Κυριακή 30 Αυγούστου 2009, 09:18
Γράφει: sportdog team
Την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει φέτος το πρωτάθλημα, αφού έχει τα τρία στοιχεία που απαιτούνται (πίστη, πειθαρχία και καλή δουλειά), εξέφρασε με δηλώσεις στο περιοδικό «Cigar» ο Άντε Ρουκάβινα.
Ο Κροάτης επιθετικός σχολίασε ότι οι «πράσινοι» είναι πλέον πιο ώριμοι, αφού έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ενώ μίλησε για μια ακόμα φορά με κολακευτικά σχόλια για τον Τεν Κάτε:
«Η χρονιά άφιξής μου στον Παναθηναϊκό ήταν μια χρονιά τρέλας. Οι αλλαγές ήταν πολύ μεγάλες. Ξεκινώντας από τις αλλαγές στη διοίκηση μέχρι την αλλαγή σε προσδοκίες. Έχουμε βελτιωθεί πολύ από τότε. Τώρα γνωριζόμαστε μεταξύ μας καλύτερα, το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή μας. Είμαι αισιόδοξος για το πρωτάθλημα. Χρειάζονται πίστη, πειθαρχία και καλή δουλειά. Ο σύλλογος αυτή τη στιγμή τα έχει και τα τρία.
Οι νίκες στα προηγούμενα πλέι οφ μάς ωρίμασαν ως παίκτες. Κι αυτό νομίζω ότι θα φανεί σε όλες τις διοργανώσεις. Ακόμη κι όταν είσαι στον πάγκο χρειάζεται να τα δώσεις όλα για τη νίκη. Βαθμολογικά, ένα αποτέλεσμα απέναντι στον Εργοτέλη μπορεί να είναι πιο σημαντικό σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Η νίκη δικαιώνει τους πάντες στην ομάδα και εμπνέει τον κόσμο. Αυτό εξαργυρώνεται στην ομάδα και μεταφράζεται σε δυναμική για να πας στην επόμενη νίκη. Κάπως έτσι μεταφράζονται και τα λάθη. Εκεί επιβάλλεται να είσαι ψύχραιμος».
«Ευθύς και αποτελεσματικός»
Για τον Τεν Κάτε, είπε: «Ακούστηκαν πολλά για τον προπονητή μας και γενικά για το τεχνικό τιμ. Όλο το προπονητικό τιμ έχει μεγάλη ευθύνη και κάνει τεράστια δουλειά. Ο Τεν Κάτε δούλεψε πολύ καλά, με πολλά καινούργια δεδομένα.
Είναι εξαιρετικός στην δουλειά του. Επίσης, αρκετά αυστηρός. Βάζει όρια. Μπορεί να κάνει πλάκα μαζί σου, αλλά στην προπόνηση σου καθιστά σαφές ότι δεν αστειεύεται. Αν δεν τους κάνεις, απλά δεν θα έχεις θέση στην ομάδα. Ακόμη και το πιο δύσκολο σύστημα το κάνει κατανοητό. Ξέρεις τι περιμένει από σένα. Είναι ευθύς και αποτελεσματικός».