Κυριακή 09 Αυγούστου 2009, 20:42
Σπόντα προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού πέταξε ο Χενκ Τεν Κάτε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Χόνβεντ, αναφορικά με την παραμονή ή όχι του Φίλιππου Δάρλα στην ομάδα. Ο Ολλανδός τεχνικός σχολιάζοντας την εμφάνιση του Αγρινιώτη μπακ στο ματς με τους Ούγγρους, χαρακτήρισε την παρουσία του θετική, ωστόσο για το αν θα μείνει στο ρόστερ του «τριφυλλιού», ξεκαθάρισε πως δεν θα αποφασίσει αυτός.
«Έκανε καλό παιχνίδι σήμερα αλλά μην με ρωτάτε αν θα παραμείνει. Δεν το αποφασίζω εγώ αλλά κάποιοι άλλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τεν Κάτε μιλώντας για την επιστροφή του Δάρλα στη σύνθεση των «πρασίνων».
Μιλώντας γενικότερα για την εικόνα του «τριφυλλιού» κόντρα στη Χόνβεντ, ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε: «Είδαμε κάποια καλά πράγματα σήμερα και κάποια άλλα όχι και τόσο καλά. Αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά για παιδιά όπως ο Νίνης, ο Πετρόπουλος και ο Μαχλελής για να παίρνουν εμπειρίες»
Για την εξαιρετική παρουσία του Νίνη, ανέφερε: «Ο Νίνης είναι νέος και έχει πράγματα ακόμα να μάθει. Έχει όμως την ποιότητα για να πάρει μια μέρα την θέση του στον Παναθηναϊκό».
Τέλος, μιλώντας για τον Μαχλελή που σήμερα αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, τόνισε: «Ο Μαχλελής ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη κουράστηκε. Και αυτός έχει δρόμο ακόμα. Είναι ακόμα 18 χρονών. Μην το ξεχνάτε. Δεν έχει πάρει δίπλωμα ακόμα. Πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι».
Δάρλας: Θα κάνω ότι μπορώ…
Την επιθυμία του να παραμείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού εξέφρασε από την πλευρά του ο Φίλιππος Δάρλας, ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Εγώ θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Μόνο μέσα στο γήπεδο δίνονται τα μηνύματα όχι με δηλώσεις. Θα κάνω ότι μπορώ για να διεκδικήσω την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό».
Από την πλευρά του ο Σεμπαστιάν Λέτο σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος που πέτυχα το πρώτο γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι καλό για μένα να παίζω, ώστε να είμαι απόλυτα έτοιμος όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Τέλος, ο Ματίας Μπίαρσμιρ παραδέχτηκε πως ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά, ώστε να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα του «τριφυλλιού». «Μου αρέσει καλύτερα να παίζω στόπερ. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου σήμερα αλλά έκανα μια λάθος πάσα που θα μπορούσε να βάλει σε κινδύνους την ομάδα μας. Έχω να μάθω ακόμα πολλά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουηδός επιθετικός.