Με όλα όσα διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, νομίζω ότι οι ομάδες μας μπάσκετ και ποδοσφαίρου βρίσκονται σε κομβικό σημείο της ιστορίας τους!
Τόσα χρόνια το μπάσκετ ήταν το αποκούμπι μας. Μας χάρισε αμέτρητους τίτλους, όχι μόνο εγχώριους, ενώ μας έκανε υπερήφανους, μιας και φτιάξανε οι Γιαννακόπουλοι τη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια!
Από την άλλη, είχαμε την ακατανόμαστη οικογένεια, η οποία, ναι μεν έδινε μια ασφάλεια στην ομάδα (βλέπουμε τι τραβάει η Άεκ κλπ) , αλλά από εκεί και πέρα τίποτα!!! Η απόλυτη ξεφτίλα και απαξίωση!
Η χρονιά που πέρασε, λοιπόν, ήταν υπέροχη, καθώς όλα έδειχναν να μπαίνουν σε ένα δρόμο. Αρχίσαμε να μιλάμε για δυναστείες στα δύο αθλήματα και να ονειρευόμαστε ξανά όσα μας "απαγόρευαν" τόσα χρόνια η οικογένεια με τα τσιράκια της!!!
Κι εκεί που όλα έδειχναν τέλεια, άρχισαν οι μαλακίες!!! Οι γνωστές τάσεις αυτοκαταστροφής έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Και δυστυχώς, η μπάλα άρχισε να παίρνει και το μπάσκετ!!!
Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, είναι κομβικής σημασίας για το σύλλογό μας! Και κατά τη γνώμη μου, θα κρίνει πολλά για το μέλλον, τουλάχιστο για την επόμενη δεκαετία!
Στο μπάσκετ τα πράγματα είναι απλά. Διάθεση υπάρχει, όπως πάντα. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν υπάρχουν χρήματα πλέον. Με το μαχαίρι που φαίνεται να μπαίνει στις σπατάλες των ταμείων για φάρμακα και με την αύξηση της φορολογίας, ακούγεται έντονα ότι οι Γιαννακόπουλοι αντιμετωπίζουν μεγάλη στενότητα. Σε αυτό προσθέστε και τις προσθήκες που χρειάζεται να κάνει η ομάδα, μιας και αποχωρούν Πέκοβιτς και Σπανούλης (έτσι φαίνεται, τουλάχιστο) και θα δείτε ότι μπορεί να έχει έρθει η αρχή του τέλους για την υπερομάδα μας!
Στο ποδόσφαιρο, από την άλλη, η κατάσταση έχει γίνει περίπλοκη. Κόντρες συμφερόντων και γοήτρου έχουν χαλάσει το καλό κλίμα που υπήρχε με τη λήξη της περιόδου. Οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά, πλέον, είναι μετρημένα κουκιά:
1) Ο Βαρδινογιάννης έρχεται σε συμφωνία με την ομάδα επιχειρηματιών του Βγενόπουλου και η Παέ μεταβιβάζεται. Αν γίνει αυτό, τουλάχιστο 5 με 10 χρόνια η ομάδα θα αλλάξει επίπεδο. Θα πέσει χρήμα, θα γίνουν μεγάλες μεταγραφές...θα μιλάμε για άλλα πράγματα πιο μεγάλα. Βέβαια, θα υπάρχει πάντα το ρίσκο κάποια στιγμή να μείνουμε με τον πούλο στο χέρι, αφού ο Βγενόπουλος συνήθως τις επιχειρήσεις του μετά από ένα διάστημα τις χρυσοπουλάει. Και πάλι, όμως, θα έχουμε ένα όραμα έστω και για λίγα χρόνια.
2) Ο Βαρδινογιάννης αποφασίζει να κρατήσει την Παέ. Σε αυτό το ενδεχόμενο 2 μπορεί να συμβούν: α) Να ρίξει στάχτη στα μάτια, κάνοντας μερικές κινήσεις αλά Γκοβού, για να πουλήσει κανένα διαρκείς και μετά να αρχίσει το ξεπούλημα.
β) Να μας τρελάνει όλους, αποφασίζοντας, επιτέλους, να κάνει μεγαλεπίβολα σχέδια για την ομάδα μας, γιγαντώνοντάς την (χρήματα έχει πολλά, άλλωστε) . Στο ενδεχόμενο αυτό, όμως, θα χρειαστεί να καταλάβει ότι οι ομάδες δε διοικούνται σαν επιχειρήσεις. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι υπάλληλοι. Χρειάζεται να έρθει κοντά τους, να φτιάξει ένα καλό κλίμα, όπως ο Πατέρας, και να δημιουργήσει Ομάδα!!!
Επί προσωπικού...Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Βγενόπουλος, αργά ή γρήγορα, θα πάρει την Παέ, καθώς ο Βαρδής δε θα χαλάσει έτσι απλά τα ωραία του λεφτάκια για μια ομάδα, αλλά δε θα αντέξει και το κράξιμο που θα πέσει. Αλλά για το μπάσκετ, δεν είμαι αισιόδοξος. Νομίζω, παιδιά ότι ξεκινάει η πτώση. Το αν θα έρθει η πτώση απότομα από φέτος ή σε 1 με 2 χρόνια δεν το γνωρίζω. Αλλά πιστεύω ότι η ομάδα δε θα προχωρήσει για πολύ ακόμη. Βλέπετε, ακόμη κι αν βρεθούν τα χρήματα και ματώσει οικονομικά η οικογένεια, τα αδέρφια γερνάνε. Και ο διάδοχος, δυστυχώς, δε μου αφήνει περιθώρια να πιστέψω ότι θα τα καταφέρει. Γιατί άλλη προσωπικότητα έχεις σαν αυτοδημιούργητος και άλλη σαν κακομαθημένο τσογλάνι πλούσιου μπαμπά!!!!!
Κυρ 04 Ιουλ 2010, 15:10 από thanasis_