάσταση που είναι δεν θα πάρει ούτε το Χ, ο ΠΑΟ πάει για πολλά γκολ, για το +7 στο καραισκάκι και άλλα αντίστοιχου περιεχομένου.
Αποτέλεσμα?? Η ομάδα θα πήγαινε κοιμισμένη στο φάληρο με τον αέρα του σίγουρου νικητή, να αντιμετωπίσει ένα ...πληγωμένο και γερασμένο λιοντάρι.
Μη θεωρηθεί ότι η λέξη λιοντάρι δείχνει φιλικές διαθέσεις στον απέναντι. Απλώς καταδεικνύει τον μεγάλο μας αντίπαλο. Και μην πει κανείς ότι δεν είναι μεγάλοι αντίπαλοι, γιατί δεν θα έχουν νόημα ούτε η ''έχθρα'' μας προς αυτούς, ούτε τα μπινελίκια που τους ρίχνουμε. Έτσι για να μην παρεξηγούμαστε.
Ποιο λοιπόν θα ήταν το πιο πιθανό αποτέλεσμα? Το φαβορί να χάσει από το πληγωμάνο λιοντάρι (Παραδείγματα πολλά, με πιο πρόσφατο αυτό της εθνικής μας). Όλοι γνωρίζουμε ότι για να πάρεις παιχνίδια σαν αυτό που έρχετε, το 80% που χρειάζεται είναι η ψυχή και ο τσαμπουκάς, κάτι το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, εμείς δεν θα το είχαμε εάν πηγαίναμε εκεί με το +4 (Να σας θυμήσω το προπέρσινο 0-1 με το γκολ του Παπαδόπουλου και ο νοών νοείτω).
Πως θα διαμορφωνόταν λοιπόν η βαθμολογία, σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο? Στο +1 εμείς.
Έστω ότι δεν χάναμε, αλλά παίρναμε το Χ, ποια η βαθμολογία?? Στο +4 εμείς.
Τι γίνεται όμως τώρα μετά από την γκέλα με τον Αστέρα? Πάμε μεν με +2 στο καραισκάκι, αλλά αυτό που θα ακούμε όλη την εβδομάδα θα είναι το πόσο κακός είναι ο Παναθηναικός, ότι οι δυο ομάδες είναι ισάξιες, ότι είναι η ευκαιρία του οσφπ να περάσει μπροστά και άλλα τέτοια διάφορα.
Και τώρα πια δεν θα σκεφτόμαστε ότι ακόμα και αν χάσουμε, πάλι μπροστά θα είμαστε. Αμφιβάλετε ότι παίζουν ρόλο στην ψυχολογία του παίκτη, τέτοιου είδους σκέψεις και συνήθως έχουν αρνητικά αποτελέσματα?
Εδώ λοιπόν είναι που ποντάρω εγώ. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η ομάδα θα κατέβει στο λιμάνι με ψυχή και καρδιά για να αποδείξει ότι είναι καλύτερη από αυτό το συνονθύλεμα που βρίσκεται μόλις 2 πόντους πίσω της, αλλά και για να διατηρηθεί στην κορυφή.
Σας το λέω από απόψε, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι την άλλη Κυριακή θα πάρουμε το διπλό.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το σενάριο, ποια θα είναι η βαθμολογία?? Στο +5 εμείς. Σαφώς καλύτερο από το +1, ακόμα και από το +4.
Ας το δούμε λοιπόν λίγο....αλλιώς το σημερινό αποτέλεσμα, το οποίο στην τελική μπορεί να μας βγει και σε καλό.
ΥΓ1 Περιμένω τις απόψεις σας, πάνω στις.....διεστραμμένες απόψεις μου για να δω τελικά, εάν αυτή η ομάδα με έχει βγάλει εκτός πραγματικότητας, ή ότι ακόμη κάτι καταλαβαίνω από ποδόσφαιρο.
ΥΓ2 Ζητώ συγνώμη, εάν σας κούρασε το μέγεθος του κειμένου.
Κυρ 22 Νοε 2009, 23:53 από nice view