Το πρωτάθλημα θέλει να κατακτήσει ο Χενκ τεν Κάτε με τον Παναθηναϊκό για να τον κάνει δώρο στους φίλους του τριφυλλιού. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για τον βασικό στόχο των πρασίνων ενώ για τον αρχηγό και ηγέτη τόνισε: «Ο Καραγκούνης είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός». Νέα συμβόλαια υπογράφουν μέχρι αύριο «Κάρα» και «Σάλπι».
Ο τεχνικός του τριφυλλιού μίλησε στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» και τόνισε ότι οι οπαδοί των πρασίνων είναι οι καλύτεροι στον κόσμο «Ο βασικός μας στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός παραμένει πρωταρχικός μας στόχος, μην το ξεχνάτε. Ολη μας η προσοχή είναι στραμμένη σε αυτό. Φυσικά και θέλουμε να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν τίθεται θέμα. Το πρωτάθλημα όμως πρέπει να το κάνουμε δώρο στον κόσμο. Δεν νοείται αυτός ο κόσμος να μην έχει πανηγυρίσει τόσα χρόνια την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Θέλω να τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την υποστήριξη. Ηταν πραγματικά φανταστικοί. Πρέπει να το πάρουμε το πρωτάθλημα για τον κόσμο μας. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο. Δεν έχω ξανά δει κάτι τέτοιο στη ζωή μου».
Για τους παίκτες:
«Είμαι πραγματικά περήφανος για τους παίκτες μου. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό να βάλεις δύο γκολ, όσα χρειαζόμασταν για να φτάσουμε σε σκορ πρόκρισης δηλαδή, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει όλη πίσω από το κέντρο. Για αυτό και σε αυτούς αξίζουν τα μπράβο».
Για τον Κατσουράνη:
«Έκανε τρομερό ματς αν και δεν ήταν 100% έτοιμος. Γνωρίζαμε ότι ήταν ρίσκο να τον κρατήσουμε στο γήπεδο μέχρι το τέλος του αγώνα. Όμως ήταν απαραίτητος, καθώς όλα κρέμονταν σε μια κλωστή».
Για τον Λέτο:
«Εκανε πραγματικά πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Μετά του βγήκε η κούραση και για αυτό αναγκάστηκα να τον βγάλω για να φρεσκάρω κάπως την ομάδα».
Για την κριτική που έχει δεχτεί:
«Δεν είμαι θυμωμένος με τους Έλληνες δημοσιογράφους. Εχω μάθει να δέχομαι την κριτική όταν γίνεται με επιχειρήματα και όχι απλά για να γίνεται».
«Ο Κάρα είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός»
Ο Χενκ τεν Κάτε παραχώρησε συνέντευξή και στην εφημερίδα «Goal» και τον Κώστα Γουλή αναφέροντας τους λόγους που αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου στο παιχνίδι με τη Σπάρτα. Αναλυτικά η συνέντευξη:
Κύριε Τεν Κάτε, τι διαφορετικό είχε ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς; Τι σας έδωσε τελικά την πρόκριση;
«Η πειθαρχία που δείξαμε εντός του γηπέδου και η τακτική μας. Παίξαμε με μυαλό, κυνηγήσαμε κάθε φάση και ακολουθήσαμε το πλάνο μας».
Ενα πλάνο που έκρυβε «εκπλήξεις», αλλά λειτούργησε εξαιρετικά στο γήπεδο.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κοιτάμε ξεχωριστά σε κάθε αγώνα. Απ’ ό,τι έχω ενημερωθεί, υπήρχε πολύ κόσμος που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του γιατί χρησιμοποίησα, για παράδειγμα, τον Σισέ στο δεξιό άκρο της επίθεσης χθες (σ.σ.: προχθές). Ασκήθηκε κριτική και σ’ αυτό. Υπάρχουν όμως πράγματα στο σχεδιασμό ενός αγώνα που χρειάζονται ανάλυση και γίνονται για κάποιο σκοπό. Ο Σισέ έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση, ψηλά στο δεξιό άκρο και προς την περιοχή, επειδή είχαμε διαπιστώσει πως λόγω των προωθήσεων του αριστερού τους μπακ, του Πάμιτς, υπήρχε κενό στη συγκεκριμένη πλευρά. Θέλαμε, λοιπόν, να τους αιφνιδιάσουμε με τη χρησιμοποίηση του Σισέ στο δεξιό άκρο, διότι δεν θα το περίμεναν και γιατί μπορούσαμε να βρούμε χώρους και να τους εκμεταλλευτούμε. Κι αν δείτε καλά το πρώτο ημίχρονο. θα διαπιστώσετε πως με αυτήν τη διάταξη και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήσαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες και ''ρήγματα'' στην αντίπαλη άμυνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισα να αλλάξω θέσεις στον Σισέ με τον Σαλπιγγίδη, περνώντας τον ''Σάλπι'' στα δεξιά προκειμένου να κρατήσω πιο πίσω τους ακραίους της Σπάρτα, αφού ο Δημήτρης μπορούσε να βοηθήσει και ανασταλτικά, δίνοντας έναν επιπλέον παίκτη στα άκρα, μαζί με τους Μουν και Κατσουράνη, οι οποίοι ήταν λογικό να δεχτούν επιπλέον πίεση. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που έχουμε έναν παίκτη σαν τον Σαλπιγγίδη. Ο Δημήτρης είναι σε φανταστική κατάσταση και είναι υπερπολύτιμος για την ομάδα μας».
Υπήρξαν πολλά σχόλια για την αποχώρησή σας από τη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Σπάρτα. Ησασταν «φορτισμένος» απ’ όσα είχαν γραφτεί και ειπωθεί την εβδομάδα που ακολούθησε τον αγώνα της Πράγας;
«Οχι. Αυτό που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω προς όλους είναι πως δεν είμαι θυμωμένος με τους Ελληνες δημοσιογράφους. Σε καμία περίπτωση. Είμαι όμως απογοητευμένος από ορισμένα μίντια. Κριτική έχω μάθει να δέχομαι για τη δουλειά μου και μάλιστα πολύ σκληρή, σε όλες τις ομάδες που εργάστηκα. Ομως η κριτική πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα, πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα κι όχι απλά να γίνεται κριτική για την κριτική. Εχω σεβασμό προς τους Ελληνες δημοσιογράφους, προς όλους τους δημοσιογράφους γενικά, και πάντα αφιερώνω το χρόνο μου για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Αυτήν τη φορά, όμως, ήθελα να κάνω μία συγκεκριμένη δήλωση».
Με μία «ατάκα» που έχει ήδη συζητηθεί πολύ
«Με αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω πως δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό απλά για να επιζήσω. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ενδιαφέρονται γι’ αυτό, πώς θα επιβιώσουν απλά. Εγώ όμως είμαι νικητής. Ηρθα στην ομάδα για να νικήσω και σε αυτό ακριβώς έχω αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου».
Για Κατσουράνη και Λέτο:
«Θέλω να καταλάβουν όλοι πως αρκετοί παίκτες δεν είναι ακόμη στο υψηλότερο δυνατό σημείο από πλευράς ετοιμότητας. Και δεν σας κρύβω ότι πήρα ορισμένα ρίσκα το βράδυ της Τρίτης. Οπως, για παράδειγμα, με τον Κατσουράνη, ο οποίος έκανε ένα φανταστικό ματς και, παρότι δεν είναι ακόμη στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης, επέλεξα να τον κρατήσω μέχρι τέλους, γνωρίζοντας πως υπήρχε ο κίνδυνος ακόμη και για πιθανό τραυματισμό του. Πήρα όμως το ρίσκο, διότι πολύ απλά το συγκεκριμένο ματς ήταν ένας αγώνας ''do or die''. Ηταν αποφασιστικής σημασίας γιατί είχαμε να κάνουμε με μία πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και ο Λέτο, για παράδειγμα, δεν ήταν 100% έτοιμος να βγάλει όλο το ματς. Εκανε ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, όμως του βγήκε η κούραση και έπρεπε να τον αλλάξω για να ''φρεσκάρω'' την ομάδα σ’ εκείνο το σημείο».
Για τον Καραγκούνη:
«Για τον ''Κάρα'' το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για όλους μέσα στην ομάδα. Τα έδωσε όλα, μα όλα στο παιχνίδι με τη Σπάρτα και μην ξεχνάτε πως πριν από λίγες μέρες είχε μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου μία εβδομάδα λόγω τραυματισμού. Οπότε ήταν λογικό να μην έχει δυνάμεις για να αντέξει σε όλο το παιχνίδι. Για μένα ο ''Κάρα'' δεν είναι απλά ένας παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Είναι παιδί που προέρχεται από το κλαμπ, ένας παίκτης και ένας άνθρωπος που πονάει, ζει κι αναπνέει για την ομάδα και είναι πολύτιμος για το σύλλογο».
Η πρόκριση φέρνει και μεγαλύτερη ηρεμία;
«Εχω ένα ''μήνυμα'' προς όλους τους φίλους μας. Το μήνυμα που μου έχει μεταφέρει και η διοίκηση. Να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο βασικός, ο πιο μεγάλος στόχος μας για φέτος και γι’ αυτόν δουλεύουμε όλοι μας. Εκεί έχουμε επικεντρώσει όλη την προσοχή μας. Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει και να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε σπόρτσμεν και είναι δουλειά μας και υποχρέωσή μας να ''κυνηγάμε'' κάθε στόχο που έχουμε ως ομάδα. Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους, είμαστε πλέον στα πλέι οφ και στα δύο παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».
Υπογράφουν Κάρα και Σάλπι
Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας. Οι δύο πράσινοι, όπως σας είχαμε ενημερώσει παλαιότερα, θα κληθούν να υπογράψουν νέα συμβόλαια με το τριφύλλι και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα και σήμερα.
Οι δύο αρχηγοί του Παναθηναϊκού έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2010 αλλά πρόκειται να ανανεώσουν με καλύτερες οικονομικά απολαβές και με πολλά πριμ κατάκτησης τίτλων. Ο «Κάρα» και ο «Σάλπι» αναμένεται να βρεθούν στα γραφεία της ΠΑΕ μέχρι αύριο καθώς μετά θα αναχωρήσουν με την αποστολή της εθνικής ομάδας για τη Βουδαπέστη.
Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Δύσκολα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.
Εν αναμονή της απόφασης της ΟΥΕΦΑ για τα βεγγαλικά που άναψαν είναι στο τριφύλλι.
Όλο και φουντώνουν οι φήμες για παραμονή του Φίλιππου Δάρλα στους πράσινους ως μπακ απ του Σπυρόπουλου.
Γιώργος Βροντάκης
gazzetta.gr