Χάθηκε μια μάχη αλλά σε καμία περίπτωση όχι και ο πόλεμος. Υπάρχει εξάλλου και η ρεβάνς στην Μαδρίτη, στην οποία όπως δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε «θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας». Στα ατομικά λάθη στάθηκε επιπλέον ο Ολλανδός προπονητής.
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:
Παίξατε καλά αλλά οι επιθετικοί της Ατλέτικο έκαναν την διαφορά...
«Σε τέτοιο επίπεδο οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Κάνεις λάθος και τιμωρείσαι. Σήμερα κάναμε λάθη και μάθαμε από αυτά.Είμαι περήφανος για την ομάδα μου γιατί μπήκαμε στο γήπεδο και τα δώσαμε όλα».
Μετά από αυτό το παιχνίδι πιστεύετε ότι τελείωσε η υπόθεση-πρόκριση;
«Θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι έχει τελειώσει η πρόκριση. Αυτοί οι αγώνες κρίνονται σε δύο ματς. Παίζουμε για την περηφάνια μας και την ιστορία μας και θα δώσουμε τα πάντα για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας στον επαναληπτικό».
Πως διορθώνονται τα λάθη στην άμυνα;
Είναι εύκολο να κάνεις κριτική. Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά. Είχαμε την ατυχία να έχουμε τραυματισμούς, ο Σαριέγκι ήταν τιμωρημένος. Ο Ζιλμπέρτο έκανε φανταστική δουλειά, έδινε ηρεμία και οργάνωνε το παιχνίδι, ο Σιμάο τα πήγε καλά κόντρα στον Φορλάν. Όταν παίζεις κόντρα σε κορυφαίους επιθετικούς αυτά τα μικρά λάθη πληρώνονται».
Σκέφτεστε τον Ζιλμπέρτο για στόπερ και σε άλλα παιχνίδια;
«Εξαρτάται πάντα από τον αντίπαλο. Είναι πολύ καλή επιλογή. Είναι μεγάλος παίκτης, ηρεμεί το παιχνίδι και δεν είναι άσχημη επιλογή αλλά μια καλή ιδέα. Όταν έχεις τον Κατσουράνη στην μεσαία γραμμή, τον Νίνη να χτυπάει την πόρτα, τον Λάζαρο που είναι καλά αμφιταλαντεύεσαι για το συγκεκριμένο ζήτημα».
Ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης;
«Θα πρέπει πάντα να εξετάζεις τα δεδομένα που έχεις. Χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές. Δεν έχουμε τα χρήματα άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Είμαστε μια ελληνική ομάδα. Αν θέλουμε περισσότερη ποιότητα, όλα είναι θέμα τιμών. Η ομάδα είναι αρκετά καλή για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος για αυτό.
Είμαι υπερήφανος για την ομάδα γιατί αγωνίστηκαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό βέβαια μας γεμίζει περηφάνια για να συνεχίσουμε. Αν δείτε σε τι επίπεδο έχει φτάσει η ομάδα έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας και πολλές δυνατότητες».
Η ομάδα θα πάει ήρεμη στο ματς της Κρήτης;
«Βέβαια. Έχουμε αφήσει κάτι υποθέσεις από πέρυσι με τον Εργοτέλη. Οι παίκτες έχουν μεγάλη θέληση να δείξουν ότι το περυσινό αποτέλεσμα ήταν λάθος. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το ξανακάνουμε. Δεν θα είναι εύκολο γιατί πρέπει να έχουμε την κατάλληλη νοοτροπία αλλά επειδή το ματς είναι κοντά δεν είναι και το πιο εύκολο στον κόσμο. Βέβαια με την προσωπικότητα που έχει η ομάδα μπορεί να αποδείξει πολλά».