Σαφείς αιχμές για τις κινήσεις που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία, άφησε ο Βέλιμιρ Ζάετς σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Φουλ Επίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Νίκο Ασημακόπουλο. «Έχουν ξοδέψει τεράστια ποσά και θα έπρεπε να είχαν φτιάξει καλύτερη ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κροάτης πρώην παράγοντας του «τριφυλλιού».
Επιπλέον, αναφέρθηκε με καυστικά λόγια στον τρόπο με τον οποίο παρέταξε το «τριφύλλι» ο Χενκ Τεν Κάτε, κόντρα στην Ατλέτικο. Ακόμη, έκανε αποκαλύψεις για τη μεταγραφή του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ, τοποθετήθηκε στο θέμα Σεϊταρίδη, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη. Εξάλλου μίλησε και για τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βέλιμιρ Ζάετς στον «Sentra 103,3»:
Για τη γεύση που του άφησε ο χθεσινός αγώνας
«Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος με τρόπο που έπαιξε ο Παναθηναϊκός. Είχαμε χάσει το κέντρο που είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Η Ατλέτικο ήταν πολύ καλύτερη στο κέντρο. Εμείς προσπαθήσαμε με μπαλιές από πίσω να βρούμε τον Σαλπιγγίδη ή τον Σισέ. Ομως αυτό δεν αρκεί. Σίγουρα έγιναν λάθη από τους τεχνικούς του ΠΑΟ. Μπορεί να φοβάσαι μια ομάδα αλλά αν παίζεις με τρία στόπερ δεν μπορεί να πετύχεις πολλά πράγματα. Είναι ένα τρόπος να κλείνεις το παιχνίδι πιο εύκολα αλλά γίνεται μετά χαμός στις άλλες γραμμές. Κερδίζεις την άμυνα αλλά δεν έχεις κέντρο. Ξέρουμε ότι η ομάδα χτίζεται από την άμυνα, τα θεμέλια δηλαδή και όχι από τον... όροφο όπως έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός. Γι' αυτό βγαίνουν προβλήματα».
Για τις κινήσεις του Χενκ Τεν Κάτε:
«Ολοι μπορεί βέβαια να είμαστε έξυπνοι μετά το ματς. Ο Τεν Κάτε έκανε μια προσπάθεια που την κρίνουμε τώρα. Πάντως δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος γι' αυτό το στιλ παιχνιδιού. Νομίζω και με την Ιντερ εκτός παίξαμε έτσι αλλά άλλο Ιντερ εκτός άλλο ένας εντός έδρας αγώνας με τον κόσμο που βοήθησε πολύ. Είναι θέμα στρατηγικής που αφορά τον προπονητή που πρέπει να κρίνει. Αυτό ξέρει την φόρμα παικτών του αλλά και αυτών άλλης ομάδας. Όταν έχεις ένα δίδυμο στόπερ που δυσκολεύονται στο δύο εναντίον δύο θέλεις σίγουρα τη βοήθεια του αμυντικού χαφ. Θεώρησε ότι δεν έχει κατάλληλους για τις θέσεις αυτές και άλλαξε σύστημα».
Για την Ατλέτικο:
«Την Ατλέτικο δεν την είδα όπως περίμενα. Ειδικά ο Αγουέρο παρά το τέλειο γκολ που πέτυχε δεν έδειξε αυτά που έδειξε στο ματς της Αργεντινής με τη Ρωσίας».
Για τις δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη
«Νομίζω ότι ένας παίκτης έχει δικαίωμα να μιλήσει αλλά όχι επίσημα εναντίον του προπονητή του. Είμαστε μια ομάδα και αυτός που πρέπει να μιλά είναι ο προπονητής. Σε μια πειθαρχημένη ομάδα δεν πρέπει να γίνονται αυτά. Είναι υπερβολικό και δεν του δίνω το δικαίωμα. Είναι απαράδεκτο».
Για τον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Παναθηναϊκός
«Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες. Δεν θέλω να χωρίζω την ομάδα σε δύο πλευρές. Σε μια ομάδα πρέπει να λειτουργούν όλοι μαζί. Αν δεν έχεις και καλή άμυνα και καλή επίθεση, τίποτα δεν λειτουργεί σωστά. Αν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες θα πρέπει να πούμε ότι ούτε Σισέ έχει κάνει πολλά για έναν παίκτη που πλήρωσε οκτώ εκατομμύρια. Είναι και θέμα δουλειάς. Δεν παίρνεις πάντα έτοιμους παίκτες. Νομίζω αυτό λείπει. Δεν προσπαθούμε να κυκλοφορούμε τη μπάλα. Περισσότερο αυτό με ενοχλεί. Μένουμε σε ατομικές προσπάθειες του Καραγκούνη, του Σαλπιγγίδη του Λέτο και δεν παίζουμε σαν ομάδα».
Για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς:
«Ο Γκαλίνοβιτς ήρθε ελεύθερος στον Παναθηναϊκό. Τον έφερα εγώ. Δεν έπαιξε τρομερά αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλύτεροι τερματοφύλακες. Είναι τέσσερα χρόνια και αν δεν ήταν αρκετά καλά έπρεπε να πάρουν κι άλλον. Γιατί όχι άλλωστε. Το μπάτζετ που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός αλλά και πέρυσι είναι τεράστιο. Επρέπε να έχουν κάνει πολύ καλύτερη ομάδα».
Για τον Μπράις Μουν:
«Ατυχία ήταν η περιπέτεια του Μουν. Είναι παίκτης που έδειξε ότι παίζει καλά σε αυτή τη θέση του. Ειδικά στα επιθετικά του καθήκοντα. Ως δεξί μπακ υπάρχουν σίγουρα καλύτεροι. Αλλά δεν μπορεί να αλλάξεις και σε δύο χρόνια όλη την ομάδα».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Είμαι Παναθηναϊκός. Να μην πω από τότε που γεννήθηκα. Είμαι όμως Ολυμπιακός όταν παίζει έξω. Πιστεύω ότι φέτος ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Παρόλο που ο Ολυμπιακός ίσως κάνει μεταγραφή. Εχει προβλήματα από αριστερά. Εχει και στην επίθεση. Εχει τον Μητρογλου αλλά ο Ντιόγκο δεν είναι κλασικός σέντερ φορ. Αν πάρει έναν παίκτη μπροστά θα έχει κάποιο αβαντάζ αλλά η δίψα του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη.
Για μένα είναι δύσκολο να πω ποιος έχει καλύτερο υλικό. Ο Ολυμπιακός άλλαξε λιγότερο. Πήρε έναν καλό στόπερ, τον Μέλμπεργκ, έναν καλό Ιταλό στο κέντρο τον Μαρέσκα, δεν πήρε όμως έναν παίκτη που να είναι ηγέτης. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει έναν Καραγκούνη. Ο Ντουντού δεν μπορεί να είναι ηγέτης γιατί δεν είναι Ελληνας.
Νομίζω ότι θα γίνει μια μεγάλη μάχη. Μην ξεχάσουμε ότι και ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι πολύ καλός φέτος. Η ΑΕΚ δυστυχώς, παρ' ότι μου άρεσε ως ομάδα με Μπάγεβιτς -προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, όμως έχουν πολλά προβλήματα. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος αλλά θα είναι και πάλι μάχη για δύο το πρωτάθλημα».
Για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη:
«Αν είναι ο Γιούρκας αυτός που ήταν πριν φύγει έξω, δυνατός, κεφάτος, αν έχει όρεξη για ποδόσφαιρο, ναι. Θέλει μια ευκαιρία. Αν είναι πολύ σοβαρός. Μπορεί να παίξει καλά αλλά θέλει δουλειά. Είναι βέβαια ένα ρίσκο και ξέρεις τα προσόντα του. Αρκεί να είναι υγιής και κυρίως στο κεφάλι».
Για τον Σωτήρη Κυργιάκο:
«Για τον Κυργιάκο είχε δείξει ενδιαφέρον η Λίβερπουλ πριν πάει στους Ρέιντζερς. Τότε ο Ρίκι Πέρι ήταν γενικός αρχηγός και με ρώτησε. Ταιριάζει με το αγγλικό στιλ. Εχει προσόντα στο ψηλό παιχνίδι, έχει πάθος, δύναμη. Μπορεί κάποια στιγμή να πάρει και θέση βασικού στο Λίβερπουλ».
Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:
«Νομίζω ότι αυτό που μετρά είναι ότι στάθηκε στον Παναθηναϊκό ο κόσμος. Εδειξε πόσο αγαπά την ομάδα του. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση. Όμως ήταν καλό δείγμα. Ο κόσμος θέλει να δει προσπάθεια από παίκτες και μετά να κάνει αυτό που έκανε μετά το τέλος του αγώνα».
goalday.gr