Το 1995 είχε πει ότι θα γυρίσει με τα πόδια από το Οπόρτο. Τώρα, αν ο Παναθηναϊκός περάσει την Ατλέτικο θα διανύσει μια πιο μικρή απόσταση, αλλά με... βάρος στις πλάτες. Άλλωστε ως προπονητής του «τριφυλλιού» έχει κερδίσει μέσα στο Άμστερνταμ τον ανίκητο εκείνη την εποχή Άγιαξ, οπότε θα ήταν ο τελευταίος που θα υποστήριζε ότι το «τριφύλλι» δεν μπορεί να πετύχει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τόνισε πως... όλα γίνονται, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του Σεμπάστιαν Λέτο.
Ο προπονητής της Golden Team του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα μίλησε στον ARRENA 89,2 και στην εκπομπή της εφημερίδας «Πράσινη» και τους Λευτέρη Μπακολιά, Δημήτρη Κοντό για:
Για το παιχνίδι με την Ατλέτικο:
«Η Ατλέτικο έχει 5 μεγάλα αστέρια, αλλά έχει και άλλους ποδοσφαιριστές που είναι πάρα πολύ καλοί, αλλά δεν φαίνονται τόσο γιατί είναι κάτω από τη σκιά του Μάξι, του Φορλάν, του Αγουέρο, του Σιμάο...
Παίζει σ’ ένα πολύ ισχυρότερο πρωτάθλημα από το δικό μας, αλλά νομίζω δεν είναι ούτε Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε Βαλένθια, ούτε Σεβίλλη. Είμαστε, νομίζω, λίγο υπερβολικοί εδώ πολλές φορές, δεν είναι η σούπερ ομάδα, αλλά έχει πέντε - έξι πάρα πολύ καλές μονάδες, παγκόσμιας κλάσης που μπορούν να σου κάνουν τη διαφορά. Στο πρώτο παιχνίδι ο Αγουέρο ακούμπησε, στην ουσία, μια φορά τη μπάλα και τιμώρησε τον Παναθηναϊκό. Ο Φορλαν την ακούμπησε 2 φορές επικίνδυνα και έδωσε μια ασίστ στο Μάξι και σημείωσε ένα ωραίο γκολ, με στυλ Βαζέχα.
Ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά. Ελπίζω και από τη δική μας πλευρά, παικτές από που ήρθαν ή που ήταν να κάνουν τη διαφορά. Βέβαια, η δυσκολία είναι μεγάλη γιατί έχουμε το αρνητικό σκορ στο πρώτο παιχνίδι εδώ στην Αθήνα, αλλά ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ένα καλό παιχνίδι. Όλα γίνονται, μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός πέρσι πήγε στη Βρέμη σαν τελευταίος στον όμιλο σε ένα παιχνίδι με το μαχαίρι στον λαιμό και έφερε ένα 0-3, που ήταν η έναρξη για την αντεπίθεση που τον έφερε στην πρώτη θέση στον όμιλο.
Οι μεγαλες ομάδες μπάινουν να κερδίσουν το παιχνίδι και όχι να το χαρούν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Υπάρχουν τρόποι ανάλογα με τον αντίπαλο που έχεις. Έχω την εντύπωση απέναντι σε Ισπανικές ομάδες δεν πας να παίξεις ανοιχτό παιχνίδι, πάνω κάτω. Πρέπει να φέρεις την Ισπανική ομάδα στα μέτρα σου και από εκεί και πέρα υπάρχουν τρόποι που ξέρει πάρα πολύ καλά ο Παναθηναϊκός για να χτυπήσει την αντίπαλη ομάδα. Ένα παιχνίδι υπομονής, με οργάνωμένο Παναθηναϊκό και αν δεν λειτουργήσουν τόσο αποτελεσματικά τα αστέρια της Ατλέτικο ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα πάει πάρα πολύ καλά και αγωνιστικά και σαν αποτέλεσμα».
Για την επιλογή Λέτο:
«Θέλω, ο Παναθηναϊκός να δικαιωθεί στο τέλος του πρωταθλήματος, όταν θα έχει μία πορεία στον Παναθηναϊκο σταθερή και καλή. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι το ποδόσφαιρο, είναι ένας μαραθώνιος κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πιστεύω ότι ο Λέτο έχει όλα τα στοιχεία για να μπορεί να παίξει και να είναι χρόνια παίκτης του Παναθηναϊκού. Γι’ αυτό το λόγο, όταν ξεκίνησε η πρώτη συζήτηση με τον Κώστα Αντωνίου στην Αργεντινή, όταν ήμασταν και οι δύο εκεί τον Μάιο, ήμουν σύμφωνος για μία πρώτη προσπάθεια για να έρθει ο Λέτο στον Παναθηναϊκό.
Ο Κώστας έκανε μία φανταστική δουλειά και ήταν μία δύσκολη μεταγραφή, ήτσν παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι ένα σημείο. Ήταν μία δύσκολη μεταγραφή και ο Κώστας με έξυπνους τρόπους έκλεισε τη μεταγραφή, μία μέρα, μία το βράδυ και ενώ είμασταν όλοι σε αγωνία, μέχρι που έκλεισε.
Νομίζω ότι ήταν παρεξηγημένο παιδί. Έχω την ευκαιρία τώρα που είμαι προπονητής στη δέυτερη ομάδα του Παναθηναϊκού να είμαι κάθε μέρα δίπλα του, να μιλάμε. Εύχομαι το παιδί να είναι αυτό που είναι τώρα, που είναι καλός επαγγελματίας και έχει όλο το πακέτο να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μόνο ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής, είναι αστέρι. Γεννήθηκε αστέρι, έχει όλο το πακέτο, όμορφος, ψηλός, έχει ωραίο στυλ, αριστεροπόδαρος...
Έχει όλο το πακέτο για να μπορέσει να κάνει καριέρα στον Παναθηναϊκό. Είναι αλήθεια ότι ήρθε όχι φοβισμένος αλλά από μία άλλη αντίπαλη ομάδα, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού αναγνωρίζει και τον αγκάλιασε αμέσως και στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν το είδα το παιχνίδι, αλλά λένε ότι ήταν καταπληκτικός. Νομίζω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα τον αγαπήσει. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι αλήθεια ότι είναι απαιτητικός και ή σε αγαπάει ή δεν σε αγαπάει και αν δεν σε αγαπάει από τη αρχή πρέπει να κάνεις τρομερές προσπάθειες για να σε αγαπήσει στη συνέχεια. Ο Λέτο αγαπήθηκε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και ελπίζω η αγάπη του κόσμου να του δώσει την ευθύνη, να τον φορτώσει με την ευθύνη να προσπαθήσει να κάνει μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό και να μείνει στην ιστορία».
Για τη Golden Team:
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχουμε αναλάβει μια πολύ ωραία προσπάθεια εδώ και ενάμισι μήνα. Ήταν μια ιδέα του Κώστα Αντωνίου και από το πολύ καλό έργο, ένα από τα μεγάλα έργα που κάνει είναι η σημασία που δίνει και στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, ειδικά στη δεύτερη ομάδα. Μπήκε ένα όνομα λίγο ξένο, αλλά έχουμε όλη την υποστήριξη όπως έγινε η πρώτη ομάδα. Είναι μια δουλειά που χρειάζεται χρόνο και υπομονή, δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, το έχουμε δηλώσει, μας ενδιαφέρει να βγάλουμε ποδοσφαιριστές με χαρακτήρες, ποδοσφαιριστές που να είναι φτιαγμένοι για να αντέξουν την πίεση και τις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Παναθηναϊκός.
Μην ξεχνάμε ότι στο πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο στις 11 το πρωί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στην Ξάνθη, εμείς θα παίξουμε με παιδιά του ‘94 και του ‘93, που θα παίξουν απέναντι σε ομάδα με παιδιά του ‘88, ‘89, ‘90. Είναι αλήθεια ότι εχουμε κερδίσει ένα κομμάτι φιλάθλων του ποδοσφαίρου, γιατί δεν είναι όλοι Παναθηναϊκοί που έρχονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στην προετοιμασία και στα φιλικά είχαμε 500-600 άτομα στην εξέδρα και αυτό μας χαροποιεί πάρα πολύ και βοηθάει πάρα πολύ στα παιδιά από τις ακαδημίες, γιατί αυτά τα παιδιά παίζουν και προσπαθούν πάρα πολύ για να φτάσουν κάποια στιγμή να είναι μέλη στην πρώτη ομάδα.
Αξίζει τον κόπο και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσω στον Παναθηναϊκό και σε μια θέση που μου αρέσει πάρα πολύ και μου δίνουν την ευκαιρία να δουλέψω με παιδιά που είναι πάρα πολύ ικανά και με την υποστήριξη που έχει και η πρώτη ομάδα. Αυτό είναι μεγάλο ατού για εμάς. Υπομονή. Και τα παιδιά να έχουν υπομονή γιατί χρειάζεται να δουλέψουν πολύ σκληρά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι “σήμερα φτιάχνω και αύριο έχω τα αποτελέσματα.
Θέλουμε υπομονή και να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα βγάλει καλούς ποδοσφαιριστές, πάρα πολλούς, θα έλεγα, από τη δεύτερη ομάδα. Είναι αλήθει ότι όλες οι μεγάλες ομάδες είναι ωραίο να κάνουν μεταγραφές, αλλά όλες οι μεγάλες ομάδες βγάζουν ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, όπως Μπαρτσελόνα, Ρίβερ Πλέιτ, Μπόκα Τζούνιορς, η Ρεάλ Μαδρίτης, παρόλο που είναι η ομάδα που αγοράζει πιο πολύ, και οι αγγλικές ομάδες που βγάζουν ποδοσφαιριστές. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και εμείς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό που μου δίνει την ευκαιρία να είμαι προπονητής στη δεύτερη ομάδα».
Για το τι είναι διατεθημένος να κάνει αν ο Παναθηναϊκός πάρει την πρόκριση (σχετικά με τη δήλωσή του ως προπονητής τη σεζόν 1995-96 απέναντι στην Πόρτο):
«Αν περάσει σήμερα ο Παναθηναϊκός την Ατλέτικο, γιατί τωρα μεγαλώσα, είμαι 15 χρόνια μεγαλύτερος από τότε, θα πάω με τα πόδια ως το αεροδρόμιο και θα φέρω στο ώμο 2-3 ποδοσφαιριστές μέχρι την Παιανία»!
gazzetta.gr