www.Green-Fans.com
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


Μόνο για πράσινες καρδιές Panathinaikos fans forum
 
ΠόρταλΦόρουμLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Επόμενο παιχνίδι

Εφημεριδες
Πρόσφατα Θέματα
» YΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ?????
Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε EmptyΤετ 17 Αυγ 2016, 15:22 από YIANNIS090807

» ?????
Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε EmptyΤρι 19 Φεβ 2013, 20:50 από Tropikano

» Πριμ δίχως όνομα στους παίκτες της ΑΕΚ
Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 13:07 από nice view

» Απίστευτα πράγματα..
Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε EmptyΤρι 13 Μαρ 2012, 12:30 από nice view

» Πίτσα γενεθλίων!
Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε EmptyΚυρ 11 Μαρ 2012, 00:27 από nice view

» ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε EmptyΣαβ 25 Φεβ 2012, 13:53 από nice view

» «Οι βάζελοι νομίζουν ότι έγιναν Ολυμπιακοί»
Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε EmptyΤετ 22 Φεβ 2012, 09:07 από nice view

Παρόντες χρήστες
115 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 115 επισκέπτες

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 380, στις Τρι 25 Μάης 2010, 19:41
Λεξεις Κλειδια
   Panathinaikos
Pao    Forum
   Green  fans
Panatha   Gate 13
 Panathinaikos
basket     volley
Panathinaikos  FC
Links


pao-google.com
Το πρασινο google

Greenvoice13
Η φωνη των παναθηναικων

La Curva Giallorossa
Roma fans



free web hostingHosting24.com web hosting

 

 Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
g3thanasis
Αρχαιος
Αρχαιος
g3thanasis


Αριθμός μηνυμάτων : 1062
Ημερομηνία εγγραφής : 28/07/2009
Τόπος : athina

Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε Empty
27102009
ΔημοσίευσηΟ "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε

Simon Kuper ,




Μία μέρα έναν Σεπτέμβρη, κάποιος τηλεφώνησε στον Χενκ Τεν Κάτε, τότε προπονητή του Άγιαξ. Ο Τεν Κάτε ακόμα και τώρα δεν αποκαλύπτει ποιος ήταν εκείνος που τον κάλεσε. Ο άγνωστος τον ρώτησε αν ενδιαφερόταν για δουλειά σε έναν μεγάλο σύλλογο, χωρίς όμως να αναφέρει ποιος ήταν αυτός. Ο Τεν Κάτε το σκέφτηκε. Μόνο ένας μεγάλος σύλλογος ήταν τότε σε αναζήτηση προπονητή, η Τσέλσι. Μήπως, ο σχεδόν άγνωστος τότε 52χρονος Ολλανδός ήταν στην αναμονή για να γίνει ο επόμενος Ζοζέ Μουρίνιο;



Στον εξωτερικό χώρο ενός καφέ δίπλα στο Αμστερνταμ, ο άγνωστος του είπε ότι το κλαμπ που ενδιαφερόταν ήταν όντως η Τσέλσι. Στις 27 Σεπτεμβρίου, ένα ιδιωτικό τζετ στάλθηκε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για τον Τεν Κάτε, οδηγώντας τον στο Λονδίνο και φέρνοντας τον πίσω στο Άμστερνταμ χωρίς κανένας από τον Άγιαξ να καταλάβει τίποτα. Στη συνέχεια, η Τσέλσι απέσπασε την υπογραφή του, προσφέροντας του ορισμένα από τα πετροδόλαρα του Αμπράμοβιτς. Από τα μέσα του Οκτώβρη, ο Τεν Κάτε ανέλαβε τον έλεγχο στο προπονητικό κέντρο στο Νότιο Λονδίνο. Ο Ισραηλινός Αβραάμ Γκραντ θα συνέχιζε να επιλέγει την 11αδα και να μιλάει στα ΜΜΕ (κάτι που αποτελεί πιθανότητα το πιο αδύνατο σημείο του Τεν Κάτε). Ωστόσο, ο Τεν Κάτε θα γινόταν στην Τσέλσι κάτι πολύ παραπάνω από τον τύπο που κρεμάει τα δίχτυα στα τέρματα του προπονητηρίου. Η πρόσληψη του αποτελούσε την μεγαλύτερη ένδειξη της ομάδας που ήθελε να δημιουργήσει ο Αμπράμοβιτς. Της μετά-Μουρίνιο Τσέλσι.

Ο Τεν Κάτε μεγάλωσε στο κέντρο του Άμστερνταμ, από Ολλανδό πατέρα και μητέρα από την αποικία του Σουρινάμ. Ήταν πάντα κοντά στην σουριναμέζικη πλευρά της οικογένειάς του. "Συνηθίζαμε να τρώμε στη γιαγιά μου", θα πει στον Ολλανδό Edwin Winkels, συγγραφέα του βιβλίου για την ιστορία της Μπαρτσελόνα. "Ήμασταν περίπου 30 και η γιαγιά έπρεπε να είναι στην κουζίνα όλο το Σαββατοκύριακο. Καθόμασταν στο τραπέζι σε δύο ή τρεις βάρδιες, με πρώτα τα παιδιά".

Το Σουρινάμ, μία χώρα στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής, με λιγότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, έχει βγάλει πολλά κορυφαία ονόματα του Ολλανδικού ποδοσφαίρου. Παίκτες όπως ο Ρουντ Γκούλιτ, ο Φρανκ Ράικαρντ, ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο Ένγκαρ Ντάβιντς και ο Πάτρικ Κλάιφερτ. Ο Τεν Κάτε δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτούς. Σε ηλικία 11 ετών πήγε στον Άγιαξ, όπου όμως δεν έμεινε για πολύ. Το περιβάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό, ενώ ο ίδιος δεν ήταν και σπουδαίος παίκτης. Ξόδεψε την καριέρα του σε μικρά ολλανδικά κλαμπ, κυρίως στους Go Ahead Eagles, έχοντας και μια γοητευτική "εκδρομή" στον Καναδά, όπου έπαιξε με τους Εdmonton Drillers. Ηταν ένας ασταθής εξτρέμ. Ορισμένες φορές έπαιζε εξαιρετικά, αλλά τις περισσότερες ήταν κακός.

Ο Τεν Κάτε ήξερε πως να κερδίσει τον Ροναλντίνιο Ο Τεν Κάτε ήξερε πως να κερδίσει τον Ροναλντίνιο Ωστόσο, αυτό που είχε σημασία για τον Αμπράμοβιτς δεν ήταν η ποιότητά που φανέρωνε ως παίκτης, αλλά η χρονική περίοδος και το μέρος στο οποίο έπαιξε ποδόσφαιρο. Ο Τεν Κάτε μεγάλωσε στο επίκεντρο της χρυσής εποχής του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Όταν ο μικρούλης Χένκι έκανε τα πρώτα του βήματα στο Άγιαξ στα μέσα της δεκαετίας του `60, το ολλανδικό στυλ ποδοσφαίρου που έχει μείνει στην ιστορία, μόλις ανακαλυπτόταν στο ανατολικό Άμστερνταμ: Εκπληκτική επίθεση, γρήγορες και άμεσες πάσες, παράταξη 4-3-3 και ποδόσφαιρο βασισμένο στο μυαλό. "Σχεδόν οι πάντες έπαιζαν 4-3-3 όταν ξεκινούσα, οπότε ωρίμασα σε αυτό το επιθετικό σύστημα και σε αυτή τη νοοτροπία", είπε κάποτε ο Τεν Κάτε. "Πάντα έπαιζα -και προπονούσα- σε ομάδες που πρόσφεραν ελκυστικό ποδόσφαιρο και δεν βασίζονταν από την ωμή δύναμη". Ο προκάτοχός του στην Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, προτιμούσε φυσικά τη δύναμη.

Λίγοι κατάλαβαν το πόσο ερωτευμένος ήταν ο Αμπράμοβιτς με το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Ο ολλανδικός τρόπος παιχνιδιού της δεκαετίας του `70 παραμένει το ιδανικό του. Ο κλειστός κύκλος των συμβούλων του ήταν πάντα πολύ... ολλανδικός. Αρχικά ο Γκους Χίτινγκ, ο μισθός του οποίου ως προπονητής της Εθνικής Ρωσίας πληρωνόταν πάντα κυρίως από τον Αμπράμοβιτς. Επίσης, υπήρχε ο πολύ ηλικιωμένος σκάουτερ που είχε στην ομάδα, ο Piet de Visser, ο οποίος του είχε πει: "Θα σου βρω έναν νέο Ρονάλντο πριν πεθάνω" και ο αθλητικός διευθυντής που είναι ακόμα στην Τσέλσι, Frank Arnesen, ο οποίος αν και Δανός, είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ολλανδία. Ήταν λοιπόν αναπόφευκτο κάποια στιγμή ο Ρώσος μεγιστάνας να έβρισκε έναν ευφυή θιασώτη του Ολλανδικού ποδοσφαίρου για να αναλάβει την ομάδα του.

Mε το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια Mε το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια Όπως πολλοί Ολλανδοί παίκτες της δεκαετίας του `70 -ο Γκους Χίτινιγκ, ο Λούις Φαν Γκαλ ή ο Ντικ Άντβοκατ-, ο Τεν Κάτε είχε... εμμονή με το ποδόσφαιρο. Ήταν προορισμένος να γίνει προπονητής. Ένα πρωί του 1989, στις 6.30 το πρωί, οι κάτοικοι γύρω από το μικρό γήπεδο των Go Ahead Eagles ξύπνησαν έντρομοι όταν τα φώτα του σταδίου άνοιξαν ξαφνικά. Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά, είδαν έναν τρελό έγχρωμο άνδρα να προπονεί μια νεανική ομάδα! Ένας μάλιστα κάλεσε την αστυνομία. Από τότε, ο Τεν Κάτε διηύθυνε τις πρωινές του συναντήσεις σε κλειστούς χώρους, επιμένοντας στο αντί-ολλανδικό τρόπο σκέψης στην δουλειά του.

Το μεγάλο του μειονέκτημα ως προπονητή, ήταν πάντα η απουσία δυνατών ονομάτων. Στην Ολλανδία προπονούσε πάντα μικρές ομάδες, καταφέρνοντας ωστόσο μεγάλα πράγματα. Οδήγησε την Φίτεσε και την Μπρέντα στις υψηλότερες θέσεις που τερμάτισαν ποτέ στο Ολλανδικό Πρωτάθλημα. Δύο φορές ψηφίστηκε ως καλύτερος προπονητής του Πρωταθλήματος. Στην Ουγγαρία, παρά το ότι έμενε χωρίς την οικογένειά του σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα και αντιστεκόμενος στα ακατάπαυστα κρούσματα ρατσισμού, πήρε το Κύπελλο με την MTK Βουδαπέστης. Όσον αφορά το σύντομο και όχι και τόσο ευχάριστο πέρασμά του από τη Γερμανία, όσο πιο λίγα αναφέρουμε, τόσο το καλύτερο.

Με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς Με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς Η καριέρα του έδειχνε ότι σταδιακά τον οδηγούσε στο πουθενά, μέχρι που τυχαία βρέθηκε να κάνει σκι στο ίδιο θέρετρο με τον Φρανκ Ράικαρντ. Ο Ράικαρντ ήταν επίσης προπονητής και επίσης Σουριναμέζος - Η Ολλανδία είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που "παράγει" μαύρους προπονητές-, επρόκειτο όμως για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας του. Ως παίκτης, είχε κερδίσει το Champions League με την Μίλαν και τον Άγιαξ. Σαν προπονητής ωστόσο, έδειχνε να του λείπει η επιδεξιότητα του Τεν Κάτε. Ήταν έτοιμος να αναλάβει μια δουλειά-αδιέξοδο, ως προπονητής στις ολλανδικές Αντίλες και πρότεινε στον Τεν Κάτε να τον ακολουθήσει. Ξαφνικά, η Μπαρτσελόνα κάλεσε και ο Ράικαρντ με τον Τεν Κάτε είχαν μια νέα δουλειά.

Στην αρχή ήταν δύσκολα. Το σπίτι του Τεν Κάτε στα περίχωρα της Βαρκελώνης έγινε αντικείμενο διάρρηξης τρεις φορές μέσα στις πρώτες μόνο βδομάδες του εκεί. Μια φορά μάλιστα κυνήγησε τους ληστές με έναν σιδερένιο λοστό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Τα πράγματα όμως βελτιώθηκαν γρήγορα. Η οικογένειά του μετακόμισε και λάτρεψε τα υπαίθρια γεύματα τις ζεστές καταλανικές νύχτες, όλες οι γενιές μαζί, όπως στο σπίτι της γιαγιάς στο Άμστερνταμ.

Ο Τεν Κάτε με τον Ράικαρντ σχημάτισαν το τέλειο δίδυμο. "Ήταν κάτι παραπάνω από μια απλή φιλία", δήλωσε αργότερα ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Ράικαρντ, γεννημένος διπλωμάτης, μιλούσε στα media και αναλάμβανε ειρηνευτικό ρόλο όποτε χρειαζόταν, κάτι που στη Μπαρτσελόνα απαιτείται συχνά. Με τον Τεν Κάτε είχε τις ίδιες ιδέες για το ποδόσφαιρο. "Κοίτα, μεγάλωσα με παίκτες από τη δεκαετία του `70", μου είπε κάποτε. "Και αυτούς που βλέπεις ως είδωλα όσο μεγαλώνεις, τους έχεις για πάντα σε εκτίμηση. Αργότερα είχα τριγύρω μου πολλούς μεγάλους παίκτες, αλλά όσο παράξενο κι αν ακούγεται, συνεχίζεις να βλέπεις ως είδωλα αυτούς από τα `70". Στην Μπαρτσελόνα, με παίκτες σαν τον Ροναλντίνιο, τον Σαμουέλ Ετό και αργοτερά τον Λιονέλ Μέσι, ο Ράικαρντ και ο Τεν Κάτε δημιούργησαν μια ομάδα-φόρο τιμής στην Ολλανδία των seventies.

Ο ρόλος του Τεν Κάτε ήταν κρίσιμος. Ένας ήπιος... παρανοϊκός, ο οποίος ήταν πάντα σε επιφυλακή, σε εγρήγορση αν κάποιος προκαλούσε μπελάδες στην ομάδα . Ποιός μηχανορραφούσε έναντι ποιού μέσα στα αποδυτήρια; Ο Τεν Κάτε "είναι ο συναγερμός που είναι πάντα σε λειτουργία", είχε πει ο Ράικαρντ. Ο Τεν Κάτε, ο οποίος έμαθε γρήγορα τέλεια ισπανικά, με τις παιδικές διακοπές του σε παραλίες δίπλα στην Βαρκελώνη να βοηθούν, εξήγησε: "Ακούω καλά και πάντα εντοπίζω τα πράγματα γρήγορα. Βλέπω νωρίτερα από τον καθένα όταν κάτι συμβαίνει με κάποιον παίκτη, όταν δεν λειτουργεί σωστά. Τότε, θα πως στον Φρανκ: `Πρόσεχέ τον, επειδή δεν είναι χαρούμενος` ή `Δεν είναι καλός στην προπόνηση την τελευταία βδομάδα`. Είναι θέμα εμπειρίας. Είμαι προπονητής για πολλά χρόνια. Είμαι ένα κοινωνικό ζώο". Ο Τεν Κάτε, αντιλήφθηκε αμέσως για παράδειγμα, ότι δεν πρέπει ποτέ να φωνάζεις στον Ροναλντίνιο. Ούτε δημόσια, αλλά ούτε και ιδιαιτέρως. Ο παίκτης ανταποκρινόταν μόνο δείχνοντάς του φιλική στάση.

Ο Ράικαρντ ήταν πάντα καλός, αλλά ο Τεν Κάτε δεν είχε πρόβλημα να γίνει αντιπαθής. Αν η Μπαρτσελόνα δεν έπαιζε καλά, ο Τεν Κάτε "έβγαινε" από το κλουβί του άμεσα για να βάλει τις φωνές στους παίκτες στα αποδυτήρια. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν ίσως η κατάκτηση του Champions League στο Παρίσι το 2006. Πολύ λίγοι παρατήρησαν τον μεσήλικα Ολλανδό στον πάγκο δίπλα στον πρώτο προπονητή, ωστόσο η συνεισφορά του Τεν Κάτε στην ψυχολογία και την τακτική ήταν ανάλογη του Ράικαρντ. Όταν άφησε την Μπαρτσελόνα στο τέλος της χρονιάς για να αναλάβει την πρώτη ομάδα του Άγιαξ, είπε: "Έχω μια πολύ σημαντική αποστολή εδώ, η οποία είναι κάτι παραπάνω από τα να είσαι βοηθός κάποιου". Ο τότε μέσος της Μπάρτσα, Λουντοβίκ Ζιουλί υποστήριξε: "Ο Τεν Κάτε ήταν αυστηρός, ίσως και δυνάστης ακόμα. Όταν έφυγε, τα πράγματα ξέφυγαν από τον Ράικαρντ και αυτό δεν θα συνέβαινε αν ο Τεν Κάτε έμενε".

Ο Τεν Κάτε είχε πει στο ολλανδικό περιοδικό "Voetbal International": "Η περίοδος που πέρασα στη Μπαρτσελόνα ήταν πολύ σημαντική για το μετέπειτα ενδιαφέρον της Τσέλσι. Ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο Λονδίνο. Μπορώ να το καταλάβω, καθώς η ομάδα έπαιζε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και το συνδύασε με τις κατακτήσεις τίτλων. Καταφέραμε κάτι σημαντικό, ωστόσο ο ρόλος του Φρανκ ήταν σημαντικότερος από τον δικό μου. Ήταν εκείνος που έμενε ήρεμος ακόμα και στις αναταραχές".

Σε... αυτοκόλλητο με τη φανέλα των Go Ahead Eagles Σε... αυτοκόλλητο με τη φανέλα των Go Ahead Eagles Η Ολλανδία δεν είναι ένα έθνος εργασιομανών. Η Εθνική ιδέα είναι να αποσυρθείς από τη δουλειά στα πενήντα και να κάνεις "περίεργα πράγματα". Ο Τεν Κάτε είχε πει ότι ο Αγιαξ θα ήταν η τελευταία του δουλειά. Στην πραγματικότητα, οι 15 μήνες του στο Άμστερνταμ έδειξαν γιατί παρά την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί, δεν θα αναλάμβανε ποτέ πρώτος προπονητής στην Τσέλσι. Για ακόμα μια φορά κατάφερε πράγματα. Βελτίωσε τους νέους παίκτες του Αγιαξ. Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ και ο Ράιαν Μπάμπελ πήραν μεταγραφές για την Ρεάλ Μαδρίτης και την Λίβερπουλ. Κέρδισε αρκετούς αγώνες -Ο Άγιαξ έχασε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική την πρώτη του χρονιά-, αν και απέτυχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ωστόσο, ήταν πολύ κακή η δημόσια εικόνα του. Ξεσπούσε στα μίντια και στους παίκτες του, φανερώνοντας μια διάθεση κακεντρέχειας. Σαν front man, ο Τεν Κάτε δεν έχει την ηρεμία του Ράικαρντ. Φεύγοντας από τον Άγιαξ, είχε πει σε έναν δημοσιογράφο: "Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να μιλάω σε ανθρώπους σαν εσένα. Στον Τύπο. Θα είμαι και εγώ υπεύθυνος για την ενδεκάδα της Τσέλσι, όπως ήταν και οι συνεργάτες μου στον Άγιαξ. Όμως, το καλό είναι ότι δεν θα πρέπει να δικαιολογούμαι για τις επιλογές μου στον Τύπο". Η κακία ήταν κλασικό δείγμα Τεν Κάτε. Αναμφίβολα, τα περισσότερα μέλη της διοίκησης του Άγιαξ χάρηκαν με την αποχώρησή του. Δεν ήταν καλεσμένος ούτε καν στην συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανήγγειλαν την αποχώρησή του.

Eνα από τα στοιχεία που κράτησε στον Άγιαξ ήταν η επιμονή του. "Νομίζω το ότι συνεχώς αναζητώ το καλύτερο από τον εαυτό μου, αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμή μου. Αυτό περνάει και στους άλλους. Αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι έχω αρχίσει να δείχνω πολύ μεγαλύτερος .Έπαθα σοκ όταν είδα τον εαυτό μου στην τηλεόραση πρόσφατα". Ένας δύσκολος άνθρωπος, αλλά ένας καλός κόουτς. "Το αν είναι καλός άνθρωπος ή όχι δεν έχει σημασία. Προπονεί καλά", είχε πει ο Γουίλεμ φαν Χάνεγκεν, ένας από τους καλύτερους Ολλανδούς της δεκαετίας του `70.

Στον πάγκο της Τσέλσι Στον πάγκο της Τσέλσι Όταν πήγε στην Τσέλσι έπρεπε να δουλέψει με τον Αβραάμ Γκραντ, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ήταν βαρύ όνομα και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που γοήτευε τον Αμπράμοβιτς. Σε αντίθεση με τον Μουρίνιο, ο Ισραηλινός δεν μπορούσε πάρει με τος μέρος του τους παίκτες και να τους στρέψει εναντίον του αφεντικού του. Ηταν ένα πλάσμα του Αμπράμοβιτς και θα έκανε ότι του έλεγε εκείνος. Αλλά ο Αμπράμοβιτς ήθελε ξεκάθαρα και έναν Ολλανδό στο "μίγμα" της Τσέλσι. Η πρώτη του επιλογή θα ήταν ο Χίντιγκ, ο οποίος όμως δεν ήταν ποτέ εργασιομανής και ήδη ένιωθε πολύ μεγάλος. Δεν ήθελε να ξυπνά 7 το πρωί και να προπονεί 70 παιχνίδια τη σεζόν και αυτό φάνηκε και από το όταν ανέλαβε τελικά την Τσέλσι μετά την απόλυση του Σκολάρι, αλλά δεν συνέχισε στον πάγκο της. Προτιμά να μένει σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο της Μόσχας με την όμορφη σύζυγό του.


Ο Τεν Κάτε όμως αντιπροσώπευε την ίδια φιλοσοφία με τον Χίντιγκ και όπως ο Γκραντ, δεν ήταν τόσο μεγάλο όνομα ώστε να... εξεγερθεί εναντίον του αφεντικού του. Λίγο μετά την άφιξή του στο Λονδίνο είπε: "Στην Τσέλσι, με όλη την ποιότητα που έχουμε, μπορούμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο με νοοτροπία νικητή, όχι χαμένου. Νομίζω ότι αυτή η αλλαγή στην νοοτροπία είναι τεράστια. Μεγαλύτερη από ό,τι φαντάζεται ο καθένας. Το να μπαίνεις στο γήπεδο έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι δεν πρόκειται να χάσουμε με το να μπαίνεις και να λες ότι θα κερδίσουμε και πρέπει να δουλέψουμε για να το πετύχουμε έχει μεγάλη διαφορά. Θα χρειαστεί πολύς κόπος και δουλειά στο γήπεδο για να πείσουμε τους παίκτες ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος για να παίξουμε ποδόσφαιρο, ένας τρόπος ο οποίος ευχαριστεί τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο", ενώ πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Είμαστε μεγάλη ομάδα και χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οπότε η αλλαγή πρέπει να γίνει βήμα-βήμα".

Την ίδια ακριβώς φιλοσοφία ήρθε να εφαρμόσει και στον Παναθηναϊκό, όπου πρόσφατα αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι απεχθάνεται τις σχέσεις με τα μίντια, πόσο μάλλον με τα ελληνικά. Ο Τεν Κάτε πληροφορήθηκε από τους άμεσους συνεργάτες του για τα όσα του καταλογίζουν, για τις περίφημες δηλώσεις του Εντόι, ακόμα και για προβλήματα στις σχέσεις του με παίκτες, τα οποία υπάρχουν ίσως μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Και έκανε κάτι το οποίο φάνταζε απόλυτα λογικό σε όσους τον γνωρίζουν. Ίσως μάλιστα περίμεναν το ξέσπασμά του νωρίτερα. Σε αυτό συνετέλεσε και η μαζική αποδοκιμασία του κόσμου κατά την αλλαγή του Νίνη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά το τέλος του ματς παραδέχτηκε πως έπρεπε να γίνει αλλαγή καθώς ήταν εξασθενημένος από την ίωση που είχε περάσει. Ο Τεν Κάτε γνωρίζει ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον έχει σε εκτίμηση και συνέδεσε φυσικά τα δημοσιεύματα για το πρόσωπο του με τις αποδοκιμασίες.

[color=cyan]Οι περισσότεροι που δέχτηκαν πόλεμο από τα μίντια στη χώρα μας δεν κατάφεραν να στεριώσουν. Μένει να δούμε αν θα το καταφέρει ο "άγνωστος" κύριος Τεν Κάτε, ο οποίος έχει δηλώσει πως αν φέτος δεν πάρει το Πρωτάθλημα, θα είναι αποτυχημένος.[/color]
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Μοιραστείτε αυτή τη δημοσίευση στο: reddit

Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε :: Σχόλια

avatar
Απ: Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε
Δημοσίευση Τρι 27 Οκτ 2009, 15:43 από greenfalcon
Τον ΤενΚάτε δεν τον θέλει το Βαρδινογιαννέϊκο. Τον άφησαν βορρά στα δόντια εφημερίδων όπως ο "Πρωταθλητής "και το "φως", ενώ τον πολεμούν ακόμη και η δική μας "ντέρμπυ" και η "ανεξάρτητη" Γάτα. Συντονισμένα προσπαθούν να περάσουν πως: 1ον οι επιτυχίες μας είναι αποκλειστικά έργο ταλέντου, ατομικές προσπάθειες 1 παίκτη κτλ. 2ον Εύνοια διαιτητών. Κάνουν όλοι την τρίχα τριχιά. Εφευρίσκουν πέναλτυ σε Κουτσιανικούληδες, κάνουν φασαρία για 1 φάουλ που δόθηκε ανάποδα κτλ. 3ον Προσπαθούν να βάλουν σε στόματα άσχετων δηλώσεις που υποτιμούν την προσωπικότητα και τις ικανότητες του προπονητή. 4ον Βάζουν φυτιλιές για δήθεν διχόνοια στα αποδητήρια. Η εξήγηση υπάρχει κύριοι: Ο ΠΑΟ θα παίξει σίγουρα καλύτερο ποδόσφαιρο και μάλιστα με την προσθήκη καλού σέντερ μπακ θα δέσει και στην άμυνα και θα δέχεται δύσκολα γκολ. Αυτό το γνωρίζει η διοίκηση που όμως προτιμά να διώξει τώρα τον ΤενΚάτε, να τοποθετήσει ένα ανδρείκελλο στη θέση του, ώστε μόλις η ομάδα βελτιωθεί, ο Ολλανδός να είναι ήδη πολύ μακριά, να μην πιστωθεί την επιτυχία του και παράλληλα να εμφανιστούν κάποιοι ως σωτήρες της ομάδας, ήρωες που έσωσαν τον ΠΑΟ από τον...άμπαλο. Αυτό είναι το σχέδιο κύριοι. Ετοιμαστείτε για προπονηταρά Ρότσα, Βαζέχα, Νιόπλια. Δεν τους κακολογώ, αλλά μη μου τους βγάλουν και καλύτερους από τον ΤενΚάτε. Έλεος...Μας βλέπουν και παραέξω, στην Ευρώπη κι εκεί δυστυχώς δεν έφτασε ακόμη η "Derby".
geof1957
Απ: Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε
Δημοσίευση Τρι 27 Οκτ 2009, 16:34 από geof1957
greenfalcon έγραψε:
Ετοιμαστείτε για προπονηταρά Ρότσα, Βαζέχα, Νιόπλια. Δεν τους κακολογώ, αλλά μη μου τους βγάλουν και καλύτερους από τον ΤενΚάτε. Έλεος...Μας βλέπουν και παραέξω, στην Ευρώπη κι εκεί δυστυχώς δεν έφτασε ακόμη η "Derby".
Αυτο τωρα τελευταια πολυ το ακουω στα ΜΜΕ (Μεσα Μαζικης Εξουθενωσης ), και ειδικα στην εκπομπη του γκοντζου και των συν αυτω , καθε βραδυ και νωρις το πρωι.
Αν αυτο αληθευει , επειδη το εχω ξαναζησει ,( με τον ΟΣΙΜ ), καλυτερα ολοι οι κηφηνες που το σχεδιαζουν να κρυφτουν απο την χωρα .
Θα πνιγουν απο το φτυσιμο .

Δεν φτανει που ισοπεδωνουν την δουλεια ενος ανθρωπου που οι ιδιοι μας επεβαλλαν , και οχι μονο .τον καθιερωσαν και απο πανω!.
Πρεπει να καταλαβουν οτι θα πανε με αυτον μεχρι τελους και θα κριθουν μαζι του!!!!!!!


ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!!!!

(Και φυσικα αναφερομε στον ΒΑΖΕΧΑ και ΡΟΤΣΑ )
g3thanasis
Απ: Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε
Δημοσίευση Παρ 30 Οκτ 2009, 10:02 από g3thanasis
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ.....

Ένα κείμενο από το Board των GreenWebFans
( Όσοι δεν γραφτήκατε ακόμα να γραφτείτε:
http://board.greenwebfans.com/forum/ )

Το να ζει κανείς σε αυτή τη χώρα μοιάζει με ακροβασία ανάμεσα στην κόλαση και τον παράδεισο, την γη της επαγγελίας και τον βόθρο, την περηφάνια και την ξεφτίλα και είναι τόση λεπτή αυτή η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές που είναι πολύ εύκολο να τις μπερδέψεις, μια καθημερινότητα υπό καθεστώς συνεχούς vertigo, στο άρθρο που διαβάζετε θα μιλήσουμε για τον βόθρο με τους ξεφτίλες που πρέπει να διαβούμε αλώβητη για να ανακτήσουμε την χαμένη μας υπερηφάνεια και να φτάσουμε ξανά μετά από χρόνια στην γη της επαγγελίας.

Αρκετά περίεργη η εισαγωγή αλλά ας περάσουμε στο προκείμενο, τις τελευταίες εβδομάδες ζούμε την κορύφωση ένος λυσσαλέου πόλεμου των εγχώριων αθλητικών δημοσιογράφων ενάντια στον προπονητή του ποδοσφαιρικού τμήματος Χενκ Τεν Κάτε, το μέτωπο είναι ενιαίο και αραγές, από των πρωκταθλητή μέχρι την πράσινη, το αποτέλεσμα ήταν το ξέσπασμα του Ολλανδού μετά τον νικηφόρο αγώνα με τον παοκ και την γιούχα του κόσμου για την αλλαγή του Νίνη, το κείμενο που διαβάζετε είχε ετοιμαστεί πριν από το συγκεκριμένο γεγονός και δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από αυτό στο ύφος που θα γραφόταν απλώς έχει πολύ μεγάλη αξία σημειολογικά και θα αναλυθεί στην συνέχεια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, άς τα αναλύσουμε, ας κάνουμε ένα λογαριασμό για να καταλήξουμε σε μία σούμα, και ξεκινάμε με τον τομέα που ονομάζεται αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα., αν ανατρέξουμε στο τι είναι ο δημοσιογράφος γενικός θα βρούμε τα παρακάτω: Δημοσιογράφος ονομάζεται το πρόσωπο που ασχολείται με την συλλογή και τη διάδοση πληροφοριών προς το κοινό σχετικά με την επικαιρότητα, τα προβλήματα που υπάρχουν,τους ανθρώπους, τα θέματα που τους απασχολούν κ.α. Οι δημοσιογράφοι συλλέγουν πληροφορίες, είτε προφορικά είτε γραπτά, και τις δημοσιεύουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υπάρχει η άποψη οτι ο δημοσιογράφος θα πρέπει να είναι αντικειμενικός φορέας ειδήσεων, συγκεντρωμένος στο περιεχόμενο του άρθρου του χωρίς άλλες διαδικαστικές ανησυχίες ώστε η ορθότητα, η πληρότητα και ο τρόπος έκφρασης να συντελούν στη συνολική ποιότητα. Κάτι τέτοιο όμως είναι λάθος και εξ’ ορισμού αδύνατον. Εφόσον μπαίνουν στη μέση ζητήματα όπως η επιλογή μιας είδησης ανάμεσα σε τόσες άλλες, ο χρόνος και ο τόπος στον οποίο αυτή θα αναπαραχθεί, το προσωπικό ύφος και ο σχολιασμός του δημοσιογράφου, καταρρίπτεται αμέσως η αντικειμενικότητα, και φανερώνεται η χροιά του υποκειμενικού που υπάρχει σε κάθε δημοσιογραφική δραστηριότητα..

Ηρθε η ώρα να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο, μια κατάδυση στον βούρκο που ονομάζεται ελληνική α(θ)λητική δημοσιο(καφρία)γραφία, έχετε αναρωτηθεί ποτέ από ποιους αποτελείται ; 25 με 30 άτομα είναι όλοι κι όλοι οι τύποι που κάνουν κουμάντο, εκδότες, διευθυντές, αρχισυντάκτες και δημοσιογράφοι που έχουν μόνιμες και σημαίνουσες θέσεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια, αυτοί είναι που χαράζουν γραμμές και διαμορφώνουν καταστάσεις, οι υπόλοιπη κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία είναι η θεληματάρηδες των ανωτέρω με την κρυφή ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γίνουν βεζύριδες στην θέση του βεζύρη οπότε κάθε ελπίδα για ανεξάρτητη και προσωπική άποψη πάει περίπατο αγκαζέ με τις φιλοδοξίες. Πάμε να δούμε λοιπόν από πιο κοντά τους φεουδάρχες του εγχώριου αθλητικού τύπου, αυτούς που θεωρούν εαυτούς πεφωτισμένους και έχουν και την ιδία απαιτήσει και από εμάς τους κοινούς θνητούς. Θα περίμενε κανείς άτομα με προσωπικότητα, που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και έχουν φάει το ρεπορτάζ με το κουτάλι περνώντας με τις ώρες χρόνο από την ζωή τους σε γήπεδα και στάδια, όποιος πιστεύει όλα τα ανωτέρω πλανιέται πλάνη οικτρά, ώρα λοιπόν να ανοίξουμε το καπάκι του βόθρου (προσοχή ακολουθεί δυσωδία αφόρητη), το τι βρίσκει κανείς μέσα σε αυτό το συνάφι είναι απίστευτο, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο (και δεν μιλάμε για της βοϊδοσχολές που έχουν ιδρύσει οι ίδιοι για κονομάνε και αναπαράγουν το θλιβερό τους είδος), ελάχιστοι είναι αυτοί που παρακολουθούν αγώνες από τα δημοσιογραφικά θεωρία, ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν ρεπορτάζ, η συντριπτική τους πλειοψηφεία αποτελείται από ανθρώπους που δεν αγάπανε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας απλά εξυπηρετούν συμφέροντα πρώτα από όλα δικά τους και ύστερα αυτών που τους χρηματοδοτούν, αρθρογραφούν από τα γραφεία τους παράγοντας αρθρα που στηρίζονται πάνω στους ρουφιάνους της κάθε ομάδας και εξυπηρετούν την προπαγάνδα που πρέπει να προωθήσουν, πόσο περήφανος θα ήταν ο Γκέμπελς αν μπορούσε να δει το τι ανταπόκριση έχει βρει η επιστήμη του στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στην χώρα που ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται όπως γουστάρει, να δει κανείς κάτι λιβελογράφους που έχουν αναγορευθεί σε δάσκαλοι της δημοσιογραφίας να γελά και το παρδαλό κατσίκι σε τέτοιο βαθμό που νομίζεις ότι έχει καπνίσει ένα σακί χόρτο Μαρόκου. Ένα απλό τέστ θα πείσει και τον πιο δύσπιστο, παρακολουθήστε για μία εβδομάδα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όπου φυσάει ο άνεμος πάω και άμα γουστάρει ο εντολοδόχος διαμορφώνω και την φορά του ανέμου, για ποια δημοσιογραφία μιλάμε κύριοι; δεν υπάρχει αντικειμενικότητα ούτε καν χρειά υποκειμενικότητας γιατί πολύ απλά αυτό που παράγουν οι παραπάνω δεν είναι δημοσιογραφικό έργο, το μόνο που παράγουν είναι ισολογισμοί, με αυτά που γράφω το λογιστικό κέρδος που θα έχω είναι τόσο οπότε στα παπάρια μου και η συλλογή και η διάδοση πληροφοριών προς το κοινό σχετικά με την επικαιρότητα. Μην πεταχτεί κανείς εξυπνάκιας και μου πει πως μιλάω χωρίς αποδείξεις γιατί θα γράψω κανενα τόμο για ολόκληρα συγκροτήματα που χρηματοδοτούνται από το κράτος το παρακράτος και κανα 2 μεγιστάνες ενώ συγχρόνως φοροδιαφεύγουν ασύστολα και συγχρόνως υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις από τα επίσημα δικαστήρια του κράτους (ότι έχει απομείνει από αυτό), μιλάμε πλέον για εταιρίες που ελέγχουν τα μ.μ.ε. που λειτουργούν με αρχές συμμορίας και που έχουν καταπατήσει κάθε ίχνος δεοντολογίας, κάπου διακρίνω το εξυπνάκια που θα πει, ρε ξερόλα υπερβάλεις και τσουβαλιάζεις, λοιπόν μεγάλε μια στιγμή να κλίσω το καπάκι του βόθρου γιατί τόση δυσωδία δεν αντέχεται και επανέρχομαι, συνεχίζω για να κλείσω το θέμα α.ρ.δ. ανακεφαλαιώνοντας και επειδή τα σεντόνια κουράζουν οι παραπάνω χαρακτηρισμοί για την καταστάση των μμε και ειδικότερα των αθλητικών στην χώρα μας όχι μονό δεν υπερβολικοί αλλά ακριβώς το αντίθετο η κατάσταση είναι πολύ πιο τραγική από την δική μου περιγραφή.

Χενκ Τεν Κάτε, ήρθε από την Τσέλσι που ήταν βοηθός του Γκράντ ( τώρα ποιος ήταν ακριβώς βοηθός ας ρωτήσουμε τον Τέρι αυτός θα ξέρει καλύτερα ) την ομάδα που έχασε το champions league στα πέναλτι, ήταν βοηθός του Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το champions league και το πρωτάθλημα Ισπανίας, ήταν πρώτος προπονητής στον Αγιαξ που έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία και για 1 γκολ διαφορά, ένας Αγιαξ με ένα από τα πιο χαμηλά ρόστερ δυναμικότητας όλων τον εποχών που για αστέρι της είχε τον γερασμένο Ντάβιντς που ακόμα και αυτός τον μισό σαιζόν την έβγαλε τραυματίας, με τον Αγιαξ κατέκτησε ένα κύπελλο και 2 σούπερ καπ, παίχτες σαν τον Ροναλντίνιο, Τέρι, Ντάβιντς , Μέσι , Σνάιντερ στάζουν μέλι για τον Ολλανδό όταν τους ρωτάς για την προπονιτική του αξία, ακόμα και ο Μαχλάς που τον είχε προπονητή στην Φίτεσε και μαζί του βρήκε πρώτος σκόρερ σε Ολλανδία και ευρώπη έχει παραδεχτεί ότι με Τεν Κάτε έμαθε πάρα πολλά πράγματα κυριώς σε θέματα τακτικής. Ο Τεν Κάτε ήρθε στη ομάδα σε μία μεταβατική περίοδο όπως όλοι ξέρουμε, ανέλαβε μια ομάδα που μάζευε τα κομμάτια της, μια ομάδα που το υλικό της δεν ήταν δική του επιλογή, μια ομάδα που η λέξη επιθετικό ποδόσφαιρο της ήταν άγνωστη ( λίγους μήνες πριν ο Παναθηναϊκός του Πεσέιρο διεκδικούσε το πρωτάθλημα στα πηγάδια με σέντερ φόρ τον Σαριέγκι), και κατάφερε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σαιζόν να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο (καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος ) τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του στο champions league κερδίζοντας την Ιντερ στο Μιλάνο αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο γιατί έμεινε απροστάτευτος από τους εχθρούς εντός τον τειχών, δεν έψαξε για δικαιολογίες πήρε την ευθύνη επάνω του και ξεκίνησε την τρέχουσα περίοδο με μια δική του ομάδα που χτίστηκε κάτω από τεράστιες αμφισβητήσεις για το πόσο θα μπορεί να είναι αποτελεσματική, το σημαντικότερο όλων και αυτό που ενόχλησε ήταν ότι έδιωξε από την ομάδα την σαβούρα ( Γκούμα, Τζιώλη, Μάντζιο, Κλέιτον, κλπ) η οποία σαβούρα αποτελούσε για τους αξιολάτρευτους δημοσιογράφους μοναδική πηγή έμπνευσης, επίσης ο Τεν Κάτε τα έχωσε στον Γιώργο Βαρδινογιάννη ( δήλωση περί ανεμόμυλων), δεν άφηνε κανένα περιθώριο για να παίξουν μπάλα οι ρουφιάνοι αφού είχε δήλωση ευθύς εξαρχής ότι θα απαντά πάντα και θα αναλύει οποιαδήποτε ερώτηση αφορά τεχνικά ζητήματα (τι τους βάζεις και εσύ δύσκολα) , έχουμε και λέμε λοιπόν προπονητής που δεν πάιρνει χαρτάκι, που κατέχει το τόπι και πως παίζεται το ρημάδι και τέλος έχει στην απέξω τα δικά μας τα παιδιά, την χάλασε την μανέστρα ο κόουτς στους πεφωτισμένους σίγα μην τον άφηναν στο έτσι, μαλάκας είσαι να βρει επιτέλους ο Παναθηναϊκός προπονητή και να σπάσει ένα κατεστημένο που μας ταΐζει τα τελευταία 13 χρόνια, στην γωνία τον περίμεναν, η ευκαιρία τους δόθηκε με τις πρώτες στραβές στην Ευρώπη, και αρχίσανε οι χοροί των επιθέτων τι αδιόρθωτος, τι υπερφίαλος , τι αιθεροβάμων , τι άσχετος , τι μεθύστακας , τι τεντοπανάς , τι παϊτέρης , επίθετα από ανθρώπους που θέλουν να αποκαλούν τον εαυτό τους δημοσιογράφους, και τι τους απάντησε ο αθεόφοβος αντί να υποκλιθεί στην αντικειμενική τους κρίση, είμαι νικητής, είμαι νικητής τους είπε και κάνει το 7Χ7 στο πρωτάθλημα, οπότε αλλάζει το καλαματιανό από τους άρδ που το γυρίζουνε στο βαρύ ζεϊμπέκικο, η ομάδα δεν προσφέρει θέαμα. Όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο το γαμάς κύριε πρόεδρε ή δε το γαμάς; Aυτοί που όλη την προηγούμενη σαιζόν γκαρίζανε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για απώλεια τίτλου και πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα το θέαμα και να κοιτάξει την ουσία να παίρνει τους βαθμούς που δίνουν το πρωτάθλημα φέτος μας λένε το ακριβώς το αντίθετο ή το πάνε λίγο πιο πέρα για τους περάσουμε και για έξυπνους θέλουν λεέι και τα δύο, την απάντηση την έδωσε ο Καραγκούνης αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν την περίμενα να την ακούσω από το στόμα του Γιώργαρου τι μας περάσατε για την Μπαρτσελόνα, άντε ρε τραβάτε για καμιά κωλονοσκόπηση μπας και έρθετε στα ίσα . Στο θέμα του Νίνη ο ίδιος ο παίχτης απάντησε στους προπονητές της κερκίδας ότι πριν από τον αγώνα ήξερε ότι δεν θα έπαιζε όλο το 90λεπτο λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε, αλλά εγώ θα το πάω ακόμα πιο κάτω το όλο θέμα. Δύο χρόνια πιο πριν με εντολή της διοίκησης ο Πεσέιρο έστειλε τον πιο ταλαντούχο Ελληνα ποδοσφαιριστή να γυαλίζει τον πάγκο και να υπόκειται σε καψώνια μπαίνοντας σε αλλαγές καθυστερήσεων στο 90φεύγα , πλήρωνε την σύλληψη από τον φακό της τηλεόρασης να λέει στον Μήτρογλου ότι στην 13 κάθονται οι πιο εκδηλωτικοί οπαδοί της ομάδας αλλά οι μαλάκες τις διοίκησης δεν τους επιτρέπουν την είσοδο σε αυτή. Την επόμενη χρονιά με τον Τεν Κάτε το κακό μεγαλώνει καθώς στο ενδιάμεσο ο Σωτήρης έχει καει από της απανωτές προετοιμασίες με εθνική ανδρών και ελπίδων , ο Ολλανδός τον πιστεύει του δίνει ευκαιρίες αλλά μικρός δεν μπορεί να ανταποκριθεί, με αυτή την εικόνα και θέλοντας να το ξυπνήσει σε μία προπόνηση τον κατσαδιάζει για τα καλά (ως γνωστό δεν χαρίζει κάστανα σε κανένα παίχτη), την άλλη μέρα όλο το σκηνικό μεταφέρετε αυτούσιο στις εφημερίδες , ο Τεν Κάτε ξεσπά και δηλώνει πέστε σε αυτό τον μπάσταρδο (τον ρουφιάνο των ρουφιάνων) ότι εγώ τον Νίνη θα τον κάνω πολύ μεγάλο παίχτη. Μερικούς μήνες αργότερα ο πιτσιρικάς βγάζει μάτια, είναι ότι πιο εξελίξιμο και ελπιδοφόρο έχει ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι ο ιδανικός επόμενος ηγέτης της ομάδας και έχει αναγκάσει όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλάμπ τις Ευρώπης να ασχολούνται μαζί του, έτσι είναι κύριοι έσεις με τα λόγια σας και αυτός με τις πράξεις του.

Αυτό το άρθρο το γράφω για εσένα αδερφέ μου, για έσένα που όταν σε ρωτάνε τι ομάδα είσαι απαντάς περήφανα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και όχι βάζελος, σε εσένα που κατανοείς το πόσο σημαντικό είναι να σταματήσει η αιμορραγία τίτλων, η αιμορραγία οπαδών, η αιμορραγία του ειδικού βάρους της ιστορία του συλλόγου, δεν σου ζητάω να ασπαστείς την δική μου άποψη ότι ο Χενκ Τενκ Κάτε είναι μεγάλος προπονητής, σκέψου όμως ότι αυτός ο άνθρωπός , και γνωρίζει που έχει έρθει, και τι απαιτήσεις έχει ο κόσμος , και σεβασμό δείχνει στην ιστορία και στο κόσμο της ομάδας, και δεν κοιτά να κάνει δημόσιες σχέσεις αλλά κοιτά την δουλεία του και μόνο αυτή, και δίκαιος είναι με τους παίχτες ( αποκορύφωμα η δηλώσεις Κλέιτον), και πολύ καλύτερος είναι από τον Σουμ που πέτυχε και από τους Σάντος , Μαλεζάνι , Σκάζνι , Μπάκε , Πεσέϊρο που στηρίχθηκαν έως κάποιο σημείο, μην κάνουμε τον ίδιο λάθος ξανά (όσοι το έκαναν) να καταπίνουμε αμάσητο τον ίδιο πόλεμο που έκαναν σε Οσίμ και Μαρκαριάν και όταν αυτοί έφυγαν καταλάβαμε την αξία τους (όσοι δεν την είχαν καταλάβει νωρίτερα). Κάπου όλα αυτά τα χρόνια με το προηγούμενο καθεστώς χάσαμε τον ρόλο μας, και ως ένα μεγάλο βαθμό δικαίως, γίναμε περισσότερο κριτική από όσο έπρεπε και ξεχάσαμε ότι η θέση μας είναι στην κερκίδα να τραγουδάμε για την αρρώστια μας, να σπρώχνουμε την ομάδα μας προς τα εμπρός και όχι να αποτελούμε τροχοπέδη, προσοχή δεν λέμε να γίνουμε ούτε πρόβατα ούτε τυφλοί χειροκροτητές, αλλά αλήθεια υπάρχει κάποιος που έχει ολοκληρωτικά πειστεί ότι ο προπονητής αυτός είναι ανίκανος να οδηγήσει την ομάδα ξανά στην κορυφή, αυτό είναι που φοβούνται οι αρδ και προσπαθούν να δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας στον σύλλογο είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθούμε; Ο δρόμος είναι ανηφορικός και μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλος ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και η σαβούρα στον πάτο της θάλασσας, όλοι οι υπόλοιποι μαζί μια γροθιά τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Για τους άρδ τι πω, για όλα αυτά τα χυδαία που έχουν γράψει για ένα άνθρωπο που έχει πραγματικό επίπεδο και δεν είναι σαν την μούρη τους, θα τελειώσω θέλοντας να τονίσω πιο είναι το ποιόν τους παραθέτοντας ένας γεγονός που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση , 13/04/2008 στην Ελληνική επικράτεια δεν είχαμε ούτε θεομηνίες, ούτε βομβιστικές επιθέσεις, ούτε εθεάθησαν εξωγίηνοι, ούτε η κυβέρνηση έπεσε, στην Αθήνα την πρωτεύουσα της χώρας και μάλιστα σε μία από της μεγαλύτερες και κεντρικότερες λεωφόρους της , την Αλεξάνδρας 35.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώνονται και πραγματώνουν την μεγαλύτερη διαδήλωση για αθλητικό σκοπό που έγινε ποτέ, θα περίμενε κάποιος το γεγονός αυτό να είναι στα πρώτα θέματα των κεντρικών δελτιών, αμ΄ δε στην συντριπτική τους πλειοψηφιά τα τηλεοπτικά κανάλια δεν κάνουν ούτε απλή αναφορά , όλα αυτά συμβαίνουν όταν οι μικρές κ@ρgλ3ς δημιουργούν φαιδρές πορτοκαλέες για να έχουν λόγω ύπαρξης.
avatar
Απ: Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε
Δημοσίευση Παρ 30 Οκτ 2009, 19:31 από YIANNIS090807
Το παληκάρι που το έγραψε είναι για φίλημα.
ΜΠΡΑΒΟ του. Συμφωνώ μαζί του 100%!!!!!!
geof1957
Απ: Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε
Δημοσίευση Παρ 30 Οκτ 2009, 20:53 από geof1957
και πολύ καλύτερος είναι από τον Σουμ που πέτυχε και από τους Σάντος , Μαλεζάνι , Σκάζνι , Μπάκε , Πεσέϊρο που στηρίχθηκαν έως κάποιο σημείο, μην κάνουμε τον ίδιο λάθος ξανά (όσοι το έκαναν) να καταπίνουμε αμάσητο τον ίδιο πόλεμο που έκαναν σε Οσίμ και Μαρκαριάν και όταν αυτοί έφυγαν καταλάβαμε την αξία τους (όσοι δεν την είχαν καταλάβει νωρίτερα). Κάπου όλα αυτά τα χρόνια με το προηγούμενο καθεστώς χάσαμε τον ρόλο μας, και ως ένα μεγάλο βαθμό δικαίως, γίναμε περισσότερο κριτική από όσο έπρεπε και ξεχάσαμε ότι η θέση μας είναι στην κερκίδα να τραγουδάμε για την αρρώστια μας, να σπρώχνουμε την ομάδα μας προς τα εμπρός και όχι να αποτελούμε τροχοπέδη,

ΑΚΡΙΒΩΣ
g3thanasis
Απ: Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε
Δημοσίευση Παρ 30 Οκτ 2009, 23:46 από g3thanasis
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ 10ΓΑΤΕ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ......
 

Ο "άγνωστος" Χενκ Τεν Κάτε

Επιστροφή στην κορυφή 

Σελίδα 1 από 1

 Παρόμοια θέματα

-
» Ευδιάθετος ο Χενκ Τεν Κάτε
» Συνέντευξη Χενκ τεν Κάτε στο contra.gr (sponsored by CONN-X)
» Tεν Κάτε σε παίκτες: "Χαρίσαμε τους βαθμούς"
» Σνάιντερ: "Μοιάζουν Τεν Κάτε και Μουρίνιο"
» Τεν Κάτε σε παίκτες: "Τρέχουμε για Καβάλα"

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
www.Green-Fans.com :: Blog :: To Blog του www.green-fans.com-
Μετάβαση σε: