Του ΤΑΣΟΥ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΟ Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του –για μένα- με τον ιδανικό τρόπο. Παραχώρησε τον Μπράις Μουν στον ΠΑΟΚ με δανεισμό ενός χρόνου και απέκτησε τον νεαρό Στέργο Μαρίνο από τον Ατρόμητο, όπως μόνο και πρώτο σας ενημέρωσε το Sportaction.gr από χθες πολύ πρωί(την στιγμή, που κάποιοι άλλοι το διάβασαν και το διέψευδαν από τα ….ερτζιανά το μεσημέρι). Η γνώμη μου-και την λέω τώρα πριν τον δει ο κόσμος-είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε μπακ για πολλά χρόνια. Και στην αρχή έγραψα, ότι ήταν σωστή η κίνηση παραχώρησης του Μουν.
Ο Νοτιοαφρικάνος μπακ γύρισε άλλος παίκτης μετά το σοβαρό ατύχημα, που είχε. Σαφώς επηρεασμένος από το σοκ δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει και ήταν εκτός κλίματος αγώνων σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε. Και στο ματς με την Σπάρτα στο ΟΑΚΑ και στα παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στον Παναθηναϊκό πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν στον Μουν. Αν δεν τον πίστευαν δεν θα τον έδιναν δανεικό για ένα χρόνο. Θα τον πούλαγαν από τώρα. Αν δεν τον πίστευαν δεν θα του έβαζαν οψιόν αγοράς 2 εκ. ευρώ. Απλά ο Μουν των πλέι-οφ του περασμένου πρωταθλήματος ήταν άλλος Μουν από αυτόν που παρουσιαζόταν φέτος. Την μπάλα αποκλείεται να την ξέχασε, είναι σαφές ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το τροχαίο, που είχε. Στον Παναθηναϊκό, όμως, δεν έχουν την πολυτέλεια φέτος να περιμένουν τον Μουν να ξεπεράσει το πρόβλημα, αφού ήδη φαινόταν το κενό πίσω και δεξιά.
Ο Τεν Κάτε εκτός αυτού σκέφτηκε ότι μπορεί τον Μουν να τον χάσει και ένα μήνα για το κόπα Αφρικα, αλλά εκκρεμεί και το δικαστήριο τον Νοέμβριο με απρόβλεπτες συνέπειες. Από την άλλη ο Ολλανδός τεχνικός είδε τον Μαρίνο στα παιχνίδια με τον Αρη και την ΑΕΚ και «έπαθε πλάκα»: «Μπορείς να τον φέρεις από τώρα και ας φύγει ο Μουν», είπε ο Τεν Κάτε στον Αντωνίου και έτσι έγινε. Οσον αφορά τον Μαρίνο σας λέω ότι πρόκειται για μπακ, που ανεβοκατεβαίνει όλη την πλευρά με μεγάλη ταχύτητα. Είναι πολύ γρήγορος στα πρώτα μέτρα, έχει υψηλή τεχνική κατάρτιση, έχει ποδοσφαιρικό θράσος και εμένα το ταλέντο του μου θυμίζει τον Γιούρκα όταν έπαιζε στα Γιάννενα και τότε ήρθε στον Παναθηναϊκό.
Εγώ εκτιμώ ότι όχι μόνο θα παίξει, αλλά θα καθιερωθεί. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι βαριά και αρκετοί παίκτες στο παρελθόν δεν την σήκωσαν. Στην περίπτωση αυτή, όμως, πιστεύω ότι ο Μαρίνος είναι πάστα ποδοσφαιριστή για μεγάλα πράγματα. Οσον αφορά τον κεντρικό αμυντικό για τον Γενάρη ο Γίρανεκ κλείνει τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Είναι ειλημμένη απόφαση, ο Τεν Κάτε δεν περιμένει κάτι να δει και τον θέλει.
sportaction.gr