Με αυτό το σχόλιο δεν θα σταθώ καθόλου στα τετριμμένα περί διαιτησίας (πέναλτυ που δεν δώθηκε), αφού κατά την άποψη μου και τα δύο γκόλ που δέχθηκε η ΑΕΚ δεν αντέχουν σε στοιχειώδη κριτική. Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι η σημασία (κυρίως ψυχολογική) που έχουν για τον ΟΣΦΠ οι πρόσφατες νίκες του σε Τούμπα και ΟΑΚΑ πέραν από την συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός κύριοι βγήκε πλέον από την κρίση που τον μάστιζε, κρίση κατά την γνώμη μου κυρίως ψυχολογική και όχι πραγματική αφού η μόνη ήττα που γνώρισε ήταν στο φιλικό με τον Εργοτέλη, ήττα που ήταν αρκετή όμως για να βγάλει στην επιφάνεια τα αισθήματα των φιλάθλων του για τον προπονητή (Κετσπάγια), αλλά και την δυσαρέσκεια τους για την απραξία της διοίκησης στην μεταγραφική περίοδο (εξαίρεση αποτελεί ο Μέλμπεργκ). Είναι επίσης αλήθεια ότι τόσο η αποχώρηση του Τζώρτζεβιτς όσο και η μεταγραφή του Λέτο στην ομάδα μας στέρησαν από τον ΟΣΦΠ από ένα αριστερό δημιουργικό επιθετικό μέσο. Εδώ πρέπει επίσης να τονίσω ότι οι τελευταίες νίκες του ΟΣΦΠ αποπνέουν άρωμα Κετσπάγια με ανάδειξη κυρίως της καλής αμυντικής λειτουργίας. Από την άλλη μεριά ο ΟΣΦΠ έφθασε σε απόσταση αναπνοής -2 από μάς έχοντας όμως ταυτόχρονα ξεμπερδέψει από δύο πολύ δύσκολα ντέρμπυ. Έτσι ιδιαίτερα με την τελευταία νίκη του βάζει το πιστόλι στον κρόταφο της ΑΕΚ η οποία αν θέλει να πααραμείνει στο "κόλπο" της διεκδίκησης πρέπει να φέρει θετικό αποτέλεσμα με μας την επόμενη Κυριακή. Σε περίπτωση ισοπαλίας και με δεδομένο ότι ο ΟΣΦΠ θα κερδίσει η διαφορά του από μας εξανεμίζεται, σε περίπτωση ήττας μας ναι μέν είμαστε -1 από τον Ολυμπιακό αλλά με σοβαρό ψυχολογικό disadvantage και με όλα τα παρελκόμενα (μουρμούρα για προπονητή, Σισσέ, ιδιοκτησιακό κ.λ.π.), σε δε περίπτωση νίκης μας παραμένει στους -2 παρακολουθώντας από κοντά αλλά έχοντας καλυμμένα τα νώτα του από την ΑΕΚ η οποία γρήγορα - γρήγορα θα βρεθεί εκτός. Βέβαια εκεί που ο Ολυμπιακός υστερεί φέτος κατά την γνώμη μου είναι σε παιχνίδια με τους λεγόμενους μικρούς όπου θα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας χωρίς όμως να έχει Λέτο, Μπελούτσι και με έναν Γκαλέτι που αμφιβάλω αν είναι ο Γκαλέτι των περασμένων χρόνων.
Εν τω μεταξύ εμείς κατεβαίνουμε την Κυριακή με την ΑΕΚ χωρίς ακραία back.
Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα.
Γιώργος
Πεμ 24 Σεπ 2009, 21:09 από Steavers